03/12/2013 tot 24/12/2013
Waarschijnlijk is het al bekend maar we vertellen het graag nog een keer. We hebben de baan bij Giggling Tree in China! Voor het aanvragen van de Chinese werkvergunning is het wachten op de officiële papieren uit Nederland. In Innisfail hebben we een postadres dus zolang blijven we hier wonen en werken. Nog even met frisse tegenzin doordoen dus. 😉 Gelukkig hebben we nog een weekje kerstvakantie in Australië in het vooruitzicht, waar we erg naar uitkijken.

Dilgits boerderij afbreken

Tropicana, de boerderij die Dilgit huurde van de grondeigenaar wordt opgedoekt. Hij heeft de boerderij zo ernstig verwaarloosd en vervuild dat de eigenaar er niets meer mee kan. Alles moet worden platgewalst, schoongemaakt en omgeploegd. Ironish genoeg mag Mark deze boerderij afbreken.

Naast deze baan werkt Mark ook nog op een papaja boerderij en zo nu en dan een dagje in het regenwoud. Zijn eerste palmboom is officieel gekapt. Dat is superleuk is voor de professionele werkervaring natuurlijk. Nu kan hij ook tropische bosbouw op zijn lijstje bijschrijven.

Lady-Finger-bananen-in-Australië

Lady Finger bananen in Australië

Professioneel bananenpakker

Ik ben ondertussen nog steeds actief in het bananenwerk. Een dagje hier een dagje daar. Alles bij elkaar probeer ik zoveel mogelijk binnen te sprokkelen. Met 300-400 boxen per dag begin ik al een echte pro te worden. Of ik hier nu echt trots op moet zijn weet ik niet maar leuk vind ik het in ieder geval wel.

Laatste-bananen-inpakken-en-dan-Kerstvakantie-in-Australië

Laatste bananen inpakken en dan Kerstvakantie in Australië

Eten met Jesse

In het hostel is het gezellig. Iedere woensdag eten we met Jesse, een Nederlandse jongen. Het is inmiddels vaste prik en wekelijks proberen we allerlei culinaire hoogstandjes op tafel te toveren. Best lastig als je bedenkt dat we ons moeten uitleven op elektrische kookstelletjes en niet voorzien zijn van een oven of normale pannen. Maar iedere week verbazen we onszelf weer. Met voornamelijk lokale ingrediënten zoals, kangoeroe, lam of verse pompoen van de boerderij is het altijd feest op woensdag.

Eten-met-Jesse-in-Codge-Lodge

Eten met Jesse in Codge Lodge

Kerstvakantie in Australië

Morgen is het kerstvakantie in Australië! Veel boerderijen zijn gesloten of werken minder tijdens de feestdagen dus ook wij hebben een week vakantie. Daar hebben we erg veel zin in want we zullen er weer met de camper op uit trekken. Eindelijk weer rijden met ons wagentje. We hebben er zin in!

To be continued…