25/12/2013 tot 01/01/2014
Tijd voor een welverdiende vakantie in Australië! Tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn we zowaar samen een week vrij. Voor het eerst in zeven maanden dus een heerlijk vooruitzicht. Wanneer we terugkomen kunnen we direct weer aan de slag. Ditmaal dus écht onbezorgd genieten van onze vrije tijd.

Fijne Kerstdagen

1e Kerstdag trekken we vanuit Innisfail via de kustlijn omhoog. Op het strand in het knusse resortplaatsje Palm Cove strijken we neer en genieten van ons zelf gebrouwen kerstmaaltje. We zitten eerste rang. Het uitzicht is heerlijk en resortgasten in feestelijke kerstkleding struinen tijdens hun strandwandeling voorbij. Genoeg te kijken dus.

Kerstontbijt-op-Ellis-Beach

Kerstontbijt op Ellis Beach

Mangrove-Daintree-National-Park

Mangrove Daintree National Park

Daintree Rainforest

2e Kerstdag reizen we via Port Douglas, naar Daintree National Park. In Port Douglas maken we een korte stop. Dit plaatsje heeft alle ingrediënten voor een heerlijke zomerdag; een mooi strand, gezellige restaurants, leuke winkels en volle terrassen. Dat is even lekker genieten dus.

Aan het einde van de middag bereiken we Daintree Rainforest. De plaats waar het regenwoud het rif ontmoet. Wauw! Wat een schitterende omgeving! Tropische bomen en planten, witte stranden en een mooie blauwe zee. We bezoeken meerdere strandjes waarvan Cape Tribulation de meest bekende is. Een landtong en dorpje in het noorden van het National Park. We stoppen ook nog even bij een boomgaard waar uiteenlopende soorten fruitbomen groeien. Dit lokaal verbouwde fruit verwerken ze in zelfgemaakt ijs. Welke YUM met hoofdletters is. De nacht brengen we door op een kampeerplekje aan het strand. Deze Cape Trib Camping is een absolute aanrader. Midden in de natuur. Overal hoor je kikkers, padden, krekels, diertjes en geluid. Vooral Mark vindt het heerlijk.

De volgende stop is Cooktown. Het meest noordelijke puntje van Queensland waar je zonder 4wd kan komen. Captain Cook heeft hier voor het eerst voet aan land gezet. Officieel wordt hij, James Cook, gezien als de ontdekker van Australië. Dit moet dus een bijzondere plek zijn. Na honderden kilometers gereden te hebben komen we tot de ontdekking dat er in Cooktown helemaal niets te beleven is. Na een foto met Captain Cook gaan we maar weer rechtsomkeert. Risico van het reizen zullen we maar zeggen.;)

Zonsopgang-op-het-strand

Zonsopgang op het strand

Cape-Tribulation-Daintree-National-Park

Cape Tribulation Daintree National Park

Kampeer-vakantie-in-Australië

Kampeervakantie in Australië

Duiken op het Great Barrier Reef

Als sinds we vertrokken uit Nederland heeft Mark erover gepraat en nu is het eindelijk zover. We gaan duiken op het Great Barrier Reef. Een 3-daagse duiktrip met Pro Dive in Cairns waarbij we onze Advanced Course gaan doen. Deze cursus helpt bij het opbouwen van je zelfvertrouwen onder water en breidt je duikvaardigheden uit. Na het behalen van deze cursus mogen we tot 30 meter diep duiken. Aan boord moeten we ook het nodige huiswerk maken maar dat nemen we voor lief. We gaan 11 duiken maken waarvan 5 specialistische duiken.

  1. 1. Naturalist (bewustwording van je omgeving, vissen en koraal)
  2. 2. Diepduik (duiken tot 30 meter diep)
  3. 3. Buoyancy control (je drijfvermogen onder controle krijgen)
  4. 4. Navigeren (de weg weten onder water)
  5. 5. Nachtduik (duiken in het donker)
Duiken-Great-Barrier-Reef

Duiken Great Barrier Reef

Pro-Dive-Cairns-groep

Pro Dive Cairns groep

Het Great Barrier Reef is schitterend

In het begin is het wat onwennig om samen te duiken omdat we dat eigenlijk nooit gedaan hebben. Daarnaast is het voor ons beide alweer een tijdje geleden. Na twee duiken zitten we er weer in en zijn we niet alleen meer bezig met onszelf. We zien zoveel mooie dingen. Een reuzenschildpad, haai, barracuda, pijlstaartrog, anemoonvisjes (finding Nemo), papegaaivissen, discusvissen, napoleonvissen. Allemaal heel erg gaaf. Het hoogtepunt is de haai en de schildpad. Zo groot! Na 11 duiken in drie dagen en weinig slaap vanwege de jaarwisseling varen we terug naar Cairns. Vanaf 1 januari 2014 mogen we onszelf Advanced duikers noemen.

Vakantie-in-Australië

Een geweldige vakantie in Australië

Vakantie in Australië was geweldig

Aan alle mooie dingen komt een einde, zo ook aan onze vakantie in Australië. Back to reality! Het is voorbij en we gaan terug naar de boerderij in Innisfail. Morgen wordt er weer gewerkt. Bananas here we come!

To be continued…