24/01/2014 tot 31/01/2014
Deze week gaan we onszelf eens goed verwennen in Melbourne. Goed verwennen betekent in dit geval eindelijk weer eens op een echt matras slapen. Na weken in de auto, camping en tent zien we uit naar een goede nachtrust én omdat onze auto bij de monteur staat moeten we ook wel. Heel romantisch samen in een stapelbed… als budgetreiziger moet je soms wat. Verder maken we nieuwe plannen en boeken alvast een ticket naar de volgende bestemming. Nog een paar dagen genieten in Melbourne en dan zeggen wij, “Vaarwel Australië!”.

Australia Day in Melbourne

In Australië heeft iedereen een lang weekend voor de boeg vanwege Australia Day. Dit is vergelijkbaar met Koningsdag maar dan wat minder uitbundig en raar zoals wij gekke Nederlanders. Er is onder andere een grote autoshow in de Botanical Gardens, een vliegshow boven de stad en kraampjes met eten en drinken in overvloed. Een gezellige en drukke bedoening. Daarnaast staat Melbourne op dit moment in het teken van tennis vanwege de Australian Open finale. Samen met nog duizenden anderen kijken we de finale op Federation Square in hartje Melbourne. We zitten er al vroeg en hebben een goed plekje weten te bemachtigen. Er hangt een superleuk sfeertje

Australian-Open-finale-op-Federation-Square

Australian Open finale op Federation Square

Auto verkopen in Melbourne

Deze week hebben we een groot deel van Melbourne bewandeld omdat we de advertentie voor de verkoop van onze auto in zoveel mogelijk hostels ophangen. Dit alles met resultaat want wanneer we tegen het einde van de week de auto terug hebben staan er meteen al een paar bezichtigingen op de agenda. Grappig genoeg is het bij de eerste bezichtiging meteen al bingo. We krijgen een mooi bod. We happen nog niet meteen want er staat nog een andere bezichtiging op dezelfde dag gepland. Toen het eerste koppel daar lucht van kreeg zeiden ze zonder pardon, “Wij betalen de vraagprijs als je hem vandaag aan ons verkoopt”. “Deal!”, zeggen wij. En de auto is verkocht. Echt waar! Zo gemakkelijk ging het. Dat mocht ook wel eens na die tegenslagen. Het geluk is nu even aan onze zijde.

Vaarwel-Australië,-vaarwel-lief-busje

Vaarwel Australië, vaarwel lief busje

Vaarwel Australië

Omdat Australië best prijzig is en we hier gestresste tijden hebben gekend willen we graag even ergens anders heen. Nu we weten dat de auto verkocht is willen we dan ook geen seconde verliezen van onze kostbare tijd. We gaan meteen het internet op om te kijken waar het goedkoopste vliegticket ons brengt. Filippijnen it is! Dit betekent wel als een gek alles inpakken want we vliegen dezelfde avond.  We zijn nog niet op de Filippijnen geweest dus we kijken er erg naar uit. Even opladen voordat we 24 februari in China starten.

To be continued