01/02/2014 tot 11/02/2014
Het inchecken in Australië heeft nogal wat voeten in aarde. We hebben overgewicht dus we moeten flink bijbetalen of bagage achterlaten om het vliegtuig in te kunnen. Beide geen optie dus we moeten creatief zijn. Over onze normale kleding gaat een lange broek met sokken, een T-shirt, een trui én een regenjas. Tot slot nog een muts op, een shawl om en onze jaszakken vol elektronica. We voldoen aan de eisen! Een beetje krom maar het kan ons niet zoveel schelen want we gaan lekker naar de Filippijnen.

Palawan de parel van de Filippijnen

Na een vlucht van ongeveer 30 uur komen we in Manila aan. Eerst sturen we de overbodige bagage naar Nederland en dan stappen we het vliegtuig in richting Palawan. In Puerto Princesa, de hoofdstad van Palawan, is het tijd om te chillen. Mark krijgt zijn broodnodige scheerbeurt, we nemen een lekkere massage en gaan heerlijk uit eten. Dit alles voor prijzen waar je na Australië helemaal blij van wordt. Vakantie! Hier hebben we naar uitgekeken.

Scheerbeurt-op-de-Filippijnen

Scheerbeurt op de Filippijnen

Underground River

Vanuit Puerto Princesa bezoeken we de Underground River bij Sabang. Deze ondergrondse rivier van 8,2 km mondt uit in de Zuid Chinese zee. Met een bootje ga je de grot in en zie je enorme stalagmieten, stalagtieten en heel veel vleermuizen. Laten we het niet mooier maken dan het is. Met een gebrekkig Engels sprekende gids en tientallen bootjes op slechts een paar meter afstand van elkaar was dit echt té toeristisch. In ons bootje zijn zelfs drie mensen in slaap gevallen. Dan krijg je een beetje een idee van het amusementsgehalte.

De reis naar de Underground River was wel geweldig. Het varen met een authentiek Filipijns bootje door een prachtig landschap vol Karstgebergten is een traktatie. Ook hebben we een ontzettend leuke groep en dat maakt de dag compleet. Op de terugweg brengen we een bezoek aan Tagabenet waar we de Caving en Superman Zipline doen, het hoogtepunt van onze dag.

Liefde-op-de-Filippijnen

Liefde op de Filippijnen

Eilandhoppen op Honda Bay

Op Honda Bay gaan we eilandhoppen. We bezoeken er drie; Star Fish Island, Luli Island en Cowry Island. Wat moet je je hierbij voorstellen? Beetje zwemmen, zonnen, snorkelen, eten, drinken en relaxen. Lekker toch? Precies, dat vonden wij nou ook!

Het knusse El Nido

Na een aantal dagen vertrekken we richting El Nido. Een vissersdorpje in het noorden van Palawan. El Nido is een bijzonder en afgelegen plaatsje. Het kent geen pinautomaten en dagelijks is er alleen stroom van 14:00 tot 06:00. Een superknus plekje welke je zeker niet mag overslaan als je Palawan bezoekt. Alle huisjes zijn hutje mutje op elkaar gestapeld en daardoor doet het erg gezellig aan. Verder vind je er barretjes, restaurantjes en backpackers in overvloed, dus er is altijd iets te beleven.

El-Nido-Filippijnen

El Nido Filippijnen

Pure Filippijnen op Nacpan Beach

We huren een scooter om de omgeving te verkennen. We rijden naar Nacpan Beach, een schitterend en rustig strand waar we de echte Filippijnen zien. De rest van de dag rijden we over het eiland. Mooie landschappen, leuke dorpjes en lieve mensen kleuren de dag. Door elk dorpje wat we rijden zwaaien en groeten de kinderen ons vol enthousiasme. Iedereen wil handjeklap doen als we langsrijden. Geweldig! We worden blij van de Filippijnen.

Nacpan-Beach-Palawan-Filippijnen

Nacpan Beach Palawan Filippijnen

Na Palawan vliegen we naar Cebu Island. We zijn benieuwd wat de Filippijnen ons nog meer te bieden heeft. Tot nu toe kunnen we in ieder geval zeggen, we love it! Er is zoveel moois te ontdekken.

To be continued…