20/02/2014 tot 24/02/2014
Rond middernacht arriveren we in Hong Kong. Een aardige dame maakt ons zonder iets te vragen wegwijs. Twee andere Hong Kongers wisselen ons gepast geld voor de bus, nemen ons mee naar de juiste halte, houden een plaatsje voor ons bezet in de bus en vertellen ons wanneer uit te stappen. Wat een vriendelijkheid. We vinden Hong Kong nu al leuk.

Een dagje te vroeg in Hong Kong

Duidelijk hebben we teveel gereisd. We hebben geen benul van dagen en zijn een dag te vroeg in Hong Kong aangekomen. Dat betekent een nachtje doorhalen voordat we kunnen inchecken. Borreltje hier, hamburgertje daar, koffie hier, theetje daar. We lopen alle 24/7 gelegenheden af totdat we eindelijk ons hotel in kunnen. We hebben onszelf eenmalig getrakteerd op een heerlijk 4-sterren hotel. Omdat we straks weer hard aan de bak moeten gunnen we onszelf deze luxe. Warme douche, mega bed, televisie, minibar, ontbijtje …af en toe moet je een beetje genieten.

Prachtig-Hong-Kong

Prachtig Hong Kong

Chinees visum regelen in Hong Kong

De voornaamste reden dat we naar Hong Kong zijn gegaan is omdat we hier ons Chinese visum gemakkelijk kunnen krijgen. Bij aankomst vragen we hem meteen aan en de volgende dag kunnen we ons visum al ophalen. Goed geregeld dus. Maar eerst nog een aantal relaxte dagen om Hong Kong stad te verkennen. Hoe leuk is dat!

Avenue of Stars en Nightmarket

Zaterdag lopen we lekker door de stad en bezoeken we de Stars Avenue. Een huldebetuiging aan alle film iconen die Hong Kong tot Hollywood of the East hebben gemaakt. We kennen er niet veel maar om Bruce Lee kunnen we niet heen. ’s Avonds bezoeken we de Temple Street Nightmarket waar we genieten van authentiek Chinees eten en de marktkraampjes vol met made in China producten. De nepheid spat er vanaf.

Avenue-of-Stars-Hong-Kong

Avenue of Stars Hong Kong

Temple-Street-Nightmarket-Hong-Kong

Temple Street Nightmarket Hong Kong

The Peak

De volgende dag bezoeken we The Peak. De plek waar je de schitterende skyline van Hong Kong kan aanschouwen. Echt heel erg gaaf! Ben je in Hong Kong dan mag je deze absoluut niet missen. Sowieso vinden wij Hong Kong een hele bijzondere stad. Zo groot en zoveel wolkenkrabbers dat je geen horizon kan zien. Een drukte van jewelste, altijd en overal mensen in je comfortzone maar toch uitstekend georganiseerd. We zijn wel een beetje onder de indruk.

The-Peak-Skyline-Hong-Kong

The Peak Skyline Hong Kong

Luxe en regels in Hong Kong

Mark kijkt z’n ogen uit naar al die mooie en vooral dure auto’s die er rond rijden. Ik sta helemaal versteld van al die dure winkels en modehuizen waar je letterlijk in verdwaalt. Hong Kong staat niet voor niets in de top 10 van duurste steden ter wereld. Er zit echt heel veel geld en sommige dingen zijn zo luxueus dat je er bang van wordt. Ook is het overal heerlijk schoon en opgeruimd. Omdat de gevolgen voor eigen rekening zijn houdt iedereen zich netjes aan de regels. Gooi je een sigaret op straat, dan betaal je 1500 HKD. Eet of drink je in de tram, dan kan je boete oplopen tot 2000 HKD. Mensen luisteren dus goed.

Kort samengevat, Hong Kong is tof! We hebben genoten van de luxe in ons hotel en zijn helemaal klaar voor ons China avontuur. Laat maar komen! We gaan met de metro richting de grens en nemen daar de nachttrein richting Yangshuo. Daar gaan kennismaken met Karst en Paulien en voor het eerst de Giggling Tree zien. Spannend!

To be continued…