18/04/2013 tot 26/04/2013
De zoektocht naar een eigen camper is geslaagd. We zijn inmiddels trotse bezitter van onze eerste echte eigen camper! Verder worden we erg betrokken in het sociale leven van Langwarrin en spelen we iedere dag trouw vadertje en moedertje, met alle leuke dingen die daarbij horen.

Eigen camper gevonden!

Deze week zijn we weer naar Melbourne geweest om een paar campers te bekijken. De meeste campers in onze prijsklasse hebben al 300.000 tot 500.000 gelopen en zijn verschrikkelijk. Omdat zo’n gammele bak ons geen goed plan lijkt besluiten we voor hetzelfde geld een nieuwere (2000) te kopen met 150.000 op de teller. Het enige probleem is dat hij nog ingericht moet worden. Een flinke klus én investering maar we hebben hier de mogelijkheid en ruimte. Daarnaast kunnen we hem waarschijnlijk voor een hoger bedrag verkopen en hem naar onze eigen smaak inrichten.

Van diverse kanten is ons al hulp aangeboden. Echt heel gaaf! Eén stel uit de kerk heeft net een nieuwe kampeeruitrusting aangeschaft en we mogen zomaar hun oude campingspullen hebben. We hebben borden, bekers, bestek, pannen, stoelen etc. gekregen. Echt heel relaxt! Een ander stel helpt ons met het maken van de bus. We voelen ons bijna schuldig hoe vriendelijk en belangeloos iedereen hier hulp aanbiedt. Wij weten nu al zeker dat het helemaal leuk gaat worden.

Onze-eigen-camper

Onze eigen camper

Vader en moedertje spelen

Het vadertje en moedertje spelen gaat ons goed af. De kinderen zijn lief en gezellig. Soms wat onenigheid onderling maar daar houdt het wel mee op. ’s Morgens zijn ze mooi op tijd klaar om naar school te gaan. De eerste schooldag waren we zelfs al drie kwartier voor vertrek gereed. Hoezo fanatiek. Het is natuurlijk even uitproberen maar inmiddels hebben we ons ritme gevonden.

Na schooltijd brengen we de meiden vaak naar de paarden en Pascal heeft op woensdag voetbaltraining. Wanneer iedereen thuis is maken we huiswerk, we eten, nog een beetje tv kijken en dan naar bed. De dagen vliegen voorbij.

Overdag zijn we druk met opruimen, wassen, stofzuigen, dweilen, boodschappen doen, zwembad schoonmaken etc. Eigenlijk komen we niet echt ergens aan toe omdat de afstanden groot zijn en we continu de kinderen halen en brengen. Respect voor Marjanne want dat is best veel in je eentje.

Zwembad-schoonmaken-Melbourne

Zwembad schoonmaken Melbourne

In de weekenden

Zaterdag is er fundraisingavond bij de kerk. Drie jongeren gaan Engelse les geven in Thailand en zamelen hiervoor geld in. Er worden minute-to win-it spelletjes gespeeld, gebarbecued, gegeten en allerlei dingen verloot (lees: eten), speculaas, appeltaart, cake, koekjes etc. Ze houden hier echt van eten en dan voornamelijk van zoetigheid. Dit zijn wij vanuit Nederland niet gewend. We genieten er nog maar van want het leven in de camper zal straks niet zo luxueus worden. Zondags gaan we naar de kerk en daarna gezellig met z’n allen knutselen, muurklimmen, friet bakken en filmpjes kijken.

Klimmuur-Melbourne

Klimmuur Melbourne

ANZAC-day

Donderdag is het ANZAC-day (Australia and New Zealand Army Corps). Deze dag is vergelijkbaar met 4 mei in Nederland. Iedereen is deze dag vrij en alles is gesloten. Wij zijn uitgenodigd bij een familie thuis. Toen de kinderen hoorden dat ze naar die familie gingen waren ze helemaal blij. “Ze hebben daar vogels, eenden, honden een konijn, een slang en de lekkerste chocolademousse van de wereld”, zeggen Madelon en Sophie. Het is ook een leuke dag. Gekletst, gegeten, gedronken en een footy (Australian Footbal) wedstrijd gekeken. Footy is de nr. 1 sport in Melbourne. Een combi tussen rugby en voetbal. Een stoere en gespierde mannen sport dus ook voor vrouwen erg leuk om naar te kijken.;)

Inmiddels zijn we al bij veel mensen thuis geweest. Wat ons opvalt zijn de enorme mooie en grote huizen. Heel uitgestrekt en zeeën van ruimte. Mark heeft niet het idee dat hij aan de andere kant van de wereld zit. Het is gewoon westers. Het doet hem vooral denken aan Amerika: veel fastfoodketens en veel dikke mensen. Een groot verschil met Nederland, en wat ons uitstekend bevalt, is de gastvrijheid. Daar mogen we een voorbeeld aan nemen.

To be continued…