25/02/2014 tot 05/03/2014 De eerste week binnen de Giggling Tree is een feit. Daarom nu even een momentje om stil te staan bij alles wat er gebeurt is. We hebben het behoorlijk druk gehad en al die nieuwe indrukken moeten nog even landen. We hebben het vermoeden dat we ons wel een jaar zullen vermaken hier. Als we de huidige managers moeten geloven is het bij tijden behoorlijk pittig maar daarnaast vooral een geweldige ervaring.

Aankomst in Guilin

We nemen de nachttrein vanuit Shenzhen naar Guilin. Karst staat ons al op te wachten op het station en brengt ons meteen naar hun huis in Guilin. Daar ontmoeten we ook Paulien, Pelle (7) en Raaf (2). Pelle en Raaf hebben een mooie tekening voor ons gemaakt, erg leuk! Paulien vraagt ons meteen om alle kasten open te trekken en vooral te doen alsof we thuis zijn. Dat lukt aardig!  Vervolgens worden we de hele dag op sleeptouw genomen. We zien de belangrijkste plekjes van Guilin, gaan lekker uit eten en drinken weer eens een wijntje. Er wordt zo goed voor ons gezorgd dat de luikjes moeiteloos dicht willen aan het einde van de dag.

Met Pelle en Raaf in Guilin

Met Pelle en Raaf in Guilin

Kennismaking met de Giggling Tree

De volgende dag gaan we naar de Giggling Tree in Yangshuo (60km van Guilin). De plek waar we het aankomende jaar zullen doorbrengen. Het is inderdaad net zo mooi als op de foto’s. Één probleem… alle mensen lijken op elkaar! Met namen die we ook nog niet direct gaan onthouden. De oude managers staan ons al op te wachten en maken ons wegwijs binnen de muren van de Giggling Tree. Ook moeten we er nog even bij vermelden dat er een overheerlijk patatje oorlog voor ons klaar stond bij aankomst, met échte satésaus! We waren bijna vergeten hoe dat smaakte.

Aankomst bij de Giggling Tree

Aankomst bij de Giggling Tree

Fietsen door omgeving Yangshuo

Fietsen door omgeving Yangshuo

Onze eerste werkdagen bij de Giggling Tree

De aankomende dagen staan vooral in het teken meelopen, meekijken en meewerken. Omdat de oude managers over een week vertrekken hebben we nog veel te leren. Daarnaast worden we verplicht een avondje uit gestuurd met de oud managers en staat er voor de dag erna ook nog eens een groot welcome and goodbye feest op het programma. Daarnaast komt er een bulk aan nieuwe informatie op ons af en doen we veel nieuwe indrukken op. Kortom lange dagen en korte nachten. Maar we zijn hier uiteraard ook niet gekomen om vakantie te vieren.

Onze kamer in de Giggling Tree

Onze kamer in de Giggling Tree

Bamboe vlot over Yulong River

Bamboe vlot over Yulong River

Leuke activiteiten in Yangshuo

Naast het meewerken worden we ook zelf op pad gestuurd om de buurt te verkennen en activiteiten te ervaren. We hebben al een paar middagen gefietst, met een bamboeboot gevaren over de Yulong River en de Sanji Liu Light Show bezocht. Op deze manier kunnen we straks de gasten goed van dienst zijn en uit eigen ervaring vertellen. Ik herken nog heel veel dingen van mijn eerdere bezoek aan Yangshuo maar toch is het nu leuker omdat we samen zijn én er wonen. We gaan Yangshuo en omgeving écht leren kennen en dat is gaaf. De natuur is ontzettend mooi dat is niet in woorden uit te drukken. Wat betreft het leven hier wanen we ons een beetje terug in de tijd. Het leven is soms nog behoorlijk primitief.

Inmiddels zijn de oude managers vertrokken en hebben we onze eerst officiële werkdag alleen gedraaid. Onze eerste indruk? Een hele klus, maar zo gaaf!

To be continued…