13/07/2014 tot 16/8/2014 Het is hoogseizoen. De Giggling Tree draait op volle toeren. We zitten elke dag compleet volgeboekt en het is tussen de 35 en 40 graden. Gasten zijn tevreden, de reviews zijn top en wij… wij zijn blij dat er airco bestaat. 25 februari 2014 zetten we voet op Chinese bodem. Inmiddels is het al augustus en zitten we alweer halverwege ons Chinese avontuur.

Op volle toeren

Het is druk in Giggling Tree. Alle 23 kamers zijn gevuld en ook bij de buurvrouw brengen we nog regelmatig gasten onder. Op drukke dagen hebben we 80 gasten in huis. Het zwembad is altijd gevuld, het restaurant draait overuren en de receptionistes zijn druk met het in- en uitchecken van gasten, het boeken van activiteiten en de fietsverhuur. Omdat het zomervakantie is, zijn ook Karst, Paulien en de kinderen aanwezig. Hierdoor kunnen we onze diensten binnen Giggling Tree afwisselen en hebben we toch nog wat vrije tijd. Wanneer er extra werk of onderhoud gedaan moeten worden werken we met z’n vieren. Het gas gaat er dan even flink op. We kunnen dan bergen werk verzetten. We vinden het eigenlijk wel lekker de zomer.

Giggling Tree Reception

Giggling Tree Reception

Leuke gasten

De afgelopen maanden hebben we ontzettend veel leuke gasten mogen ontvangen. Sommige gasten zullen ons echt bijblijven. Gasten waarmee we een leuke klik hadden. Leuke en goede gesprekken maar ook gezellige avondjes onder het genot van een drankje. Laatst waren we een dagje vrij en toen hebben we gekanood (dit woord moest ik even opzoeken!!!) met een leuk Nederlands stel. Op zulke momenten is het alsof we zelf even op vakantie zijn. Het is dan ook altijd jammer om weer afscheid te moeten nemen. We zijn nu halverwege en erg benieuwd welke leuke mensen we nog meer mogen ontmoeten.

De voornaamste doelgroep die zich momenteel binnen de muren van Giggling Tree bevindt zijn de adoptiegezinnen. In Nederland komen we niet vaak met zulke gezinnen in aanraking maar hier zien we het bijna iedere dag. Gemengde gezinnen op rootsreis. Ontzettend mooi om te zien. Stiekem willen wij nu ook wel een adoptiekindje.

Fietsen Yangshuo

Fietsen Yangshuo

Gekke gasten

Naast leuke gasten hebben we soms ook gekke gasten… Zo was er laatst een Chinese dame die ‘s avonds naar de receptie kwam om aan te geven dat ze bang was. Want stel je voor dat er een enge man in de kamer naast haar zou slapen. “Tja… je weet maar nooit in een hotel”, zegt ze, “allemaal onbekende mensen”. Dan denk je echt ‘zucht’, ga dan niet in een hotel slapen!!! Het is sowieso vrij Chinees om bijgelovig te zijn.

Een ander voorbeeld uit de categorie ‘gekke gasten’ zijn de mensen die stiekem toiletpapier in de wc gooien en dan vervolgens hun kinderen de schuld geven. Bij iedere toilet staat duidelijk vermeld geen papier door te spoelen. Daarvoor is het prullenbakje naast de wc bestemd. Ok, we geven toe het is wat onwennig maar wanneer de toilet dan eenmaal verstopt is, en Mark in actie mag komen, is het negen van de tien keer, “Ja, dat doen de kinderen”. Yeah… sure.

Giggling Tree team 2014

Giggling Tree team 2014

Great Chinese (fire)wall

Het wordt steeds erger en China legt steeds strengere restricties op het gebruik van internet. We worden er inmiddels helemaal gek van. Zo’n beetje alles wat leuk is, is geblokkeerd. Door een Proxy verbinding kunnen we nog een beetje in contact blijven met de buitenwereld maar dat is alsnog beperkt. Alles van Google is sowieso geblokkeerd en we kunnen inmiddels zelfs ook geen apps meer downloaden of updaten voor onze telefoon. Geen Facebook, geen Whatsapp, geen Youtube, geen WordPress. Bij deze alvast onze excuses voor het niet reageren op berichten.

Tea terraces Yanghsuo

Tea terraces Yanghsuo

Leuke activiteiten doen

Door alle leuke dingen die we mogen doen is het idee ontstaan een videopresentatie te maken van alle activiteiten die Giggling Tree biedt. Zo krijgen gasten een duidelijk beeld van alle activiteiten in Yangshuo en omgeving. We doen dus zelf nog regelmatig leuke dingen. Zo hebben we deze maand een theeplantage bezocht, een Chinese theeceremonie bijgewoond èn een bezoekje gebracht aan het Illusionhouse in Yangshuo.

Kayaking Li River

Nederlands bezoek

Nog een paar daagjes geduld en dan is het bezoekerstijd. Eerst zal Marja komen, gevolgd door Aafke, Paula’s ouders en Mark’s ouders. We hebben er zin in. Wij zien er echt naar uit om iedereen te laten zien hoe ontzettend leuk en vooral mooi het hier is. Lees jij dit en denk je, ‘dat lijkt me ook leuk’. Je bent meer dan welkom en we houden graag een kamertje voor je vrij. Wel snel zijn, want we zijn al halverwege!
To be continued…