18/08/2014 tot 01/09/2015 Werken, slapen, werken, slapen, hoog bezoek, leuke gasten, minder leuke gasten en last but not least Marja op bezoek in China. Het is zo druk binnen Giggling Tree dat we even helemaal geen besef van tijd hebben.

Bezoek in China

Het leek wel een flitsbezoek maar het waren toch echt acht hele dagen. Heerlijk om weer iets vertrouwds te zien. We hebben flink bijgekletst en ik mocht weer praten over échte vrouwendingen. 😉 Vooral dat laatste was fijn want met een man kan dat knap lastig zijn en ook met de Chinese dames gaat dat eigenlijk niet. Op zulke momenten besef ik dat ik Nederland soms best mis. Hoe leuk is het dat je even een theetje kunt doen bij iemand, samen een filmpje kijkt of toch maar besluit te blijven eten omdat je nog niet uitgekletst bent. Voor mij zijn dát de kleine dingetjes waar ik blij van word. Gelukkig mocht ik daar even weer van genieten. Bedankt Marja voor je bezoek in China!

Marja op bezoek in China

Marja op bezoek in China

De mooie plekjes laten zien

Het was even aftasten hoeveel tijd we voor elkaar hadden want het is nog steeds druk in Giggling Tree. Gelukkig hebben we een aantal dagen vrij gekregen om leuke dingen te doen, en die hebben we goed benut. Bij aankomst zijn we meteen gaan mountainbiken en beklimmen we Moonhill. Deze berg heeft een prachtig uitzicht over de hele omgeving en het is daarom altijd een genot om op de top te staan. Ook doen we een kookcursus, en hiken we door China’s bekende en mooie Longsheng rijstterrassen. Verder bezoeken we de traditionele Chinese markt in Fuli, deze markt is nog écht Chinees in de zin dat je letterlijk ziet hoe ze bijvoorbeeld honden slachten. Tot slot hebben we lekker gegeten en veel en fanatiek gerummicupt. Dit alles afgewisseld met een ontspannende Chinese massage op z’n tijd. Kortom, ons weekje kon niet meer stuk.

Longsheng rice terraces Ping'an

Longsheng rice terraces Ping’an

Mark, Paula, Marja Ping'an

Mark, Paula, Marja Ping’an

Gasten perikelen

Binnen Giggling Tree gaat alles gewoon verder. De Chinezen blijven nog steeds erg Chinees en daar word ik soms een beetje Chinees van. “Ik wil graag deze kamer… oh nee toch niet… oh ja toch weer wel”. Gelukkig bestaat er zoiets als correct-it.

Een andere Chinese dame beschuldigd ons buitenlanders ervan dat wij muggen aantrekken. Sinds er zoveel buitenlanders zijn, zijn er veel meer muggen in Yangshuo. Maar Mark werd niet geprikt door zijn vachtje (lees: Chinezen hebben geen haar op hun armen en benen)! “Natuurlijk”, zegt Mark, “dus ze komen op mij af maar omdat ik een vachtje heb prikken ze jou?”. Chinese logica haha.

Ook niet Chinese gasten kunnen er wat van. Zoals een dame die zogenaamd schimmel kon ruiken op haar kamer en het vertikte om daar te slapen. Ze was architect en dat had ze geleerd op school. Erg bijzonder! Wij wisten nog niet dat dit een onderdeel was van de architecten opleiding.

Rummicup

Rummicup

Fuli market China

Fuli market China

Hoog bezoek in Giggling Tree

Het is weer tijd voor bobo-bezoek en dat betekent weer een toneelstukje opvoeren in ons Mister Bing kostuum. Dit keer is het de voorzitter van de Guanxi provincie met zijn delegatie die op bezoek komt in Giggling Tree. Een poppenkast aan voorbereiding gaat er weer aan vooraf. Wij moeten grasmaaien van de dorpsoudste, de straat vegen, de heg knippen en ga maar door. Ook komt er een groep van acht dames de catering verzorgen en kan het strijdtoneel weer los. Vier bussen vol Chinezen bekijken de Giggling Tree en strijken neer in de Relax Garden. Onder het genot van koffie, thee en vers fruit zijn de mensen druk met elkaar in gesprek. Ook is er weer een horde aan journalisten en video- en fotografen aanwezig en wordt Mark weer grondig geïnterviewd. Op een of andere manier is de situatie altijd te grappig voor woorden.

Ontbijtje bij Giggling Tree

Ontbijtje bij Giggling Tree

Vakantie

Het hoogseizoen duurde lang maar gelukkig is het nu al een paar dagen iets rustiger. Op zulke dagen voel je pas hoe hard je hebt gewerkt en hoe pittig het soms is. Op de automatische piloot, weinig slaap en lange dagen. We zijn allebei behoorlijk moe en ons lontje is ook merkbaar korter. We hebben het dus niet alleen verdiend… we hebben het ook gewoon echt nodig. Even tijd voor onszelf en een andere omgeving.

Marja is inmiddels naar huis en morgen komt Aafke bij ons op bezoek in China. Het ene feestje na het andere! Woensdag vertrekken we met Aafke voor een rondreis door China. Wat we precies gaan doen weten we nog niet, maar dat lezen jullie binnenkort.

To be continued…