27/04/2013 tot 03/05/2013
Het leven in Melbourne kabbelt rustig voort. Het gezinsleven wordt routine en voor we het beseffen is het alweer voorbij. We zijn druk met het bouwen van onze eigen camper en dat is superleuk! Het weer begint steeds meer herfstachtige taferelen te vertonen. De laatste dagen hebben we weinig zon gezien en het is vaak regenachtig en fris. Gelukkig hebben ze hier een mooie televisie dus er worden flink wat films en documentaires gekeken. s’ Middags laat het zonnetje zich soms even zien. Op deze mooie middagen proberen we dan ook buiten te zijn en knutselen we aan de camper.

Huiswerk-maken-in-Melbourne

Huiswerk maken in Melbourne

Eigen camper bouwen in Melbourne

Zaterdag wanneer de meiden bij de paarden zijn en Pascal terug is van voetbal gaat Mark onze eigen camper bouwen bij familie Piening. Wayne, de man des huizes, is superhandig en met behulp van zijn zoon(s) en Mark hebben ze in no time een heel bed in elkaar getimmerd. Echt gaaf om te zien hoe snel het vordert en hoe leuk het wordt. De volgende keer gaan ze de keuken en extra opbergruimte maken. Bij thuiskomst hebben we zelf het houtwerk geschilderd en de vloer van een mooi vinyllaagje voorzien. Het wordt toch ons huis voor minimaal een jaar dus we moeten ons wel thuis voelen.

Overdag wanneer de kinderen naar school zijn doen we inkopen voor het leven in de camper. Kussens, matras, dekbed en hoes, gasfles, jerrycan, watercan, cooler etc. Je hebt heel wat nodig. Mark wilde dolgraag een power converter in de auto zodat we straks helemaal zelfvoorzienend zijn. Daarmee kunnen we onze laptop, camera´s, batterijen en telefoon zelf opladen in de auto. Nog mooier… we kunnen onze eigen keukenapparatuur aansluiten. Dit betekent ´s ochtends een verse fruitshake uit de blender en een lekker geroosterd broodje voor de lunch. Jullie horen het al. Het wordt afzien.

Onze-eigen-camper-bouwen

Onze eigen camper bouwen

Welcome home!

Harry en Marjanne zijn woensdag teruggekomen uit India en Dubai. Omdat Harry jarig is hebben we slingers opgehangen. Ook liggen de cadeautjes al klaar, is er verse koffie gezet en staat er zelfgemaakte appeltaart klaar. De kids zijn blij om pa en ma weer te zien en het leven is binnen vijf minuten weer als vanouds. Pascal is blij dat de iPad weer thuis is dus die horen we niet meer. ´s Avonds worden we door Harry en Marjanne meegenomen uit eten. Lekker verwend dus! Daarna nog even reisfoto´s bekeken en toen ons bed opgezocht.

Welkom-thuis-appeltaart-Melbourne

Welkom thuis appeltaart Melbourne

Op dit moment zijn we voor Marjanne een website aan het bouwen. Wanneer dit op poten staat en onze eigen camper bouwen afgerond is, maken we ons klaar voor vertrek. Het plan is om via Canberra en Sydney richting Brisbane te rijden. Omdat Brisbane iets noordelijker is, dus warmer, willen we daar op zoek gaan naar werk. Op goed geluk!

To be continued…