2014/11/14 tot 2014/12/05 Het is verrassend rustig binnen Giggling Tree. Dit zijn we niet gewend maar het is best lekker. Ieder weekend zijn we in ieder geval een hele dag vrij en we genieten volop van een paar heerlijk warme nazomerse dagen. De temperatuur loopt overdag zelfs op tot bijna 30 graden. Prima weertje om erop uit te trekken dus. Fietsen, wandelen, dagje Guilin, dagje Yangshuo, we hebben weer heel wat ondernomen. Verder heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan de Giggling Tree, zijn we druk bezig met het jaarlijkse onderhoud en proberen we onze toekomstplannen voorzichtig uit te stippelen.

Sinterklaas… wie kent hem niet

Dit jaar heeft de Goedheiligman een bezoek aan China gebracht
Hij moest op tijd in NL zijn dus hij was iets eerder dan verwacht
In Giggling Tree kwam hij te voet gevolgd door zijn vier pieten
Voor alle dorpskinderen bracht hij kado’s en niemand liet hij schieten
De kindergezichtjes staan verlegen, blij en bang
En we zien een meisje dat haar cadeautje nauwelijks tillen kan
Wie Sinterklaas is dat weten ze eigenlijk niet
Maar dat interesseert ze natuurlijk ook geen biet
Cadeautjes krijgen is altijd feest
Dus iedereen is blij dat Sint bij Giggling Tree is geweest

Sinterklaas Giggling Tree

Sinterklaas Giggling Tree

Zwarte pietjes China

Zwarte pietjes China

Sinterklaas in Giggling Tree China

Sinterklaas in Giggling Tree China

Klussen in Giggling Tree

“In het laagseizoen gaan we klussen”, zeggen Karst en Paulien tijdens ons sollicitatiegesprek. In het hoogseizoen konden we ons hier echt geen voorstelling bij maken want het was altijd druk. Hoe kon je daar nu tijd voor hebben. Maar inderdaad, het laag seizoen is een stuk rustiger en daardoor is er ruim tijd voor onderhoud en renovatie. Alles wordt grondig aangepakt. Zowel het perceel en de gebouwen als de kamers. Er wordt volop geschilderd en gesaust. Waar nodig nieuwe kozijnen, ramen, deuren en vloeren. Alles wat aan vernieuw in toe is wordt vervangen. Een beste klus dat jaarlijks onderhoud maar daarom ziet het er ook altijd keurig uit binnen Giggling Tree.

Koeien China

Koeien China

Werken op het land China

Werken op het land China

Paula Yulong River China

Paula Yulong River China

De vervende Chinees

Chinezen en verf, een moeilijke combinatie werd ons verteld. Bijgelovig als ze zijn hebben ze zichzelf aangepraat dat het verschrikkelijk slecht voor je gezondheid is en dat je er ernstig ziek van kan worden (roken, drinken, het verkeer en auto’s zonder roetfilter overigens niet). “Mijn tante werkte in een pas geschilderd kantoor en is daarvan ziek geworden en inmiddels overleden”, weet een meisje ons te vertellen. Een ander zegt, “Nee, dan krijg ik last van mn ogen”. ‘Ja maar je moet het ook niet IN je ogen smeren’, denken wij dan. We staan in versteld van alle kwaaltjes die ze oplopen van het verven of zelfs van de gedachte daaraan. Gelukkig zijn er ook nog aantal stoere jongens en meiden die zonder te zuchten, kreunen en steunen van aanpakken weten. Al met al valt het ons behoorlijk mee. Wereldkampioen zullen ze er niet in worden maar ze doen hun best en daardoor is er al een hele hoop gedaan.

Onderhoud Giggling Tree

Onderhoud Giggling Tree

Mark bakfiets China

Mark bakfiets China

Toekomstplannen

Het is definitief. 1 februari 2015 zit ons Giggling avontuur erop. Wat we daarna gaan doen? Teveel ideeën! We brainstormen onszelf suf over de mogelijkheden. Telkens wanneer we denken een defintief plan te hebben ontpoppen zich weer nieuwe ideeën en mogelijkheden. Laos, Myanmar, Nepal en Mount Everest Basecamp, duiken in Thailand, Maleisië of Indonesië, Papua Nieuw Guinea en terug naar Australië voor de westkust of toch maar op korte termijn terug naar Nederland en een baan zoeken en/of weer studeren. Alles doen is onmogelijk dus we moeten kiezen. We laten het de aankomende maanden (nogmaals) goed op ons laten inwerken. Daarna proberen we een weloverwogen en definitieve keuze te maken. Wanneer iemand ons nog kan voorzien van heldere inzichten dan horen wij dat graag!

To be continued…