25/12/2014 tot 06/01/2015 We hebben twee feestelijke weken achter de rug. Lekker gegeten, veel gedronken en een flinke dosis gezelligheid. We organiseren een groot kerstdiner voor onze gasten. Vieren Oud en Nieuw met echt Chinees vuurwerk en doen een afscheids- en Nieuwjaarsborrel in Yangshuo met Karst en Paulien. Kortom, leuke dagen.

Kerstdiner in Giggling Tree

1e Kerstdag is het zover, we organiseren een kerstdiner voor 55 gasten. Een leuke ervaring om zo’n uitgebreid diner te organiseren voor onze bezoekers. Er gaat een hele organisatie aan vooraf maar we kijken terug op een zeer geslaagde avond. De gasten vonden het lekker en wij vonden het leuk… wat wil je nog meer.

Kerstdiner in Giggling Tree

Kerstdiner in Giggling Tree

Katy dumplings maken

Katy dumplings maken

Voorbereiding kerstdiner Giggling Tree

Voorbereiding kerstdiner Giggling Tree

Gelukkig Nieuwjaar uit China

Iemand is heel erg blij dat we Oud en Nieuw in China vieren. Zijn naam is Mark en hij houdt van vuurwerk. En wat is er nu leuker dan Nieuwjaar vieren in het land van het vuurwerk. In Nederland gaan we normaal gesproken naar een leuk (hardstyle)feestje. Dat betekent de hele avond dansen …maar geen vuurwerk. Mark is dus helemaal in z’n element. Samen met kok Lee gaat hij Yangshuo in om vuurwerk te halen. Eenmaal thuis wordt alles netjes uitgestald en bewonderd. Een bijzondere combinatie, mannen en vuurwerk.

‘s Avonds maken we een buffet klaar met typisch Nederlandse snacks: oliebollen, appelflappen, bitterballen etc. Met een gemixt gezelschap van Nederlanders, Belgen, Maleisiërs, Duitsers, Ieren, Chinezen en Russen, knallen we het nieuwe jaar in. De vuurkorf brandt, de muziek staat aan en de gluhwein is warm. Een mooie avond waarbij iedereen gezellig kletst en zingt.

Gelukkig Nieuwjaar uit China

Gelukkig Nieuwjaar uit China

Jason, Lynn en Lu Yao

Jason, Lynn en Lu Yao

Giggling Tree crew Kerst 2014

Giggling Tree crew Kerst 2014

Stappen in Yangshuo

Sinds we op reis zijn, zijn we gekgenoeg maar een paar keer op stap geweest. In Nederland doen we dit veelvuldig en ik moet eerlijk toegeven dat ik het soms ook best mis (Mark overigens totaal niet). Niets is leuker dan een goed feestje met vriendinnen. Tijdens onze reis is er eigenlijk altijd wel iets of we moeten de volgende dag gewoon weer werken. Vroeger dacht je, lekker boeiend, tegenwoordig heeft zich iets ontwikkeld dat men veantwoordelijkheidsgevoel noemt. Niks aan dat lange woord.

Karst en Paulien nemen ons mee naar Yangshuo voor een afscheids- en Nieuwjaarsborrel. Een hapje, een drankje, een dansje. Het personeel past op de kinderen en wij stappen in de taxi op weg naar een avondje gezelligheid. De volgende dag zijn we vrij dus daarover hoeven we ons geen zorgen te maken. Het mooie is dat we, zelfs de volgende dag, katerloos zeggen, “missie geslaagd!”.

Mark haardhout maken

Mark haardhout maken

Karst en Paulien

Karst en Paulien

Mark en Lee verbouwen keuken

Mark en Lee verbouwen keuken

Onderhoud in Giggling Tree

We zijn nog steeds druk met renoveren binnen Giggling Tree. Nieuwe vloeren worden gebeitst en oude vloeren gelakt. Stilstaan is er niet bij. Er is altijd iets te verzinnen. Verder zijn we bezig met een nieuwe keuken. Mark heeft samen met YaanYaan papa (In China noem je mensen niet bij naam maar bij de naam van hun zoon of dochter gevolgd door papa of mama) en cook Lee alles uit de keuken gesloopt en daar komt deze week een nieuwe voor in de plek. Giggling Tree is volop in ontwikkeling dus.

Nu de kerstdagen achter de rug zijn, Nieuwjaar goed is ingeknald en de renovatie in volle gang is, zijn we ook langzaam onze werkperiode in China aan het afronden. De Giggling Tree is binnenkort gesloten voor de winter en we maken ons klaar om alles af te sluiten. Nog maar een maand en dan zit ons avontuur er op.

To be continued…