07/01/2015 tot 23/01/2015 Alles staat in het teken van afsluiting. Voor gasten is Giggling Tree vanaf 19 januari officieel gesloten maar achter de schermen gebeurt nog van alles. Het onderhoud, de grote schoonmaak, langzaam komt het einde in zicht. De laatste loodjes zijn vrij relaxt! We hebben een geweldig personeelsfeest achter de rug, werken alleen nog dagdiensten en worden goed verwend. Als klap op de vuurpijl zijn we ook nog TripAdvisor 2015 Travellers’ Choice winner! Happy times in Giggling Tree.

Liefdadigheid in China

Een nieuw seizoen is een nieuwe start. Dat betekent nieuwe dekbedden, nieuwe lakens en nieuwe handdoeken. De oude zijn niet versleten maar voor Giggling Tree niet acceptabel meer. Daarom gaat het oude spul naar een lokaal bejaardenhuis in Yangshuo. Een geweldig initiatief. De mensen in het tehuis kunnen dit goed gebruiken en zijn er ontzettend blij mee. Ik was de gelukkige en mocht mee om de spullen weg te brengen.

Bij binnenkomst zitten de meeste mensen rustig op hun kamer. Het meerendeel slaapt met z’n drieën op een kamer en hebben naast een bed niet veel meer. In principe is alles aanwezig maar wel erg karig. Ik vind het erg leuk om even binnen te kijken en te zien hoe dit in China gaat. Als we er een tijdje zijn komen de mensen een beetje los. Ze lijken erg blij eens andere mensen te zien en beginnen hele verhalen in het Chinees te houden. Ik versta er uiteraard niet veel van en praat wat terug in het Engels, wat ze prima lijken te vinden. Een van de dames pakt mijn hand en laat me niet meer los. Ze gaat met me aan de wandel en knuffelt me de hele tijd. Ondertussen vertelt ze ook nog een mooi verhaal met een grote glimlach van oor tot oor. Zo onzettend schattig. Nu ben ik een beetje verliefd.

Verzorgingshuis in China

Verzorgingshuis in China

Mooie Chinese dame

Mooie Chinese dame

Verzorgingshuis Yangshuo

Verzorgingshuis Yangshuo

Een geweldig afsluiting

Als afsluiting heeft Paulien me meegenomen naar Dr. Lily, een massagesalon in Yangshuo. We hebben een lekkere facial en een overheerlijke full-body massage gekregen. Daarna is het feest nog niet voorbij en gaan we ook nog eens lekker uit eten. Dit allemaal onder werktijd. Dat is toch vakantie.

Spelletjes op personeelsdag

Spelletjes op personeelsdag

Boat tour Guilin

Boat tour Guilin

Chinese hot pot

Chinese hot pot

Kabelbaan Yao Mountain

Kabelbaan Yao Mountain

Personeelsfeestje in Guilin

We hebben een geweldig personeelsfeest gehad. Het had niet mooier kunnen eindigen. Met de hele Giggling crew gaan we twee dagen naar Guilin waar we allerlei leuke activiteiten en spelletjes doen. Bij aankomst heerlijk gehotpot om vervolgens naar de hoogste berg van Guilin (Yao Mountain) te gaan. Met de kabelbaan omhoog en met de bobslee naar beneden. Daarna hebben we met de boot over die rivieren en meren van Guilin gevaren, zijn we lekker uit eten geweest en hebben we drankjes gedaan in de Irish pub. Vervolgens geheel in Chinese stijl de avond afgesloten met KTV.

Voor de mensen die het niet kennen, KTV is karaoke. Niet weg te denken uit de Chinese cultuur. Waar wij in Nederland naar de kroeg gaan, doen Chinezen veelvuldig aan karaoke. Ik moet eerlijk toegeven dat het onze eerste keer was. Ik vond het GE-WEL-DIG! Dit moeten we ook in Nederland introduceren. Mark vond het VRE-SE-LIJK! Hij kwam dan ook pas op gang toen de fles wodka leeg was en iedereen al bijna lag te slapen. Hoe dan ook… KTV was een geweldige afsluiting van een zeer geslaagd personeelsfeestje.

Mark en Lee

Mark en Lee

Giggling girls

Giggling girls

Lan en Paula

Lan en Paula

KTV China Guilin

KTV China Guilin

Karaoke in China

Karaoke in China

Chaos na KTV China

Chaos na KTV China

Een geweldige afsluiting

Een geweldige afsluiting

Chinees Nieuwjaar

Binnen Giggling Tree draaien we alleen nog dagdiensten. Het meerendeel van het personeel is al gestopt met werken want het Chinese Nieuwjaar, dit jaar op 18 februari, staat voor de deur. Dit betekent vakantie en dus (eindelijk) tijd om familie te bezoeken, die soms duizenden kilometers verderop wonen. Karst, Paulien en de kinderen zijn inmiddels naar Nederland en met het personeel wat er nog is doen we wat afrondende klussen.

Net als in Nederland merk je dat iedereen in een eindejaarsstemming leeft. Er gebeurt niet meer zoveel, alles gaat en tandje langzamer en veel dingen zijn gesloten. Veel Chinezen werken normaal gesproken in de grote steden en trekken vanwege het Chinees Nieuwjaar massaal naar familie. Hierdoor staat in Yangshuo en omgeving dan ook ongeveer alles in de steigers. Nu de familie weer over de vloer komt kunnen ze weer bergen werk verzetten.

Alles in de steigers

Alles in de steigers

Tripadvisor Travellers Choice 2015

Tripadvisor Travellers Choice 2015

Travellers’ Choice Winner

Vandaag ontvingen we een mail met daarin de mededeling dat wij de TripAdvisor 2015 Travellers’ Choice Winner zijn. Superleuk! Hiervoor hebben we hard gewerkt. In de categorie Bed & Breakfasts en Inns zijn wij, gebaseerd op reviews van gasten, op een welverdiende nummer ‘1’ plek beland. Een geweldige afsluiting. Mooier hadden we het niet kunnen krijgen.

To be continued…