11/05/2013 tot 18/05/2013
Onze roadtrip door Australië is begonnen. Vanuit Melbourne rijden we via Canberra, Sydney en Byron Bay naar Brisbane, waar we op dit moment zitten. Onze eerste dagen in de camper zijn even wennen want er zijn een hoop dingen die we moeten uitvogelen. Hoe gaat samenleven op 3m2? Hoe rijdt de camper? Waar parkeren we, waar slapen we en wat eten we? Inmiddels hebben we ons plekje gevonden. We kunnen zeggen hoe het werkt en wat we fijn vinden.

Camperleven tijdens roadtrip door Australië

Na een kop koffie bij DutchCare en de nodige Nederlandse boodschappen uit de supermarkt daar starten we onze roadtrip door Australië. Nog ietwat onwennig rijden we vanuit Melbourne richting Canberra. Gelukkig hebben het Camp 5 boek van Harry en Marjanne meegekregen want die is ideaal. Hierin staan alle gratis en goedkope kampeerplekken van heel Australië. Dat scheelt een hoop kosten.

Onze eerste nacht is het even uitzoeken hoe we een geschikte overnachtingsplek vinden. Uiteindelijk belanden we op een afgelegen parkeerplaats aan een autoweg. Tot nu toe hebben we slechts twee keer op een betaalde kampeerplek gestaan (lees: gedoucht) en de rest wildgekampeerd. Eigenlijk is het simpel. We parkeren onze auto, de achterklep gaat open, we koken ons potje, doen de gordijntjes dicht en kruipen onder de wol.

Roadtrip-door-Australië

Koken tijdens roadtrip door Australië

Canberra

De eerste stop is Canberra, de politieke hoofdstad van Australië. Deze stad is één groot monument. Op elke hoek van de straat staat een gedenksteen of standbeeld. Het is zondagmorgen en het lijkt verlaten, geen kip op straat. We bezoeken het War Memorial waar ze op ANZAC-day bijeenkomen (vergelijkbaar met dodenherdenking in NL). Daarna bezoeken we het National Museum of Australia om wat meer over de Australische geschiedenis en cultuur te weten te komen. Schitterend museum! Serieuze maar ook leuke en grappige onderwerpen en voorwerpen komen voorbij. Zelfs voor niet museum liefhebbers is dit museum een bezoekje waard.

Canberra-ANZAC-park

Canberra ANZAC park

National-Museum-of-Australia

National Museum of Australia

Blue Mountains

Vanuit Canberra rijden we naar Katoomba in de Blue Mountains, ook wel de achtertuin van Sydney genoemd. Een regenwoud welke zijn naam dankt aan het blauwe nevellaagje over het bomenlandschap. We hebben hier een hele mooie lange wandeling gemaakt. Lekker de natuur in en flink moe worden. Er was zoiets als een Giant Stairway’ (een trap van 500 meter recht omhoog). Dat was afzien! Dat krijg je als je een tijdje niet meer zoveel beweegt. 😉

Three-Sisters-Blue-Mountains-Australia

Three Sisters Blue Mountains

Sydney

Na Canberra is Sydney aan de beurt. Na de nodige zoekacties vinden we eindelijk een geschikt slaapplekje. Het is druk, vol en chaotisch in Sydney. Zoveel verkeer, zoveel mensen. We gaan eerst naar het Opera House en de Harbour Bridge. Daarna lopen we via de schitterende Botanic Garden naar Kings Cross. Kings Cross is de backpackerswijk van Sydney en staat vooral bekend om het nachtleven. Terwijl we Kings Cross in lopen kotst een zwerver ons voor de voeten en meteen daarna zijn we getuige van een flinke ruzie tussen een asociaal en een verslaafde. Zelfs de politie komt even kijken. Vervolgens loopt er een halfnaakte dame voorbij die alvast naar haar werk gaat (waarschijnlijk). Mark zegt “Ik ben blij dat we straks weer gaan, wat een ellende”. Ik vind het wel vermakelijk. We sluiten de dag af op Bondi Beach. Opvallend aan Sydney is het grote contrast. Sportieve joggers, drukke zakenmensen, uiteenlopende soorten backpackers en veel weirdo’s. Sydney in drie woorden: mooi, groot en druk.

Botanic-Gardens-Sydney

Botanic Gardens Sydney

Sydney-Harbour-Bridge

Sydney Harbour Bridge

Byron Bay

We laten de drukte van Syndey achter ons en vervolgen onze roadtrip door Australië naar het relaxte, zonnige en alternatieve surfmecca van Australie, Byron Bay. En ja, het is waar wat ze zeggen. Mooie stranden, leuke surfshops, organic food, new age en surfdudes alom. Nou ja surfdudes, het lijken wel zwervers. Het maakt allemaal niet uit hier. Het new age gebeuren maakt het wat zweverig maar er hangt een leuke vibe. Na een week zuinig en bescheiden te hebben geleefd trakteren we onszelf op sushi van O-Sushi (awardwinning restaurant). We beginnen bescheiden maar moeten op een gegeven moment echt stoppen want bordjes blijven zich maar opstapelen. Zo lekker! Dan brengen we nog een bezoekje aan de vuurtoren van Cape Byron. Deze bevat het meest krachtige baken van Australië (zichtbaar tot 50 km).

Cape-Byron-Australia

Cape Byron Australia

Brisbane

Jeujjj… er is hardstyle feestje in Family. Met onder andere Zany, de Donkey Rollers en DV8. Dat is leuk! We gaan weer even ouderwets met de voetjes van de vloer. De volgende dag begint onze banenjacht.

Hoe bevalt de roadtrip door Australië?

Op dit moment beginnen we langzaam te wennen aan het principe kamperen. Ik liep voornamelijk aan tegen niet kunnen douchen. Mark tegen onrustig slapen op wildkampeerplaatsen. Daarom besluiten we om iedere twee dagen op een betaalde kampeerplek te staan. We kunnen dan even chillen, wassen, douchen én ons kampementje opslaan. Dat laatste vind Mark vooral erg leuk. Tarp ervoor, tafel en stoeltjes uitgezet, waslijntje gespannen. Daar zitten we dan met ons kopje koffie en thee …trots van ons af te kijken. Zo leuk hihi.

To be continued…