14/06/2015 tot 10/07/2015 We zijn alweer een aantal weken op reis in Thailand dus tijd voor een update. Wat hebben we de afgelopen weken allemaal gedaan? Een bezoekje gebracht aan Pattaya, ons leventje geleefd op Koh Tao, mijn verjaardag gevierd op Koh Phangan, de Full Moon Party bezocht en last but zeker not least een goede borrel gedronken op Mark. Vanaf heden is mijn kanjer Dive Master. Maar de realiteit is dat het einde van onze wereldreis in zicht is. Onze wegen zullen gaan scheiden voor afzienbare tijd. Iets waar we bepaald niet naar uitkijken.

Pattaya

Wanneer we van Korea naar Bangkok vliegen besluiten we een paar dagen in Pattaya door te brengen. Gewoon omdat het kan. Het einde van onze wereldreis is bijna daar en we willen graag nog even een nieuwe plaats aandoen. Pattaya staat bekend om haar sextoerisme maar omdat ze flink bezig zijn Pattaya ook als een familievriendelijke plek op de kaart te zetten wagen we een gokje. Helaas… mis gegokt. Buiten de Thaise vrouwen heb je hier niets te zoeken. Het strand is aardig, maar zeker niet beter vergeleken met andere Thaise stranden, en ze hebben een vrij nieuw winkelcentrum maar dat is het. We zullen niet in details treden. Ben je kansloos? Of heel erg hopeloos? Dan is dit echter wel the place to be!

Pattaya Thailand

Pattaya Thailand

Jomtien Beach Pattaya

Jomtien Beach Pattaya

This is Pattaya

This is Pattaya

Happy birthday to me!

1 juli mocht ik mijn 33e verjaardag vieren. Omdat het einde van onze wereldreis in zicht is en daarmee onze laatste weken samen een feit besluiten we nog een momentje van quality time in te lassen. We brengen een aantal nachtjes door op het nabij gelegen eiland Koh Phangan welke voornamelijk bekend staat om de Full Moon Party. In het verleden heb ik tot tweemaal toe de Full Moon Party gemist en daardoor stond hij nog steeds onafgevinkt op m’n bucketlist. Nu we toch in de buurt zijn én het mijn verjaardag is hebben we dus dubbele reden om te gaan.

Het was supergezellig! We hebben ons bescheurd om de gekke dingen die daar gebeuren. Huilende meisjes, kansloze backpackers en de geur van brandend vlees is het meest bijgebleven. Brandend vlees verdient misschien enige uitleg. Er zijn veel dronken backpackers die nog in staat denken te zijn aan vuurspelletjes mee te doen, zoals door brandende hoepels springen etc. Op dat moment hebben zij de tijd van hun leven maar wij weten zeker dat velen van hen de volgende dag een bezoekje aan de dokter hebben moeten brengen. Nadat we de zon op het strand zien opkomen pakken we onze scooter en rijden we weer naar huis.

Helaas krijgt Mark op Koh Phangan fikse oorontsteking en moeten we naar de dokter. Naast antibiotica en pillen krijgen we ook het advies mee rust te nemen. We hebben verder dus niet veel ondernomen. Inmiddels gaat het weer beter gelukkig en is de oorontsteking al grotendeels weggetrokken.

Einde van onze wereldreis, Full Moon Party June 2015

Einde van onze wereldreis, Full Moon Party June 2015

Full Moon Party Haadrin

Full Moon Party Haadrin

Full Moon Party

Full Moon Party

Haadrin Beach Koh Phangan

Haadrin Beach Koh Phangan

Uitzicht kamer Koh Phangan

Uitzicht kamer Koh Phangan

Mark is Dive Master

Op Koh Tao is Mark iedere dag aan het duiken. Hij is erg fanatiek en voor de mensen die Mark kennen is dat natuurlijk geen verassing. Z’n dagen zijn goed gevuld, met z’n neus in de boeken, testen maken, oefenen, duiken en meewerken in de duikshop. Dit heeft z’n vruchten afgeworpen want inmiddels mag Mark zich Dive Master noemen. Vanaf heden werkt hij dan ook officieel voor Impian Divers. Nog maar één stapje verwijderd van zijn uiteindelijke doel Dive Instructor. Met het hoogseizoen voor de deur zal hij aankomende maanden eerst gaan werken als Dive Master. Het ideale seizoen om werkervaring op te doen en een financieel aantrekkelijke periode om in te werken. Dit betekent ook dat zijn bezoek aan Nederland iets zal opschuiven.

Duiken op Koh Tao

Duiken op Koh Tao

Koh Tao sunset

Koh Tao sunset

Mark Rescue Course

Mark Rescue Course

Laatste weekje Koh Tao

De laatste week op Koh Tao is een feestje. We hebben een ontzettend leuke week achter de rug. Mark heeft een gezellige Friezin opgeleid die alleen op reis is. Ik kon het goed met haar vinden zodoende heb ik samen met haar het eiland verkend. Een scootertje gehuurd, gesnorkeld en mooie uitzichtpunten bekeken. Ook hebben we nog dagje gedoken bij Mark op de boot en een avondje geborreld op Sairee Beach met Mark en z’n collega’s. Ik kan me voorstellen dat hij hier straks een ontzettend leuke tijd zal beleven op het eiland. Als hij me nog maar een beetje gaat missen.

Snorkelen Hin Wong Bay

Snorkelen Hin Wong Bay

Mango View Point Koh Tao

Mango View Point Koh Tao

Dagje chillen met Maeike

Dagje chillen met Maeike

Dagje op de boot bij Mark

Dagje op de boot bij Mark

Het voorlopige einde van onze wereldreis

Het einde van onze wereldreis samen begint nu écht in zicht te komen. Nog één dag en dan scheiden onze wegen voor allereerst een half jaar. Dat zal enorm wennen worden. Na 2.5 jaar lang 24/7 op elkaars lip te zitten zijn we helemaal in elkaar verweven. Het is niet leuk maar wel goed om straks weer zelfstandig dingen te ondernemen. Even weer onze eigen identiteit bepalen. Of we er naar uitzien? Nee, zeker niet! We missen elkaar nu al. Dus dat wordt vandaag en morgen nog even flink van elkaar genieten.

To be continued…