19/05/2013 tot 25/05/2013
“Harvest season is over. Wanneer je werken wilt moet je naar het noorden, daar is het oogstseizoen”, zegt een jongen bij een backpackerskantoor in Brisbane. Daar worden we niet blij van. We hebben al superveel kilometers gereden tijdens onze roadtrip door Australië en waren liever meteen aan het werk gegaan. Als dingen niet gaan zoals ze moeten, dan moeten ze maar zoals ze gaan. We pakken de boel weer in en trekken verder noordwaarts.

Maroochydore en Noosa

Vanuit Brisbane rijden we naar Maroochydore, een klein plaatsje aan de oostkust welke samen met nog twee andere kleine plaatsjes Maroochy wordt genoemd. We vinden een superleuk plekje aan het strand. Uitzicht op zee, gratis douches. Helemaal top!

De volgende dag is het zover… Hieperdepiep hoeraaa!!! Mark is 28 jaar. Na het hele verjaardagsritueel van zingen tot cadeautjes uitpakken rijden we door naar Noosa. Daar houden we een terrasdagje met koude biertjes en friet voor de jarige job!

In de tussentijd is onze power inverter stuk gegaan. We kunnen onze apparatuur dus niet meer zelf opladen. Dit is lastig en betekent ook verplichte dure kopjes koffie in restaurants. We ondernemen actie en gaan op zoek naar het dichtstbijzijnde Jaycar verkooppunt. Deze blijkt in Maroochydore. Wat is 30 km voor Australische begrippen? Precies! Daar aangekomen leggen we de situatie uit en staan binnen vijf minuten weer buiten mét een nieuwe inverter. Goed geregeld dus! Daarna terug naar Noosa, een exclusieve en groene resortstad. We maken een mooie wandeling langs de kust van Noosa National Park. We hoopten nog een koala of dolfijn te spotten maar dat is helaas niet gelukt.

Roadtrip-door-Australië-goedemorgen-Maroochydore

Roadtrip door Australië goedemorgen Maroochydore

Happy-birthday-to-Mark

Happy birthday to Mark

Roadtrip door Australië = kilometers maken

We rijden zo´n 400 km per dag tijdens onze roadtrip door Australië. Er zijn veel wegwerkzaamheden onderweg dus het is veel en vaak wachten. De wegen zijn ook slecht dus het is goed dat ze er iets aan doen. Vanuit Noosa rijden we met tussenstops in Tiara en Yaamba naar Seaforth, vlakbij Mackay. Hier rijden we letterlijk over de grens waar het klimaat officieel tropisch genoemd mag worden. In Seaforth lassen we een relaxdagje in en maken onze poezelige witte voetjes officieel kennis met de Pacific Ocean. Eindelijk zijn de temperaturen om over naar huis te schijven. Bij deze dus! Het verplichte lepeltje lepeltje onder een dekbed mét slaapzak heeft plaatsgemaakt voor een katoenen lakentje. Hoe fijn!

Pacific-Ocean-Australia

Pacific Ocean Australia

Pech tijdens roadtrip door Australië

Via Townsville en Airlie Beach rijden we richting Cairns. Onderweg begint de auto rare geluiden te maken. Na twee keer besluiten we bij een garage langs te rijden. Ze kunnen niets vinden en sturen ons weer de weg op. Nog geen 100 km verderop begeven de remmen het. In Malinda of all places. Een dorp waar drie mensen wonen zeg maar. We bellen road assistence en zij komen ons helpen. De beste man zegt, “Jullie kunnen nog nog naar het volgende stadje rijden maar daar moet je de remmen écht laten maken”. Voorzichtig rijden we door en gelukkig blijkt het allemaal mee te vallen. We besluiten om door te rijden naar Cairns want het vinden van oogstwerk heeft hoge prioriteit. Daar aangekomen blijkt alles in het weekend gesloten. Kak! Maandag kunnen we er dus pas werk van maken.

To be continued…