‘Wil je op een lodge in Malawi passen?’ Toen Lonneke van Lonneke Schildert (zelf jarenlang in Malawi gewoond) me dit vroeg, hoefde ik niet lang na te denken. Er staat geen bergtrekking in Nepal gepland, Lotje hoeft nog niet naar school en werktechnisch is het mogelijk. Dus ja, wanneer? Ook JP vond het een goed idee, maar alleen hij mag langskomen in zijn vakantie. Nou vooruit!😉

Waarom op reis naar Malawi

Toen we Lotje kregen, zei iedereen: ‘Geniet er maar van, voor je het weet is ze groot.’ Ja, ja, denk je op dat moment. Maar het is zó waar. Het is als gister, dat ze als klein baby’tje in mijn armen lag… en na de zomervakantie gaat ze al naar school. Help! Wie stopt de tijd? Ik had dus met mezelf afgesproken dat, voordat Lotje ‘in het systeem’ verdwijnt, we een moment van quality time zouden inlassen. Indonesië, Bali, Griekenland… alles kwam voorbij. Maar het was net niet het seizoen of onbetaalbaar. En toen kwam deze gouden tip.

Reis naar Malawi, Makuzi Beach Lodge

Wat gaan we doen in Malawi

Samen met Lotje (en JP) ga ik op Makuzi Beach Lodge passen. Een prachtige lodge in het noorden van Malawi. De eigenaresse gaat een tijdje weg en zoekt oppas voor het huis, de lodge en de hondjes. Ik heb eerder een guesthouse in China gerund, dus weet een beetje wat te verwachten. De hondjes verzorgen, boodschappen doen, boekingen bijhouden, de sociale media verzorgen en yoga geven aan de gasten. Aangezien de eco lodge in een schitterend natuurgebied aan Lake Malawi ligt en een enorme tuin heeft, vermaken we ons met zwemmen, vissen, vogels spotten, kanoën, wandelen, yoga, vers eten koken en tijd voor elkaar. In de avonduren ga ik het programma van de yoga trektochten in Nepal verder vormgeven. Cadeautje toch?

Vogel Makuzi Beach Lodge Chintheche Lake Malawi

Reis naar Malawi: herinneringen maken

Na het oppassen gaan we de omgeving samen verder ontdekken. Backpacken in Malawi. Hoe leuk! Nieuwe pareltjes ontdekken, leuke dingen doen en misschien wel op safari. Who knows. Superveel zin om met mijn kleine (en grote) avonturier weer eens een ander pad in te slaan. De reis naar Malawi betekent tijd voor elkaar, het goede leven en de natuur. Precies wat we nodig hebben na een periode waarin gezondheid niet vanzelfsprekend was. We beseffen heel goed: herinneringen waar je later van wilt genieten, moet je nu maken.

To be continued…

 

Huisje Makuzi Beach Lodge

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.