Masala Milk Tea, ook wel bekend onder de naam Masala Chai, is de befaamde thee die men drinkt in India en Nepal. En oh, wat is dat lekker zeg. Ik geniet iedere keer weer van zo’n kannetje heerlijke Nepalese melkthee. De Nepalezen zelf drinken het drankje veelvuldig, en dat snap ik dus maar al te best. In dit blog het recept voor een lekkere Nepali Milk Tea. Leuk om thuis te maken, voor of na je reis. 

Recept Masala Milk Tea

Ingrediënten Masala melk thee

  • 10 groene kardemompeulen, zaadjes eruit gehaald
  • 1 stukje kaneelstok (3 tot 4 cm) 
  • 4 witte peperkorrels
  • 0,25 theelepel venkelzaadjes
  • 470 ml volle melk
  • 3,5 eetlepel lichtbruine suiker (meer/minder naar smaak toevoegen)
  • 0,5 theelepel gemalen gember
  • 470 ml water
  • 5 theelepels zwarte thee

Bereiding Masala Chai (melk thee)

Zo maak je Masala Milk Tea

  1. Vermaal de kardemomzaadjes, kaneelstok, peperkorrels en venkelzaadjes met een vijzel.
  2. Kook de melk en roer de lichtbruine suiker, het kruidenmengsel, de gember en een snufje zout door de melk.
  3. Zet het vuur laag en laat de smaken goed in de melk trekken (minimaal 3 mintuen). Roer af en toe goed door.
  4. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg de theeblaadjes toe. Laat 1 minuut koken.
  5. Schenk het theemengsel door een fijn zeefje in het melk-kruidenmengsel.
  6. Kook nog 1 minuut zachtjes door.
  7. Roer goed voordat je de Masala Milk Tea inschenkt.
  8. Geniet!

Ben je ook benieuwd naar het nationele Nepalese gerecht? Probeer deze Dal Bhat Tarkari dan eens. De meeste Nepalezen eten dit traditiegetrouw 365 dagen per jaar, twee keer per dag. 

Tea house trekking in Nepal, in het tea house

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.