Motorrijden door India. Dat is natuurlijk fantastisch. Maar hoe leuk is het als je dit mag doen met een local. Iemand die de taal spreekt, de weg kent en je alles kan vertellen. Precies. Dan wordt het ineens een onvergetelijke ervaring. Ik reed twee weken op de motor door India samen met een Indiase vriend. Van al mijn reizen behoort deze wel tot de meest bijzondere. Niet eens zozeer om wat we allemaal gezien en gedaan hebben maar vooral omdat ik het land door zijn ogen mocht beleven. In dit blog de reisfilm van onze prachtige motorreis door India.

Motorrijden in India: reisroute

Zo’n 3300 kilometer legden we af tijdens onze 2-weekse motorreis door India. Een vooropgezet plan hadden we niet. We reden voornamelijk op Indiase GPS door het land (lees: vroegen de weg op iedere straathoek). Advies en ervaring van de lokale bevolking bepaalden onze koers. Dit betekende geen verwachtingen en dus ook geen tegenvallende bestemmingen. Ideaal! 🙂 De reisroute was als volgt:

1. Amsterdam
2. Delhi – Jaipur
3. Jaipur, Amber Fort
4. Jaipur – Udaipur
5. Udaipur, City Palace, Lake Pichola
6. Udaipur – Ahmedabad
7. Ahmedabad – Kachchh
8. Kachchh, Great Rann of Kutch – Mandvi – Anjar
9. Anjar – Junagadh
10. Junagadh, Girnar Hills – Ahmedabad
11. Ahmedabad – Ajmer
12. Ajmer – Delhi
13. Delhi
14. Delhi – Agra, Agra Fort, Taj Mahal
15. Delhi, Red Fort
16. Amsterdam

Reisfilm: Motorrijden door India

Motorrijden door India heeft een speciaal plekje gekregen. Raman vertelde honderduit en ik kon en mocht alles vragen wat ik wilde weten. In 2 weken bezochten we 4 van 29 Indiase provincies: Delhi, Rajasthan, Gujarat en Utter Pradesh. Deze reisvideo geeft een impressie van onze rondreis. 2 weken in 4 minuten. Kijk je mee? Meer reisverhalen over India en waarom deze trip zo bijzonder was lees je in het blog.

Wil je meer weten over onze reis door India? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.