Deze week bezoeken we meer mooie stranden van Sri Lanka. We reizen langs de zuidkust via Tangalle, Mirissa, Unawatuna en Galle terug naar Colombo. Nog een weekje genieten van zon, zee en strand voordat ik, na een reis van 2.5 jaar, weer terugkeer naar Nederland. Aangezien ik de aankomende jaren weer fulltime ga studeren, besef ik maar al te goed dat dit fijne leventje er voorlopig niet meer in zit.
Palmbomen Sri Lanka

Palmbomen Sri Lanka

Puur en ongerept Tangalle

Tangalle, een stukje mooi, puur en ongerept Sri Lanka. Vrijheid, rust en ruimte… je vindt het op het met palmen begroeide strand van Tangalle. Zonder massatoerisme is dit een plek waar je gegarandeerd kunt ontspannen. Ook ’s avonds blijft het rustig in dit slaperige kustplaatsje. We liggen daarom op tijd in bed en ook ’s morgens ben ik weer vroeg uit de veren. Wanneer het landschap nog is bedekt onder een dekentje van nevel voel ik mijn blote voeten wegzakken in het nog koele en natte strandzand. In de verte zie ik een aantal mensen druk in de weer. Wanneer ik dichterbij kom raak aan de klets met de vissersfamilie, waarvan de oudste zoon goed Engels spreekt. Ze lijken geen last te hebben van de vroege uurtjes en zijn onderling flink aan het grappen en lachen. Ze repareren de visnetten en bereiden zich voor op de visvangst van vandaag. Ik geniet ervan om ze samen bezig te zien. Dit is het echte Sri Lankaanse leven, het leven van elke dag. Wat een mooie mensen.
Broers Tangalle Sri Lanka

Broers Tangalle Sri Lanka

Tangalle beach Sri Lanka

Tangalle beach Sri Lanka

Chillen in Tangalle

Chillen in Tangalle

Het knusse en gezellige Mirissa

Mirissa is de volgende bestemming. Een gezellig klein dorpje aan de zuidkust van Sri Lanka. Alles is op loopafstand en dat vinden we erg fijn. We treffen hier een heel ander strandleven dan in Tangalle. Mirissa is erg levendig, een stuk drukker, en ook de zee is meer toegankelijk. De strandtentjes zijn bemand en ook zijn er veel toeristen te vinden. Overdag huren we een bodyboard en laten ons door de golven meeslepen op het strand. De zee is krachtig en het gaat dan ook best hard. ’s Avonds eten we bij kaarslicht op het strand en horen de zee op de achtergrond wegrollen. Wat kan het leven soms toch heerlijk onbezorgd zijn. Mirissa is ongetwijfeld één van mijn favoriete stranden van Sri Lanka.
Mirissa Beach

Mirissa Beach

Body boarding Mirissa Sri Lanka

Body boarding Mirissa Sri Lanka

Kids spelen op de stranden van Sri Lanka

Kids spelen op de stranden van Sri Lanka

Unawatuna en Galle

We pakken de bus naar Unawatuna. Als ik aan eraan terugdenk moet ik een beetje lachen. Niet om de busrit maar om Unawatuna, wij waren geen match. We komen terecht midden in een luidruchtig festival en ongeveer heel Sri Lanka lijkt deze week in Unawatuna rond te lopen. Naast dat alles gesloten is worden we helemaal gek van het geschreeuw door de speakers. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, er lijkt komt geen einde aan te komen. Daarnaast is de zee zo ruig dat ik een paar keer achter m’n bikini aan moest zwemmen om beschamende scenes te voorkomen. Blijkbaar was dit niet het juiste moment voor een kennismaking met dit misschien wel prettige plekje. We brengen we nog een bezoekje aan het heerlijke Jungle Beach. Een leuke korte wandeling vanuit Unawatuna brengt je naar dit knusse en afgelegen strandje van waaruit je Galle (5km) kan zien liggen.
Wandelen Unawatuna

Wandelen Unawatuna

Jungle Beach Unawatuna Sri Lanka

Jungle Beach Unawatuna Sri Lanka

Unawatuna Jungle Beach

Unawatuna Jungle Beach

Na de stranden van Sri Lanka bezoeken we fort Galle. Dit fort is een versterkte handelsnederzetting en fungeerde als steunpunt voor overzeese handel. Het fort werd in 1588 gebouwd door de Portugezen en door de Nederlanders veroverd, uitgebouwd en versterkt in 1640. Om deze reden zijn er nog steeds Nederlandse invloeden zichtbaar binnen de muren van het fort, waaronder de gereformeerde Groote Kerk. Een bezoekje aan Galle was de moeite waard. Het leven binnen de muren is relaxt, je kan er heerlijk rondslenteren en kiezen tussen één van de vele leuke eetcafétjes die het fort rijk is.
LoÏs en Marja Galle Sri Lanka

LoÏs en Marja Galle Sri Lanka

Dutch Reformed Church Galle

Dutch Reformed Church Galle

Galle Sri Lanka

Galle Sri Lanka

Na de stranden van Sri Lanka…

Na Galle zit onze reis langs de stranden van Sri Lanka er op. We gaan terug naar Negombo en vanuit daar naar Nederland. Na 2.5 jaar reizen is het over met de pret. Deels vrijwillig, want ik wil m’n studie afmaken, maar ook deels onvrijwillig, want ik moet het zonder Mark doen de aankomende tijd. Op Sri Lanka kijk ik terug als een relax bestemming. Een betaalbaar en makkelijk bereisbaar land met een behulpzame en vriendelijke bevolking. De afstanden zijn overzichtelijk en het openbaar vervoer brengt je bijna overal (voor een habbekrats). Nadelig aan Sri Lanka vond ik het overschot aan Nederlandse toeristen. Niet een hand vol, maar een land vol… Daarnaast rijden de bussen roekeloos en hard. Voor een solo reis zou Sri Lanka niet m’n eerste keuze zijn. Kamerprijzen voor singles kunnen prijzig zijn en de mogelijkheden om mensen te ontmoeten is schaarser dan in bijvoorbeeld Zuidoost-Azië. Maar ga je voor een makkelijke en vooral relaxte bestemming? Dan is Sri Lanka absoluut een aanrader. To be continued…