In 2019 stond verandering centraal. Ik vond liefde, werd moeder, zei mijn baan op en leverde mijn reizende bestaan in tegen een vaste stek in Nederland. Er werd letterlijk op de reset-knop gedrukt. Stilstaan moest ik… best moeilijk. 😅 Het jaar 2020 staat voor mij daarom synoniem voor een nieuwe start. Mezelf herontdekken en ruimte voor ontwikkeling, zowel zakelijk als privé. Daarom begon ik in januari een yin yoga opleiding.

Yin yoga opleiding

In 2019 volgde ik een 200-urige hatha yogaopleiding in Nepal. Ik deed dit niet zozeer om docent te worden, maar vooral voor een stukje ontwikkeling. Yoga heeft me altijd veel balans en rust gebracht waardoor ik nieuwsgierig werd naar de filosofie erachter. Eind vorig jaar bedacht ik me dat lesgeven misschien toch iets voor me is. Daarnaast behoort het ineens tot de mogelijkheden aangezien ik meer in Nederland ben. Mijn voorkeur ging uit naar yin yoga. Onze maatschappij is al behoorlijk yang, Een beetje yin houdt ons in balans. 😉

“In Western science, we observe the world outside to try to change it. In yoga, we observe the world inside and try to change it.”  Swami Vivekananda

The Functional Yoga teacher training

Op aanraden van mijn favoriete yogaschool in Groningen besloot ik voor de The Functional Yoga teacher training in Weesp te gaan. Zoals de naam al doet vermoeden, staat functie centraal binnen deze cursus. Het draait niet om hoe dingen eruit zien, maar of ze werken voor jou. Dat spreekt me aan. Dit alles start bij de basis: jezelf. Je leert patronen herkennen (denken, doen en voelen) en doorbreken wanneer ze niet goed zijn voor jezelf of anderen. Zo maak je de wereld een stukje mooier (mijn levensmotto). De opleiding is gebaseerd op drie pijlers:

 

  • Anatomie – Ieder lichaam is uniek, dus ook iedere houding. Wanneer je je lichaam begrijpt, begrijp je ook de poses.
  • Filosofie – Je bent meer dan je lichaam. Yoga raakt hart en ziel en brengt positiviteit in ons leven (inspiratie, inzicht, begrip, ondersteuning, vrijheid etc.) Introspectie is hierbij belangrijk en meditatie een voorwaarde.
  • Praktijk – Door jezelf fysiek te ontdekken, leer je wat bepaalde houdingen je geven. Je leert over anatomie en ervaart hoe jouw lichaam werkt. Je leert over de filosofie en ondervindt hoe jouw geest reageert.

Allemachtig prachtig

Is het niet mooi? Dat dacht ik.🙃 Quality time met jezelf en tegelijkertijd de wereld een stukje mooier maken. Ik heb er onwijs veel zin in. Na ieder cursusweekend blik ik kort terug op wat ik deed en leerde. Wanneer ik de cursus heb afgerond, zoek ik een plekje om les te geven en ga ik iets heel leuks doen. 😍 Daarover later meer.

Yin-yoga-opleiding-bij-The-Functional-Yoga-Teacher-Training

Wil je meer weten over de yogaopleiding? Deze blogs vind je misschien ook interessant: