Yes! Deze maand volg ik een Yoga Teacher Training in Nepal. ‘Wil je dan yogadocent worden?’ Nou nee, niet perse. Ik doe het vooral voor een stukje ontwikkeling. Sinds ik in 2015 met yoga in aanraking kwam, voel ik me beter. Bij de yogaschool leer je vooral asanas (houdingen) en is er niet altijd tijd/ruimte om dieper op de materie in te gaan. Ik ben nieuwsgierig naar de filosofie achter yoga, wat het inhoudt en voor mij kan betekenen. Daarom de Yoga Teacher Training in Nepal: op zoek naar mijn inner guru. 😜

Waarom Himalayan Yoga Academy?

n 2017 deed ik een 5-daagse yoga retraite bij Himalaya Yoga Academy. Dat beviel goed. De mensen die de Yoga Teacher Training destijds volgden, zagen er zo blij uit. Ik dacht, dat wil ik ook haha.  Het wachten was alleen op de juiste tijd. Binnen de academie hing een fijn, ongedwongen en laagdrempelig sfeertje. Iedereen was vriendelijk en behulpzaam. Zowel het personeel als de cursisten. Een derde niet onbelangrijke reden om de cursus in Nepal te doen, is de prijs. Dus de keuze was snel gemaakt. Terug naar m’n vertrouwde stek.

Over de yoga teacher training

Ik volg een 200-urige cursus. De opleiding met minste aantal uren. Omdat ik er eerst even van wil proeven is een maand voor mij genoeg. De yoga binnen de cursus is gebaseerd op traditionele Hatha en Ashtanga yoga met focus op verschillende aspecten en wegen binnen de yogawetenschap. We leren door het volgen van workshops, theorie- en praktijklessen, discussie en zelfstudie. Veel nieuwe kennis absorberen dus. Heb er zin in.

Namaste!🙏

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.