A beautiful story

Mooie verhalen. Ik ben er dol op. Het bijzondere eraan is dat ze overal zijn en je ze zelf kunt zien en maken. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen en de wereld is er vol van. Kijk eens bewust om je heen en geef die glimlach, biedt die helpende hand of vraag hoe het écht met iemand gaat. Voor je het weet ontstaat er een bijzonder gesprek of a beautiful story.

A beautiful story

Een voor mij bijzonder verhaal begon op de vlucht van Curaçao naar Amsterdam op 6 april 2019. Na een fijn bezoek, zwaaide Claire me uit op Hato. Terwijl ik het vliegtuig instapte, startte er een nieuwe levensfase. Eenmaal op Nederlandse bodem zou Jan-Pieter me ophalen. We gingen officieel samenwonen. Mooi en tegelijkertijd spannend… want ik was zwanger. Het moederschap was iets waar ik nooit over na had gedacht… dus was dat wel voor mij weggelegd…?

Lieve Denise

In het vliegtuig ontmoette ik Denise, een KLM-stewardess. Ze zag mijn tranen en vroeg of ik er over wilde praten. Ik vertrouwde haar toe dat er bij thuiskomst een compleet ander leven voor de deur stond. Mijn baan (als reisbegeleidster) opgezegd, samenwonen in de Polder én zwanger… het was niet niks. Iedere keer wanneer ze langskwam maakten we een praatje en deelden ons verhaal. Ze luisterde aandachtig en stak me een hart onder de riem. Voordat we landden stopte ze me een handgeschreven ansichtkaart toe met een klein presentje: a beautiful story-armbandje met de woorden focus, confidence, inner strength. Dat was het! Ik moest me focussen op mijn nieuwe rollen en durven vertrouwen op mijn eigen kracht. Ze liet haar e-mailadres achter en gaf te kennen dat ze baby’s superleuk vond. Ik mocht de kleine altijd brengen als ik oppas nodig had.

Tranen van ontroering

Inmiddels zijn we bevallen van onze prachtige dochter Lotje. Tijdens het opruimen van de zwanger- en geboortekaartjes kwam ik de kaart van Denise weer tegen. Ik stuurde haar een mailtje dat we inmiddels de trotse ouders zijn van onze lieve Lotje. Dat ons meisje groeit als kool en de leukste, liefste en mooiste van de wereld is. Dat er moedergevoelens zijn ontstaan en ik de aller-, aller-, allerliefste man van de wereld aan mijn zijde heb. In een antwoord liet ze weten dat ze met tranen in haar ogen de e-mail las. Ze was me nooit vergeten, had me (online) gezocht… maar kon me niet meer vinden.

Little things mean a lot!

Nog steeds ben ik onder de indruk van deze bijzondere ontmoeting en de lieve woorden van Denise. Dit kleine en vriendelijke gebaar was me zoveel waard. Hartverwarmend. Deze KLM-stewardess was op 6 april 2019 niet alleen aan het werk. Nee, ze creëerde die dag ook een prachtig verhaal. Telkens wanneer ik eraan terugdenk realiseer ik me weer: little things mean a lot!

Wanneer schreef jij een mooi verhaal?

15 gedachtes aan “A beautiful story

 1. Loes

  Jee Paula, wat een mooi verhaal. Ik liep gisteren over de lokale markt in Kathmandu en moest aan je denken. Ik zag een superfout maar o zo leuk typisch Nepalees babybroekje. Weet je wel zo’n dik zacht pofbroekje. Ik heb geen vriendinnen die ik dat had kunnen geven. Maar ik moest wel aan jou denken: jij zou hierom kunnen giechelen denk ik. Jouw plotselinge andere leven wat je nu aan t omarmen bent, ook heel bijzonder. Maar toen wij samen aan t eten waren in Chitwan waren er hele andere plannen. Mooi is dat, hoe dingen ineens kunnen veranderen en hoe dat ook zo goed kan voelen. Enjoy life!

  1. Paula Auteur van bericht

   Hi Loes,
   Wat leuk! Jah, gek he hoe dingen kunnen lopen. Het is maar goed dat we alles van tevoren niet weten. 😉 Het is nu nog steeds mooi, maar heel anders. Ik weet nog waar we zaten in Chitwan. Tegenover Rhino lodge. Daar had je van de enorm lekkere malai kofta. Dat mis ik wel een beetje haha. Die broekjes zijn leuuuk indd! Je ziet ze altijd in de bergen toch.Je mag er altijd eentje meenemen hoor haha. 🙂 Anders misschien leuk voor de Sanuk-collectie? 🙂
   Liefs

 2. Gerry

  Wat een bijzonder en mooi verhaal. Echt een hart onder de riem van Denise. Het heeft je zo te lezen goed gedaan. Jij, jij kan alles dat weet ik zeker.
  Ook het mama gaat je 100% lukken.
  Suc6 met Lotje en je lieve JP samen staan jullie sterk

 3. Your daddy

  Paula wat een geweldig (emotioneel) verhaal.Ik heb het 3 keer gelezen en ik ben nog steeds onder de indruk. Hoe je leven zo,n totaal andere wending heeft gekregen en dat je er zo gelukkig mee bent samen met Jan Pieter en Lotje.

 4. Jannie

  Ha Paula, ontroerend verhaal! Je kent mij niet en ik ken jou niet. Ik ben geboren in Luttelgeest waar jij nu woont. Mijn vader is de achterbuurman van jouw schoonmoeder. Zij liep hier net even binnen. En heeft een verhaal van mij meegenomen voor jou. Blijf schrijven!

  1. Paula Auteur van bericht

   Hi Jannie,
   Bedankt voor je bericht. Leuk! Ik zal eens even navraag doen. Ik ben benieuwd naar je verhaal. En ja, blijf schrijven… Dat houdt me lekker bezig.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: