Mooie verhalen. Ik ben er dol op. Het bijzondere eraan is dat ze overal zijn en je ze zelf kunt zien en maken. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen en de wereld is er vol van. Kijk eens bewust om je heen en geef die glimlach, biedt die helpende hand of vraag hoe het écht met iemand gaat. Voor je het weet ontstaat er een bijzonder gesprek of a beautiful story.

A beautiful story

Een voor mij bijzonder verhaal begon op de vlucht van Curaçao naar Amsterdam op 6 april 2019. Na een fijn bezoek, zwaaide Claire me uit op Hato. Terwijl ik het vliegtuig instapte, startte er een nieuwe levensfase. Eenmaal op Nederlandse bodem zou Jan-Pieter me ophalen. We gingen officieel samenwonen. Mooi en tegelijkertijd spannend… want ik was zwanger. Het moederschap was iets waar ik nooit over na had gedacht… dus was dat wel voor mij weggelegd…?

A-beautiful-story-for-you....jpg
A-beautiful-story-armband-en-kaartje-van-KLM-stewardess.jpg

Lieve Denise

In het vliegtuig ontmoette ik Denise, een KLM-stewardess. Ze zag mijn tranen en vroeg of ik er over wilde praten. Ik vertrouwde haar toe dat er bij thuiskomst een compleet ander leven voor de deur stond. Mijn baan (als reisbegeleidster) opgezegd, samenwonen in de Polder én zwanger… het was niet niks. Iedere keer wanneer ze langskwam maakten we een praatje en deelden ons verhaal. Ze luisterde aandachtig en stak me een hart onder de riem. Voordat we landden stopte ze me een handgeschreven ansichtkaart toe met een klein presentje: a beautiful story-armbandje met de woorden focus, confidence, inner strength. Dat was het! Ik moest me focussen op mijn nieuwe rollen en durven vertrouwen op mijn eigen kracht. Ze liet haar e-mailadres achter en gaf te kennen dat ze baby’s superleuk vond. Ik mocht de kleine altijd brengen als ik oppas nodig had.

Tranen van ontroering

Inmiddels zijn we bevallen van onze prachtige dochter Lotje. Tijdens het opruimen van de zwanger- en geboortekaartjes kwam ik de kaart van Denise weer tegen. Ik stuurde haar een mailtje dat we inmiddels de trotse ouders zijn van onze lieve Lotje. Dat ons meisje groeit als kool en de leukste, liefste en mooiste van de wereld is. Dat er moedergevoelens zijn ontstaan en ik de aller-, aller-, allerliefste man van de wereld aan mijn zijde heb. In een antwoord liet ze weten dat ze met tranen in haar ogen de e-mail las. Ze was me nooit vergeten, had me (online) gezocht… maar kon me niet meer vinden.

Vlucht-CUR-AMS-6-4-2019 ansichtkaart.jpg

Little things mean a lot

Nog steeds ben ik onder de indruk van deze bijzondere ontmoeting en de lieve woorden van Denise. Dit kleine en vriendelijke gebaar was me zoveel waard. Hartverwarmend. Deze KLM-stewardess was op 6 april 2019 niet alleen aan het werk. Nee, ze creëerde die dag ook een prachtig verhaal. Telkens wanneer ik eraan terugdenk realiseer ik me weer: little things mean a lot!

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.