Aan de slag als reisbegeleidster in China. Hoe gaaf! Na een tijd van hard werken hoort een tijd van hard genieten… en die is nu aangebroken. Met m’n pre-master op zak (alles in één keer gehaald, dus best een beetje trots) en een definitieve toelating tot de master, stap ik aankomende week het vliegtuig in om twee reizen te begeleiden voor Djoser. Weer lekker doen wat ik het allerleukst vind: reizen.

Tropenjaar

Toen ik vorig jaar augustus na 2.5 jaar weer voet zette op Nederlandse bodem had ik geen enkel idee wat me te wachten stond. Studeren en werken kostten me afgelopen jaar zoveel meer tijd dan ik van tevoren had ingeschat. Helemaal niet erg overigens want ergens moeite voor doen voelt extra belonend. Verder had ik nog regelmatig een leuke schrijfklus voor m’n werk als tekstschrijver en ondertussen probeerde ik ook nog een woordje Spaans te leren spreken. Een lekker tropenjaartje dus. En nu start de volgende uitdaging: werken als reisbegeleidster in China. Mijn 30er jaren zijn tot nu toe verreweg de meest productieve uit mijn leven.

“I’m too busy working on my own grass to notice if yours is greener”

Reisbegeleidster in China

Voor Djoser Junior ga ik de aankomende maanden aan de slag als reisbegeleidster in China. Ik ga twee supergave Junior reizen begeleiden wat inhoudt dat ik met gezinnen (ouders en kinderen in de leeftijd van 7-18) op pad ga. En ik heb geluk want ik heb mijn voorkeursbestemming toegewezen gekregen: China! Daar waar mijn avontuur in 2009 begon toen ik voor het eerst solo de wereld over trok. Een ervaring om nooit te vergeten: een land vol tegenstellingen, gekke mensen, vreemde gewoonten en een adembenemend mooie natuur. In 2014 ben ik weer in China neergestreken. Dit keer met Mark en voor het runnen van de Giggling Tree, het leukste en gezelligste guesthouse van China. Weer ontdek ik een ander stukje China. Nu in 2016 staat er wederom een nieuwe uitdaging klaar: werken als reisbegeleidster in China. Zo leuk. Als ik er over nadenk voel ik me echt een zondagskind. Ik mag mensen de tijd van hun leven bezorgen en doen wat ik het allerleukste vindt. Dat is toch te gek!

Chinese rooftop

Route en reisbeschrijving

Mijn eerste groep (19 personen) pik ik op in Shanghai om vervolgens via Beijing, Pingyao en Xi’an naar Guilin te gaan. Vanuit Guilin reizen we door naar Ping’An en Yangshuo. Hier ga ik uiteraard even een bezoekje brengen aan de Giggling Tree en heerlijk rondfietsen door voor mij misschien wel het mooiste landschap ter wereld. Daarna reizen we door naar Guangzhou en Hong Kong. Dan zet ik m’n eerste groep op het vliegtuig en vlieg ik naar Beijing, waar ik mijn tweede groep (26 personen) oppik. Met hen ga ik een andere route volgen: Beijing, Pingyao, Xi’an, Chengdu, Lijiang, Dali, Kunming, Guilin, Ping’An, Yangshuo, Guangzhou en tot slot eindigen we weer in de geweldige metropool Hong Kong. In twee maanden tijd zie ik dus ongeveer het hele land en met zoveel luxe als ik het zelf nooit gehad heb. Als budgetbackpacker was het leven niet altijd even comfortabel. 😉 Voor de volledige route en reisbeschrijving kan je op de Djoser site terecht: China Junior 18 dagen en China Junior 23 dagen.

Reisbegeleidster in China met Djoser

Ik ga op reis en ik neem mee…

Wanneer ik terug kom start ik meteen de master Communicatie en Educatie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik blij ben dat de studie er volgend jaar op zit en ik weer meer vrijheid heb. Tijd voor familie en vrienden, een gevulde portemonnee en een goed feestje op z’n tijd mis ik het meest. Maar ach… ben ik er minder van geworden? Integendeel. Het stapje terug heeft me vooral bewust gemaakt. Vroeger leed ik aan materiële obesitas maar tegenwoordig houd ik meer van minder. Toen ik m’n backpack voor China had ingepakt was ik er eerst dan ook oprecht van overtuigd dat ik iets vergeten was… Is dit alles? Ja. Dit is het resultaat van veel reizen en minimalistisch leven. Ik heb gewoon niet meer zoveel nodig en dat voelt goed. Waar ik vroeger aan 20kg bagage niet genoeg had, doe ik het nu met minder dan de helft. Ik draag vooral tevredenheid met me mee… en dat weegt helemaal niets. 🙂

To be continued…