16/05/2014 tot 05/06/2014 Mark z’n eerste Chinese verjaardag, de grote verhuizing, ons luizenleventje, river drifting, voorbereiding op het ouderschap en… een welverdiende vakantie. Het gaat goed in China. Mark is weer de oude (en de beste), het team wordt steeds sterker en wij vinden steeds meer ons plekje. Kortom, topweken. Wat zijn we verwend!

Happy birthday to Mark

19 mei is het zover. Mark viert zijn eerste Chinese verjaardag. Omdat meer personeelsleden jarig zijn en ook Raaf, de zoon van Karst en Paulien, hebben we een uitgebreide partylunch. We zingen, eten en drinken in overvloed. Er is zelfs appeltaart en friet oorlog. Mark is goed verwend en heeft mooie cadeautjes en tekening gekregen. Ook familie en vrienden thuis heel erg bedankt voor alle telefoontjes, lieve berichtjes en kaarten.

Happy Birthday to Mark

Happy Birthday to Mark

Een nieuwe kamer

Binnen de Giggling Tree hebben we een nieuwe kamer gekregen. De eerste maanden sliepen we in één van de gastenkamers. Dit betekende dat we ons eigenlijk altijd tussen de gasten begaven. Eenmaal uit bed stonden we meteen op de centrale binnenplaats. Dat was niet altijd prettig. Inmiddels is de speelkamer van Pelle en Raaf opgesplitst in een kleinere speelkamer en een managerskamer. We zijn er ontzettend blij mee want de kamer is veel ruimer, lichter en geeft ons meer privacy.

Boodschappen controleren yaanyaan mama

Boodschappen controleren met Yaanyaan mama

Ons luizenleventje

Na de verhuizing wonen we officieel drie meter bij ons werk vandaan. Eenmaal uit bed gerold, vier stappen en ik ben op kantoor. Geen lekke band, file’s of vertraagde treinen. 7:30 werken betekent 7:25 opstaan. Heerlijk! Daarnaast hebben we de afgelopen maanden geen één keer zelf hoeven te koken. Giggling Tree heeft een uitgebreide westerse en Chinese keuken waar we elke dag van mogen eten en drinken. Verse groenten, fruit en vlees in overvloed en koks die geweldig kunnen koken. Ook Karst en Paulien zijn zo vrijgevig dat we onszelf soms afvragen waar we het aan verdiend hebben. Het staat haaks op wat we in Australië hebben meegemaakt dus we waarderen het enorm

Birthday cake

Birthday cake

River drifting

Deze weken hebben we weer een nieuwe activiteit mogen doen. River drifting it is. Helemaal te gek! Het heeft wat weg van een enorme wildwaterbaan. In een rubberbootje varen we van een ruim 300 meter hoge berg af en worden we door de stroming via watervallen naar beneden gedreven. Geweldig! We vonden het allebei de leukste activiteit tot nu toe en hebben alleen maar gelachen. Dat kan je op de foto’s helaas niet zien. 😉

Luizenleventje... Longjing River Drifting

Luizenleventje… Longjing River Drifting

Voorbereiding op het ouderschap

Om ons voor te bereiden op het ouderschap passen we zo nu en dan op Pelle en Raaf. We mogen dan iets met ze doen of ergens naar toe. Zo ook op 1 juni omdat het Childrens Day is. We zijn daarom met z’n vieren naar Yangshuo park geweest. De kinderen spelen naar hartelust op de kermis en ‘papa en mama’ zitten op het bankje te kijken of het goed gaat. Daarna ijsjes eten en naar de mcdonalds. Helemaal zoals het hoort. Ik ben altijd blij dat Mark er is want dat gaat hem wonderbaarlijk goed af.

Childrens Day in Yangshuo

Childrens Day in Yangshuo

Vakantie in Borneo

De eerste 3 maanden zitten erop. Juni is rustiger dan juli en augustus en daarom mogen we nu op vakantie. Maar jullie zijn al op vakantie horen we jullie denken. Gedeeltelijk waar, maar we werken ook veel én hard dus we hebben het ook écht verdiend. Na een beetje speurwerk is de keuze gevallen op Borneo. 7 juni vliegen we vanaf Hong Kong naar Kota Kinabalu waar we ons twee weken mogen vermaken in het prachtige Maleisië. De planning is om te duiken en de jungle te bezoeken. Laat maar komen die vakantie!

To be continued…