26/06/2014 tot 12/07/2014 Wanneer we terugkomen van onze vakantie is het rustig binnen Giggling Tree. We zitten maar voor een kwart volgeboekt dus dat is fijn. Lekker langzaam opbouwen voordat het hoogseizoen straks weer losbreekt… of toch niet? Nee, niet bepaald. Alles lijkt er spontaan mee op te houden. Een stroomstoring, het zwembad stuk, een kapotte laptop. What’s next?

Stroomstoring

Een tijdje geleden vertelden we over onze nieuwe stroompaal. Hier hebben we welgeteld twee maanden plezier van gehad. Begin juli is kortsluiting ontstaan doordat de warmte niet weg kon. Vier 1000 volt kabels zijn doorgebrand. De piek die ontstaat maakt zo’n beetje alles stuk wat stuk kan gaan. Spaarlampen, de waterpomp, de wasmachine, de elektrische scooter en alle opladers van gasten (telefoons, laptop, digitale camera’s). Echt niet grappig! Gelukkig heeft een lokaal contactpersoon ons geholpen met het vinden van nieuwe opladers in Yangshuo. Alles is dus weer goedgekomen en alle gasten zijn weer blij.

Lotus pond Yangshuo

Lotus pond Yangshuo

Slecht weer

Het is slecht weer in Yangshuo. Eigenlijk al vanaf dat wij er zijn regent het veel en vaak. Er zijn ook mooie dagen maar het regent meer dan in Nederland en vaak komt het met bakken uit de lucht. Gelukkig is het wel lekker warm dus dat maakt het allemaal best dragelijk. Voor Mark betekent regen altijd extra werk. Storing hier, storing daar, lekkage hier, lekkage daar. In Nederland hoeven we ons bij een regenbuitje geen zorgen te maken maar made in China gaat het net even anders.

Yangshuo China

Yangshuo China

Zwembad buiten gebruik

Het Giggling Tree zwembad ligt naast een doorlopende weg. Deze is vanwege de slechte kwaliteit in combinatie met het zware vrachtverkeer ingestort. Een veel voorkomend verschijnsel in China dus niemand kijkt er raar van op of onderneemt iets om het te repareren. Nu is de weg het probleem ook niet maar de zwembadafvoer is hiermee ook stuk gereden. Hierdoor kan het vuile water niet meer wegstromen. Van de dorpsoudste krijgen we (uiteraard!) geen toestemming voor de reparatie en daarom staan we met onze rug tegen de muur. De gasten balen enorm want die hebben zich enorm verheugd op een beetje verkoeling. Daarnaast zijn we nagenoeg de enige in de omgeving met een zwembad. Mark heeft daarom een tijdelijke en provisorische made in China oplossing gevonden. We zijn benieuwd hoelang dit het volhoudt.

Alsof dit nog niet genoeg is, is onze werklaptop er ook mee gestopt. Ook de computer in de receptie blaast zijn laatste adem uit. We vermoeden dat made in China de oorzaak is. We kijken nergens meer van op, maar vragen ons wel af wat er nog meer stuk kan.

Mooie Chinese dame

Mooie Chinese dame

Stomme poepchinees

Er kan niets meer stuk maar het verhaal kan nog wel sterker. Een vooralsnog onbekende Chinees heeft bij ons in de wasbak gepoept. Dat geloof je toch niet! Bij de morgenronde over het perceel zien we in de wasbak op het terras ineens een ‘dikke bruine draak’ liggen. Ook made in China vermoeden wij. Met drie paar handschoenen en een overdaad aan schoonmaakmiddelen is de boel weer grondig gereinigd. Vet smerig!!!

Cycling Yangshuo

Cycling Yangshuo

WK voetbal

Met veel plezier hebben we de WK voetbalwedstrijden gekeken in Giggling Tree. Een bijzondere gewaarwording met Chinese verslaggeving. Ondanks dat de wedstrijden om 4:00 ’s nachts werden uitgezonden is Holland House iedere keer goed gevuld. Gasten, bekenden maar ook wij zelf zitten trouw klaar in ons oranje outfit. De één met een kopje thee, de ander met een biertje. Erg gezellig! Maargoed, we zijn alweer uitgeschakeld dus het feest is voorbij.

WK voetbal 2014

WK voetbal 2014

Laat de zomer maar komen!

Karst en Paulien komen morgen terug van vakantie. Dat is fijn want we zitten inmiddels volgeboekt en dat betekent dat we erg druk zijn. In zulke situaties is het prettig om even te kunnen sparren.

Verder gaat het uitstekend met de familie van Raamsdonk. We zitten er lekker in, hebben de smaak te pakken en een prima rolverdeling gevonden. Ik, ochtendmens, begin de dag en Mark, avondmens, sluit de dag af. Op deze manier pakken we allebei onze rust en dat werkt. Made in China is een inmiddels een way of living geworden en ons geduld is niet meer stuk te krijgen. We zien het hoogseizoen vol optimisme tegemoet. Er kan in ieder geval niet(s) meer stuk!

To be continued…