07/06/2015 tot 13/06/2015 Onze reis door Korea kon al niet meer stuk. Zoals je in ons vorige blog kon lezen was de kennismaking onvergetelijk. Het zou dus een beetje dom zijn om van aankomende week net zoveel te verwachten. Dat doen we dus ook niet. Toch hebben we tijdens het tweede gedeelte van onze reis door het land weer een heel ander stukje Korea mogen ontdekken. We brengen een bezoek aan het prachtige Jeju Island en de grote metropool Seoel.

Jeju Island

Vanuit Busan vliegen we naar Jeju. Een vulkanisch eiland gelegen in de zuidkust. Een compleet ander Korea dan we in Busan hebben ontdekt. Het is gewoon Chinees! Locals zitten aan kleine tafeltjes, drinken graag hun biertjes en zijn behoorlijk luidruchtig. Daarnaast is op Jeju alles ingesteld op het massatoerisme. Veel grote parkeerplaatsen, massaal busvervoer en mensen zijn net wat minder hartelijk. Het is niet verwonderlijk dat Jeju Island toeristisch is want het heeft een aantal mooie World Heritage Sites waaronder Seongsan Ilchulbong Peak and Hallasan Mountain. Wij bezoeken beide!

View from Seongsan

View from Seongsan

Temple Seongsan Jeju Korea

Temple Seongsan Jeju Korea

Seongsan Ilchulbong Peak

Aan de oostzijde van Jeju Island ligt de Seongson Ilchulbong Peak, ook bekend onder de naam Sunrise Peak. Een krater welke 5000 jaar geleden is gevormd door hydrovulkanische uitbarstingen. Vandaag de dag is Seongson nog steeds een bijzonder schiereiland en een grote trekpleister. Dat is te merken want we zijn zeker niet de enige. De vulkanische kegel is 600 meter breed, 90 meter hoog en de krater is bekleed met 99 rotsachtige spitsen welke op een kroon of kasteelmuur lijken. We lopen de noordwestelijke helling op om deze krater van dichtbij te bekijken. Helaas is het weer slecht en daarmee het uitzicht ook. Wel zien we wolken! Groot, grijs en veel. Op de top kunnen we gelukkig nog wel een mooie glimp opvangen van Seongsan Village welke aan de voet van deze krater ligt. Dan lopen we naar de noordzijde en daar hebben we meer geluk. Een prachtig en dramatisch kliflandschap ligt ons op te wachten.

Terug bij ons guesthouse trakteren we onszelf op een authentieke Koreaanse pork belly BBQ. We zien deze letterlijk op iedere hoek van de straat dus eigenlijk kunnen we er gewoon niet omheen. Normaal gesproken wagen we ons niet aan het eten van vlees op reis maar op Jeju hebben we niet veel keuze. Persoonlijk ben ik helemaal geen fanatieke vleeseter, laat staan varkensvlees, maar ik moet zeggen dat het best lekker was. Erg leuk om weer eens een heel ander traditioneel maaltje mee te krijgen.

Seongsan Ilchulbong Jeju

Seongsan Ilchulbong Jeju

Seongsan Ilchulbong Mark

Seongsan Ilchulbong Mark

Pork belly BBQ

Pork belly BBQ

Mount Hallasan

Vandaag beklimmen we Mount Hallasan. Met 1950 meter de hoogste berg van Jeju Island. Van tevoren weten we dat we de top niet gaan halen. De route is afgesloten vanwege gevallen rotsstukken. Omdat de route ansich de moeite waard schijnt te zijn besluiten we toch te gaan. Het weer is nog steeds slecht maar met goede schoenen en regenjas kom je een heel eind. We genieten van de mooie uitzichten die de Yeonsil Trail biedt totdat het wolkendek helemaal dichttrekt. Het wordt mistig, het begint te regenen, we hebben het KOUD en we zien nog geen 5 meter. Zooo jammer. We lopen nog door naar een blokhut waar we even schuilen en onszelf opwarmen met een portie instant noodles. We kunnen nog doorlopen maar omdat we de top sowieso niet gaan zien besluiten we rechtsomkeert te maken. We zijn onze energie nog niet kwijt en rennen letterlijk naar beneden. Mensen kijken ons aan en moeten lachen. ‘Die zijn gek!’ zie je ze denken.

Ergens onderaan de berg stopt er een vriendelijke Koreaan die waarschijnlijk medelijden heeft met deze twee verzopen katjes. Hij biedt ons een ritje aan en we bedenken ons geen moment. Voor we het weten zitten we op de achterbank van zijn auto. Om het helemaal mooi te maken brengt deze beste meneer ons zelfs helemaal terug naar het guesthouse. Lucky us!

Rainy walk Hallasan

Rainy walk Hallasan

Lunch on the way

Lunch on the way

Mark Hallasan Jeju Korea

Mark Hallasan Jeju Korea

Reis door Korea Hallasan

Reis door Korea Hallasan

Seoel

We zijn blij het slechte weer te kunnen ontvluchten en vliegen naar Seoel. Daar willen we naar de grens met Noord Korea maar stomgenoeg is dit niet mogelijk vanwege verscherpte beveiliging. Balen! Voornamelijk voor Mark want dit was het enige waar hij écht naar uitkeek. Maargoed als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat. We besluiten ons erbij neer te leggen en daarvoor in de plek niets te doen. Er zijn zoveel mooie dingen te zien en er zijn zoveel leuke dingen te doen maar echt genieten lukt ons even niet. Typisch gevalletje reismoe. Mark zit met zijn hoofd al in Thailand (lees: wil graag duiken) en is het gesleep met z’n backpack helemaal zat. Ik wil wel genieten maar voel me ook vlak. Ik baal ontzettend van dat gevoel want je wilt zo graag het beste ervan maken en dankbaar zijn voor het feit dat je hier bent maar het komt niet aan. We brengen tot slot nog een bezoek aan Seoel Tower wat verrassend genoeg erg leuk was! Verder winkelen we een beetje in de rondte, lezen een boek en accepteren de situatie. Gaat vanzelf weer over.

Mark Seoel Tower

Mark Seoel Tower

Reis door Zuid-Korea Seoel

Reis door Zuid-Korea Seoel

Seoel view

Seoel view

Onze mooie reis door Korea

Het zit er alweer op, onze reis door Korea. Vreemd. Je kijkt zolang uit naar zo’n reis, je bereidt zoveel voor en in een ademteug gaat het aan je voorbij. Eilandhoppen in Thailand en Maleisië, Japan en Korea… het is allemaal verleden tijd. Wanneer we het vliegtuig instappen zijn al onze mooie avonturen ineens herinneringen geworden. Gelukkig! Want herinneringen zijn de mooiste cadeautjes. Cadeautjes die je voor altijd met je mee mag dragen en die niemand je ooit zal afnemen.

To be continued…