Müllerthal it is! Met ons campertje rijden we in vijf uurtjes van Nederland naar Luxemburg. Vanaf camping Wolfsschlucht staan we binnen tien minuten op de route. We beginnen onze Müllerthal trail Route 1 in Echternach. Als de hele stad nog op één oor ligt, de vogeltjes net wakker worden en het heerlijk mistig is buiten, zijn deze zonnestraaltjes er al klaar helemaal voor. We lopen de Müllerthal route ter voorbereiden op onze bergtrekking in Nepal. Müllerthal trail Route 1: Let’s go!

Start Müllerthail trail Route 1
Müllerthal Trail Route 1, routebordjes
Müllerthal Trail Route 1, bos en mos

Müllerthal trail Route 1: bossen, weides en rotsformaties

We beginnen onze Müllerthal trail Route 1 in Echternach. Het is supermistig als we starten, maar na een paar uur weet het zomerzonnetje er toch doorheen te prikken. Het is meteen heerlijk broeierig. Wanneer we Echternach uitlopen, worden we meteen omringd door bossen. Bossen en mossen om precies te zijn. Alles is groen en begroeid. Het heeft iets mystieks. Verder zien we fijne rotsformaties, lopen we langs en door weides en akkers en banen we ons een weg door karakterestieke dorpjes. Niet verkeerd dat eerste dagje Müllerthal.

Müllerthal Trail Route 1, bossen
Müllerthal Trail Route 1, rotsformaties
Müllerthal Trail, bewegwijzering Route en Extra Route

Müllerthal trail dag 1: Echternach tot Herborn

Aan het einde van de middag lopen we aan de zuidkant van Route 1. Met ruim 20km in de benen, beginnen we voorzichtig aan een bus te denken, die ons misschien wel naar Echternach wil brengen. In ieder dorpje dat we doorlopen, gaat er één, dus het maakt niet zoveel uit waar we vandaag stoppen. Maar, mocht het nu net zondag zijn en de bus op veel plekken maar één keer in de twee uur te gaan. Omdat we niet nutteloos willen wachten, wandelen we toch maar langzaam door. In Herborn is het nog maar even wachten… en binnen tien minuten staan we alweer op busstation Echternach. Goed geregeld… en nog gratis ook. Zouden ze in Nederland ook moeten doen.😉

Verslapen en ijsjes eten

De volgende morgen verslapen we ons. Smurfmobiel lag zo lekker, dat we pas om 12.00 uur van start gaan.🙈 Ach ja, het is vakantie zullen we maar zeggen. Vanaf busstation Echternach pakken we de bus naar het eindpunt van gister: Herborn. Voordat we het weten wandelen we Müllerthal trail Route 1 uit. Omdat het prachtig weer is en we nog geen zin hebben om te stoppen, pikken we nog een stukje van Route 2 mee. Gewoon omdat het kan. Maar niet voordat Aafke een ijsje heeft gegeten in Echternach.

Müllerthal trail Route 1: plussen en minnen

Het allerleukste van Müllerthal trail route 1 vond ik de rust. We zijn bijna geen andere mensen tegengekomen. Daarnaast is deze route ook erg afwisselend. Bossen, rotsformaties, weides, leuke uitzichten en doorkijkjes. Het is misschien niet de meest spectaculaire route, qua rotsformaties maar zeker een heerlijke route om te lopen. Het was de eerste route die we liepen. Mocht je ze allemaal lopen dan zou ik ook aanraden om met Route 1 te beginnen. Een mooie binnenkomer.

Aardappel akkers Luxemburg
Müllerthal Trail Route 1, einde eerste dag
Echternach Luxemburg
IJs Luxemburg

Müllerthal trail Route 1: hoogtepunten

Müllerthal trail Route 1 was een heerlijke start van de trail. We liepen de route met de klok mee. De hoogtepunten voor je op een rijtje:

  • Afwisselende landschappen
  • Open velden en mooie uitzichten
  • Betoverende bossen, uitgestrekte weides en akkers, leuke dorpjes
  • Rustige route: weinig andere wandelaars tegengekomen op de trail
  • Gezellig Echternach (met goede koffie en lekker ijs😉)

Reisfilm Hiking Müllerthal trail

Ben je nieuwsgierig hoe het is om de Müllerthal trail te lopen of wil je weten wat je ongeveer kan verwachten. In deze video onze 5-daagse hike van 123km (ja, we deden er iets langer over omdat we niet zaten op te letten🙈) in 3 minuten. Kijk je mee?  

Wil je meer weten over de Müllerthal trail? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Handig tijdens de Müllerthail trail: de routekaart. Wil je meer info dan is deze Müllerthal trail wandelgids een aanrader

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.