Denk je veel na, sta je vaak ‘aan’ of kan je wel wat ontspanning gebruiken? Wil je graag meer tijd voor jezelf en vind je het leuk om aan je gezondheid te werken? Dan nodig ik je uit om deel te nemen aan de yin yoga bij de Boerderijopvang in Luttelgeest. Lessen starten op dinsdag 14 en donderdag 16 september. In dit blog vertel ik iets meer over mezelf en wat je kan verwachten.

Hoe het begon…

In 2015 kwam ik in aanraking met yoga. Ik studeerde in Groningen en zocht naast mijn studie iets om ‘op andere gedachten’ te komen. Een vriendin adviseerde yoga. Als nuchtere Hollandse was ik eerst vooral erg sceptisch. Zweverig, saai, niet actief genoeg… etc.  Al snel kwam ik erachter dat dit totaal niet het geval was. Ik was meer in balans en voelde me fysiek en mentaal veel sterker.

De kracht van yoga

Doordat ik me zo goed voelde, werd ik nieuwsgierig naar de filosofie achter yoga. In 2018 was ik voor werk in Nepal en volgde daar mijn eerste yogadocentenopleiding. In 2020 gaf ik hier in Nederland een vervolg aan. Nu, in 2021, volg ik mijn derde yogadocentenopleiding bij Yoga Nu in Emmeloord. In eerste instantie was ik niet van plan om les te gaan geven, maar ergens begint het toch te kriebelen. Juist nu, in die rare coronatijd, kan yoga veel voor je doen (fysiek en mentaal) en je helpen meer in verbinding te staan met jezelf.

Geschikte ruimte

Tijdens mijn zoektocht naar kinderopvang voor mijn dochter, werd me spontaan een geschikte ruimte aangeboden bij de Boerderijopvang. Dit kan geen toeval zijn en voelt dan ook als een uitnodiging om de stap te zetten. Ik ben daarom op zoek naar mensen die het leuk vinden om samen met mij op onderzoek uit te gaan. Ben jij of ken jij iemand die dit leuk lijkt of hiervoor open staat? Laat het weten.

Samen ontdekken

Goed om te weten, yin yoga is een laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft dan ook niet lenig te zijn, geen conditie te hebben en ook geen ervaring. Het enige dat je nodig hebt is de nieuwsgierigheid om op onderzoek uit te gaan. Op dit moment volg ik een hatha opleiding. Dus naast yin wil ik in de toekomst ook hatha (een actievere vorm van yoga) aanbieden. Alles op z’n tijd. 😊

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.