Op de fiets naar Berlijn. Hoe leuk! Wat een oefentripje voor Zuid-Afrika zou zijn, wordt dé fietstocht van het jaar. Samen met Maurice, lid van de Manaslu-gang, trap ik via de Europa-Radweg R1 naar Berlijn. Voor de sportman in kwestie appeltje eitje, voor mij een uitdaging nu ik bijna 24 weken zwanger ben en praktisch niet heb gefietst. Maar ik heb gehoord dat niet geschoten altijd mis is, dus we gaan een poging wagen.

Europa-Radweg R1

Het idee om langs de Europa-Radweg R1 naar Berlijn te fietsen kwam van Maurice. En als iemand zulke geweldige ideeën heeft dan zeg je gewoon: ‘Wanneer?’ Zo stappen we 10 juni op de fiets naar Berlijn. Officieel loopt de Euroroute-R1 van Boulogne-sur-Mer aan de Franse kust via Nederland, Duitsland, Polen en de Baltische staten naar St. Petersburg in Rusland. Zo’n 3500 km in totaal. Wij starten in Nederland waar het vanaf Arnhem pakweg zo’n 1000 km is. De route is veelal vlak en schijnt tot Berlijn aardig bewegwijzerd te zijn. Dus dat moet goedkomen.

Op-de-fiets-naar-Berlijn-Euroroute-R1-routekaart

Slechte voorbereiding

De slechtste voorbereiding die je je kan indenken heb ik getroffen: niet fietsen. Er was domweg geen tijd. Ik zat in Nepal, Curaçao en Portugal en was veel weekenden weg. Aan het materiaal ligt het in ieder geval niet. Met mijn gloednieuwe Santos zou ik de eerste vijftienduizend kilometers onderhoudsvrij moeten kunnen fietsen. Daarnaast pakte ik in gedachten al zo’n honderd keer mijn fietstassen in en uit, heb ik het Bikeline R1 routeboekje aangeschaft en de Fietsvakantiewinkel route-app gedownload (eens kijken of dat werkt). Het belangrijkste daarentegen heb ik overgeslagen: fietsuren maken.

Op de fiets naar Berlijn: zin in

Aan motivatie geen gebrek. Ik heb superveel zin om op de fiets naar Berlijn te peddelen. Het wordt mijn eerste meerdaagse fietsreis en de eerste keer dat ik mijn Santosje écht ga gebruiken. Ik hoop van harte dat het een beetje meezit en mijn dikke buik (ik ben 25 weken zwanger) niet voor problemen zorgt. Maar ja, als je het niet probeert, dan weet je het niet. Prettig idee: er gaat altijd een trein terug.

To be continued…

Op-de-fiets-naar-Berlijn-routeboekje-Europa-Radweg-R1

Meer weten over onze fietsvakantie naar Berlijn? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Onmisbaar tijdens je fietstocht naar Berlijn: het Europa-Radweg R1 routeboekje

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.