Goed ademen is essentieel, zeker tijdens een trektocht hoog door de bergen. Het gebrek aan zuurstof heeft invloed op al onze lichaamsprocessen, en dus ook op je gezondheid en hoe je je voelt. In dit blog de beste boeken over ademhaling, die je kan inzetten als tool voor meer gezondheid, geluk en rust… en daarmee meer succes en plezier in de voorbereiding op en tijdens je bergtrekking in Nepal.

Favoriete boeken over adem en ademhaling

Optimaal ademen voor een succesvolle trektocht

Goed ademen is essentieel voor een goede gezondheid en onmisbaar tijdens een trektocht. Vind je het leuk om meer te weten over adem en ademhaling? Hieronder mijn favoriete boeken! Ze vertellen waarom goed ademen belangrijk is en helpen je ademhaling verbeteren. Zoek je een praktische oefening voor het direct optimaliseren van de ademhaling? Lees dan het blog: Goed ademen doe je zo: deze drie stappen helpen je op weg. Wil je meer weten over wandelen en ademhalen? Lees dan het blog: Wandelen en ademhalen: zo adem je tijdens het wandelen

Everest en Gokyo Lakes trekking, uitzicht Gokyo Ri

Beste boeken over ademhaling: top 3

Beste boeken over ademhalen: Verademing

Vaak besteed je veel aandacht aan wat je eet en drinkt, welke kleding je draagt, hoe je eruit ziet en hoeveel beweging je krijgt, maar stilstaan bij je ademhaling doe je (waarschijnlijk) een stuk minder. Wanneer je vaker bewust stilstaat bij hoe je ademt, kan je je gezondheid een enorme boost geven. Verademing beschrijft verschillende manieren om te ontspannen en geeft diverse oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt. Een écht eye opener.

Beste boeken over ademen: Het nieuwe ademen

Niets is essentiëler voor je gezondheid en welzijn dan goed in- en uitademen. Zelfs een klein aanpassing in je ademhalingspatroon kan enorme veel verschil maken en zelfs prestaties verbeteren. Hoe eenvoudig kan het zijn! Na het lezen van Het nieuwe ademen zal ademen nooit meer hetzelfde zijn.

Beste boek over adem: Ontdek de kracht van ademen

Mr. Breath, down to earth ademcoach in Amsterdam, leert je dat adem je grootste energiebron is. Ontdek de kracht van ademen laat zien dat een goede en bewuste ademhaling zorgt voor meer vitaliteit, ontspanning en rust. Met praktische handvatten ga je eenvoudig zelf aan de slag en ervaar je de voordelen van de kracht van adem zelf aan levende lijve.

Boeken zijn groot en zwaar, dus niet handig op reis. De Kobo Libra 2 biedt uitkomst. Deze e-reader is zo licht als een notitieblok en geeft je toegang tot al je boeken. In combinatie met een Kobo Plus abonnement lees of luister je onbeperkt voor een tientje per maand. Ideaal tijdens een trektocht!

Hoe is het gesteld met jouw ademhaling?

Boeken ter verbetering van je ademhaling

Tijdens een trektocht door het hooggebergte is je adem je beste vriend. Hij vertelt hoe het met je gaat en je kan hem als tool inzetten voor meer kalmte of energie. Het kan daarom geen kwaad om in de voorbereiding op je trektocht iets langer stil te staan bij je ademhaling en deze waar mogelijk te optimaliseren. Bovenstaande boeken gaan je daar zeker bij helpen! Daarnaast kan je voorafgaand aan je trektocht ook een ijsbad overwegen. Ook dit leert je veel over je ademhaling.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.