Met uitgeruste voetjes en een havermoutpapje achter de kiezen, starten we Dutch Mountain Trail etappe 2. Vandaag lopen we van Vaals naar Gulpen. Eerst een aantal kilometers over een asfaltweg om weer op de route te komen. Bij Vaals lopen we letterlijk op de grens. Rechts zien we Nederlandse straatnaamborden, bushaltes en verkeersborden, links is de wereld Duits. Niet veel later staan we op de Vaalserberg (322m), vlakbij het drielandenpunt. Ondanks de hoogtemeters behoort deze top niet tot de zeven summits.

Wil je de Dutch Mountain Trail lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Verkrijgbaar bij BOL of de Zwerver:

DMT etappe 2 ontbijt camping Hoeve de Gastmolen
DMT dag 2 ontbijt trekkersveldje Hoeve de Gastmolen
Dutch Mountain Trail de eerste kilometers
Dutch Mountain Trail etappe 2 bossen
Dutch Mountain Trail etappe 2 grenspalen Duitsland

DMT etappe 2: bekenden onderweg

Door het Vijlenerbosch lopen we heerlijk in de schaduw. Fijn, want in de brandende zon is het behoorlijk zweten. Vooral omdat de heuveltjes behoorlijk op en af gaan. Voor ons lopen twee Limburgse dames. Dat ze vaker wandelen, zien we meteen. Ze stappen flink door, waardoor wij ook ineens een stuk vlugger lopen. Onderweg kletsen we zo nu en dan even, verliezen elkaar weer uit het oog en komen elkaar weer tegen. Leuk om iedere keer weer ‘bekenden’ tegen te komen.

Dutch Mountain Trail etappe 2 Paula open velden
Dutch Mountain Trail etappe 2 grens België
Dutch Mountain Trail etappe 2 Limburgse wandeldames
Dutch Mountain Trail Etappe 1 Jezus aan het kruis
Dutch Mountain Trail etappe 2 landweggetjes

Bitterballen in Wahlwiller

Wanneer we de bossen verlaten, lopen we weer door de open velden. Op de grindpaadjes zijn de uitzichten weer compleet anders dan hiervoor. In Wahlwiller fluistert het terrasje van Gasterij A Gen Kirk: ‘Neem mij, neem mij’. Iets zoets, kouds en vochtigs kunnen we wel gebruiken. Ik krijg spontaan zin in bitterballen als ik ze op de menukaart zie staan. Kan me niet heugen wanneer ik die dingen voor het laatste heb gegeten. Heerlijk! Schoenen uit, voetjes in de lucht. Genieten!

DMT etappe 2 bitterballen Wahlwiller
Dutch Mountain Trail etappe 2 St. Cunnibert kerk Wahlwiller
Dutch Mountain Trail etappe 2 wandelen
Bloemen DMT etappe 2

Summit 3: top Eyserbos en Route des vins

Na een wandeling over het kerkhof komen we bij de Route des vins (Wiengetske). Een prachtig wandelpad door de wijngaarden. Later lopen we via een mooie route tussen de tarwevelden en meidoornhagen richting het Eyserbos. We worden getrakteerd met een leuk uitzicht op Eys, steken het miljoenenlijntje over, passeren het plaatsje Piepert en klimmen richting summit 3: de top van het Eyserbos. Geen uitzicht, maar wel een mooie route richting de top. Daarna dalen we langzaam af richting Gulpen. Lekker sjouwen over een mooi landweggetje met bloeiende veldbloemen en klaprozen in het hoge bermgras. Zo mooi.

Dutch Mountain Trail dag 2 Route des vins
Dutch Mountain Trail etappe 2 Route des vins wijngaard
Wijngaard blad
Wijngaard blad
Wijngaard blad
Dutch Mountain Trail etappe 2 lopen langs meidoornhaag richting Eys
Wijngaard blad
Wijngaard blad
Wijngaard blad
Dutch Mountain Trail dag 2 Piepert

Summit 4: Gulperberg en een dood vogeltje

Nabij Gulpen pakken we de vierde summit: Gulperberg. Onze camping ligt er net na, dus dat scheelt morgen weer een klimmetje. Op de top hebben we een prachtig uitzicht over de omringende dorpen. Maria staat, kijkend naar Gulpen, als een soort van vrijheidsbeeld bovenop de berg. De tuinman is druk in de weer en vist hier en daar wat onkruid uit de perkjes. Mooi plekje. Vanaf hier is het nog 750meter naar de camping. In de verte zien we al een zwembad. Dat ziet er goed uit. Ik voel mijn lichaam, maar vooral mijn voeten al sissen in het koude water… Helaas blijkt het niet onze camping maar Panorama Camping Gulperberg. Die van ons is nog iets verderop. Iets met een dood vogeltje.😉 Maar niks te klagen want het was wederom een fantastische wandeldag. Dutch Mountain Trail etappe 2, je was schitterend!

Wij sliepen na Dutch Mountain Trail etappe 2 op Boerderijcamping de Berghemmerhof. Prima camping! Ga je liever voor iets meer comfort, dan is Herberg De Zwarte Ruiter in Gulpen een uitstekende keuze.

DMT etappe 2 op de Gulperberg
Dutch Mountain Trail etappe 2 Mariabeeld Gulperberg
Dutch Mountain Trail etappe 2 Offer ter ere van Maria
Top Gulperberg uitzicht omringende dorpen
Dutch Mountain Trail dag 2 Jezus aan het kruis
DMT dag 2 Clariska uitzicht Gulpenag 2 Clariska uitzicht Gulpen
Clariska kokenboerderijcamping Berghemmerhof
Dutch Mountain Trail etappe 2 lekker eten op boerderijcamping Berghemmerhof

Wil je de Dutch Mountain Trail lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Verkrijgbaar bij BOL of de Zwerver:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.