Dutch Mountain Trail etappe 3. Lekker wakker worden met de zon op het tentdoek. Wanneer ik m’n hoofd buiten het tentdoek steek om te kijken of het écht zulk mooi weer is, hoor ik: ‘Koffie?’ Het is de buurman. Niet veel later komt hij aanzetten met twee tuinstoelen: ‘Ja, mijn zoon is ook langeafstandswandelaar dus ik weet wat jullie nodig hebben.’ Daar zitten we dan met ons kopje koffie, thee én havermoutpapje in het ochtendzonnetje. Niks meer aan doen! Mag ik ook nog zonnebrandcrème lenen van een andere buurman. Mijn dag kan niet meer stuk.
Dutch Mountain Trail etappe 3 koffie van de buurman op camping Berghemmerhof
DMT etappe 3 goedemorgen camping
Dutch Mountain Trail etappe 3 Havermoutpap met noten en pindakaas ontbijt

DMT etappe 3: wij weten de weg

Wanneer we de camping aflopen, komt een stel ons tegemoet. Ze zijn verdwaald. Het blijken DMT-ers, dus we nemen ze mee terug naar de route. We lopen door graslanden met een fantastisch uitzicht op de vallei. Prachtig. Het lijkt wel buitenland! Daarna wandelen we een heel stuk over een glooiend pad langs de bosrand. Lekker in de schaduw. Op een bankje in de verte zien we een moeder en zoon zitten die we al eerder hebben ontmoet. We lopen een stukje met ze op tot we beide op onze eigen tijd stoppen voor lunch. Wij eten cherrytomaatjes en crackers met pindakaas, mét uitzicht op schaapjes.
DMT etappe 3 wandelen door de velden
DMT dag 3 wandelen door het hoge gras in de morgen
DMT dag 3 hiken in Limburg open velden langs bosrand
Dutch Mountain Trail etappe 3 hiking Nederland
Dutch Mountain Trail etappe 2 landweggetjes
DMT etappe 3 schaapjes

Dutch Mountain Trail etappe 3, summit 5: Hakkenberg

Op een gegeven moment duiken we de bossen in en lopen we richting de vierde summit: Hakkenberg. Prachtig bos met mooie paden vol boomwortels en hoogteverschillen. Het zweet gutst van ons gezicht, maar we gaan als een speer. We laten iedereen achter ons (…we lijken wel trailrunners.😜). Wanneer we om een terrasje verlegen zitten, blijkt er niets open, want het is zondag. Dat wordt doorlopen. Het zou ook gaan regenen en onweren aan het einde van de middag dus misschien is het ook niet zo erg dat we niet te lang zitten.
Dutch Mountain Trail etappe 3 wandelen door de bossen op weg naar summit vijf Hakkenberg
DMT etappe 3 blije zus
Klaprozen
DMT dag 3 mooi sfeertje in Nurop
Dutch Mountain Trail etappe 3 wandelen over landweggetjes
DMT etappe 3 bewegwijzering onderweg

Daar is Marnix

Vanuit het niets komt een jongen ons achterop rennen. Het is Marnix, de jongen die met z’n moeder loopt en die we vandaag al vaker zijn tegenkwamen. Z’n moeder had blaren en is via een shortcut naar het hotel. Marnix besluit de route uit te wandelen en loopt met ons mee. Gezellig! We hebben het wel een beetje met hem te doen want hij is veel te fit voor deze wandeling en ons tempo. Hij volgt deze zomer een alpinecursus van de NVBK en is zijn bergschoenen alvast aan het inlopen.
DMT etappe 3 klimmen in het bos
Dutch Mountain Trail etappe 3 het snoezige huisje

Gezelligheid Bie Katrien en summit 6: Kattenroth

In Sint Martens Voeren is tot onze verbazing een terrasje geopend. Er zitten nog meer DMT-ers. Net wanneer onze kont de terrasstoel raakt, begint het te regenen, dus we nemen het ervan. Lemonade it is. Lekker! Mocht je in de buurt zijn: sla dit adresje én dit drankje niet over! Ondanks dat het weer wisselvallig blijft, besluiten we verder te lopen naar summit 6: Kattenroth. Ik kwam er pas achter dat het de zesde summit was toen we hem al ruim voorbij waren. De klim viel dus mee. 😉
Gezelligheid met Marnix Bie Katrien Dutch Mountain Trail
Dutch Mountain Trail etappe 3 summit zes Kattenroth
DMT dag 3 vakwerkhuisjes detour Noorbeek

Dutch Mountain Trail etappe 3: net op tijd

Als we via een detour de camping bereiken, staat de tent net voordat het met bakken uit de lucht komt. Gelukkig is er een soort van gemeenschappelijke ruimte waar we kunnen koken en eten. Niet de gezelligste plek, wel de droogste. Dus we klagen niet. Van tevoren hadden we gedacht dat de derde dag de zwaarste zou zijn, maar dat was niet zo. Leuke ontmoetingen, gezellige gesprekjes, een lichte tas en een mooie route zorgen ervoor dat we de kilometers makkelijk weglopen.

Wij sliepen na Dutch Mountain Trail etappe 3 op Camping Grensheuvel in Noorbeek. Prima camping (wel de minst gezellige, geen welkom of persoonlijk contact etc.). Ga je liever voor meer comfort, dan zijn Jeugdherberg De Veurs in St. Martens Voeren of The Walnut Lodge in Noorbeek goede opties.

DMT dag 3 vakwerkhuisjes detour Noorbeek
DMT dag 3 vakwerkhuisjes detour Noorbeek
DMT dag 3 vakwerkhuisjes detour Noorbeek
Wil je meer weten over de Dutch Mountain Trail? Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Dutch Mountain Trail: het routeboekje

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.