Je gaat een bergtrekking maken. Yay! Toch maakt je brein hier en daar overuren. Wat als ik ziek word onderweg? Stel dat ik hoogteziekte krijg? Ik heb hoogtevrees, durf ik straks de hangbruggen wel over? Heb ik wel genoeg getraind? Ben ik niets vergeten? Easy tiger! Repeat after me: I’m a Happy Hiker! Vertrouw daarop (zeker wanneer je Happy Hiker hebt gevolgd). Wil je toch graag iets actiever aan de slag met het ontwikkelen van een positief denkpatroon? In dit blog de beste boeken over mindset.

Beste Mindset boeken 

Positief denken voor een succesvolle trekking

De één geeft zich gemakkelijk over aan een onbekende situatie, terwijl een ander overal beren op de weg ziet. Wanneer je voor het eerst een trektocht maakt, kan dat best spannend zijn. Een goede voorbereiding geeft dan rust en vertrouwen en draagt bij aan het ontwikkelen van een gezonde mindset. En juist dit laatste is ontzettend belangrijk bij het succesvol afronden van trekking. Wil je meer weten over het ontwikkelen van een positieve mindset? Hieronder de beste Mindset boeken.

Everest Base Camp trekking Nepal, Gorakshep naar Dzongla

Beste boeken over mindset: top 3 

In hoeverre jij je laat leiden door negatieve gebeurtenissen of gedachten, hangt grotendeels af van je mindset. Een positieve mindset brengt je letterlijk en figuurlijk verder, ook tijdens een trektocht. Een kleine shift in je manier van denken, kan al voor grote verschillen zorgen. Het leert je écht gelukkig te zijn, ook als het tegenzit. Wil je meer weten over een gezonde mindset of wil je er graag één ontwikkelen? Deze boeken helpen je verder.

Master your mindset – Micheal Pilarczyk

Master your mindset geeft inzicht in hoe negatieve gedachten je leven beïnvloeden. Het helpt je patronen te doorbreken door jezelf onder de loep nemen. Wat maakt jou gelukkig? Waarom doe je wat je doet? Wat wil je écht doen in je leven als je alles kon kiezen? En waarom heb je daar tot nu toe nog niet voor gekozen? Dit boek helpt je de meest succesvolle versie van jezelf te worden.
Beste Mindset boeken, Micheal Pilarczyk Leef je mooiste leven

Mindgym – Wouter de Jong

We hechten veel waarde aan onze lichamelijk conditie en kracht, maar is onze mentale conditie en kracht niet minstens zo belangrijk? Mindgym leert je met meer aandacht te leven. Dit vergroot je geluksgevoel, versterkt je relaties en verkleint je faalangst, want blijvende vooruitgang is onmogelijk zonder tegenslagen. Dit boek helpt je in 12 weken mentale welzijn verbeteren. Leuk in voorbereiding naar de trektocht in Nepal.
Beste boek over mindset boek, Wouter de Jong Mindgym

The subtle art of not giving a f*ck – Mark Manson

The subtle art of not giving a f*ck leert je negatieve gedachten te omarmen, in plaats van ze te negeren of onderdrukken. Want hoe harder je je tegen iets verzet, hoe meer het terugkomt. Wanneer je vanuit acceptatie leert leven met wat is, creëer je ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Hoe dit werkt? Dat lees je in dit positieve mindset boek.
Beste boeken over mindset, Mark Manson The subtle art of not giving a fuck

Boeken zijn groot en zwaar, dus niet handig op reis. De Kobo Libra 2 biedt uitkomst. Deze e-reader is zo licht als een notitieblok en geeft je toegang tot al je boeken. In combinatie met een Kobo Plus abonnement lees of luister je onbeperkt voor een tientje per maand. Ideaal tijdens een trektocht!

Hoe positief is jouw mindset?

Boeken die bijdragen aan een gezond denkpatroon

Tijdens een trektocht door het hooggebergte is een positieve mindset goud waard. Je hebt vertrouwen, geeft niet op en geniet van elke stap, ook de zware! Het kan daarom geen kwaad om in de voorbereiding op je trektocht bewust te werken aan het ontwikkelen van een gezond en positief denkpatroon. Bovenstaande boeken gaan je daar zeker bij helpen! 

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.