In mei liepen we Pikey Peak trekking in Nepal. een schitterende trektocht in de lagere Khumbu (Everest) regio. De route brengt je via authentieke dorpjes en sprookjesachtige rhodondendronbossen naar Pikey Peak (4.065m), waar een panoramisch uitzicht over de Himalaya op je wacht. Onderweg sieren stupa’s, kloosters en manimuren de route. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En hoe gaat het? In dit blog: Pikey Peak trekking dag 1: Kathmandu naar Dhap.

Dag 1: Kathmandu naar Dhap

Pikey Peak trekking Nepal

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Boudhanath stupa Kathmandu Nepal

Reisblog Pikey Peak trekking dag 1

Kathmandu ontdekken

Voordat we Pikey Peak trekking starten, ontdekken we de leukste plekjes in Kathmandu. We bezoeken onder andere Pashupathiath, een hindoe tempel aan de Bagmati rivier waar dagelijks openluchtcrematies plaatsvinden en Boudhanath, de grootste stupa van Nepal. Zo hebben we alle tijd om elkaar vast te leren kennen en langzaam te wennen aan het Nepalese leven.

Kathmandu naar Dhap

Om de verkeersdrukte in Kathmandu voor te zijn, vertrekken we omstreeks 06.30 uur uit de stad. De rit van zo’n 240km richting Dhap duurt zo’n 8 uur. Dit is altijd langer dan je hoopt.😉 Onderweg stoppen we een aantal keer, waaronder voor lunch. Het is erg warm, dus veel trek hebben de meesten niet. Ook moet iedereen even wennen aan het gebrek aan comfort, het eten en de primitieve squattoiletten. Ja, reizen is topsport.🙈

Pikey Peak trekking dag 1, Kathmandu naar Dhap, auto

Wil je meer weten over de Pikey Peak trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Pikey Peak trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.