In mei liepen we Pikey Peak trekking in Nepal. een schitterende trektocht in de lagere Khumbu (Everest) regio. De route brengt je via authentieke dorpjes en sprookjesachtige rhodondendronbossen naar Pikey Peak (4.065m), waar een panoramisch uitzicht over de Himalaya op je wacht. Onderweg sieren stupa’s, kloosters en manimuren de route. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En hoe gaat het? In dit blog: Pikey Peak trekking dag 4: Pikey Peak Base Camp naar Bhanjyang.

Dag 4: Pikey Peak Base Camp naar Bhanjyang

Pikey Peak trekking Nepal

  • Van: Pikey Peak Base Camp (3.640m), via Pikey Peak (4.065m), naar Bhanjyang (3.550m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 04:15 tot 12:30 uur
  • Afstand: 12 km
  • Stijgen: 434m
  • Dalen: 717m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Voor zonsopgang naar Pikey Peak
Pikey Peak trekking dag 4, Pikey Peak Base Camp naar Bhanjyang, Op weg naar Pikey Peak

Reisblog Pikey Peak trekking dag 4

Pikey Peak Base Camp naar Bhanjyang

Het is pikkedonker buiten wanneer de wekker gaat. Kleren aan, lege rugtas met waterzak mee, hoofdlampje op en dan de rest opzoeken. Ik ben de eerste. Even later druppelt ook de rest binnen. Iedereen is een beetje zoekende. Wat trek ik aan? Wat neem ik mee? En bovenal, hoe gaat het zijn?Toch spannend, op pad in het donker. Zeker als sneeuwt. Van het uitzicht verwachten we niet veel, maar een wandeling naar de top is natuurlijk al superleuk.

IJzige gebedsvlaggetjes en een vreugdedansje

In een treintje lopen we achter elkaar aan. Het tempo is laag en dat is fijn wanneer het nog aardedonker is. Hoe verder we omhoog lopen, hoe lichter het wordt. Een aantal mensen hebben het pittig en besluiten terug te gaan. De rest loopt door. Het is ‘maar’ 2 uur klimmen, maar als je de mind niet helder is, kan dat behoorlijk veel zijn. Eenmaal op de top is er een flinke sneeuwstorm gaande. We zien geen hand voor ogen, maar hebben de dikste lol. Na een fotosessie in de ijskou, het zicht op de schitterende ijzige gebedsvlaggetjes en een groepsdansje, zakken we langzaam af. Spekglad is het! Ik wou dat ik m’n crampons had meegenomen. Maar ja, wie verwacht sneeuw in mei. 😉

Pikey Peak trekking dag 4, Pikey Peak Base Camp naar Bhanjyang, sneeuwstorm Pikey Peak
Prayerflags met ijs Pikey Peak
Dansen in sneeuwstorm Pikey Peak trekking
Pikey Peak trekking dag 4, Pikey Peak Base Camp naar Bhanjyang, Pikey Peak BC

Pikey Peak Base Camp naar Bhanjyang: lekker ontbijtje

Terug bij het tea house, staat er een smaakvol ontbijtje klaar. Dat komt goed uit, want ik heb honger als een paard. Eerder at ik behoorlijk veel Snickers onderweg, maar deze trekking wilde ik het eens zonder doen. Heel eerlijk, ik mis het totaal niet! Maar moet er wel op letten dat ik goed blijf eten. We zijn inmiddels halverwege de dag dus kunnen ons in alle rust voorbereiden op deel 2 van vandaag. Rond 09.00 uur vertrekken we. Heerlijk!

Slecht weer bestaat niet

Deel 2 brengt ons via uitgestrekte weides en dichte rhodondendronbossen naar Bhanjyang. We wandelen over een prachtig kronkelt pad op en neer over de heuvels, met de nadruk op neer. Halverwege de ochtend lopen we weer volledig tussen de wolken. We zijn het inmiddels gewend, maar ik geloof niet dat ik ooit zulk ‘slecht’ weer heb gehad tijdens een trektocht. Nu bestaat slecht weer natuurijk niet, maar ik doel vooral op beperkt zicht. Ik vind het vooral jammer voor de dames dat ze geen glimp hebben kunnen opvangen van de bergen. De eindeloze bossen vol bloeiende rhodondendrons daarentegen maken heel veel goed. Een cadeautje, die prachtige kleuren.

Banana pancake trekking Nepal
Groepsfoto Pikey Peak trektocht
Pikey Peak trekking dag 4, Pikey Peak Base Camp naar Bhanjyang, uitzichtpunt
Pikey Peak trekking dag 4, Pikey Peak Base Camp naar Bhanjyang, mist

Relaxmiddag in Bhanjyang

Wanneer we de bossen uitlopen, zien we Bhanjyang in de verte als iets beneden ons liggen. Het is een klein dorpje bestaande uit een aantal huizen en er is geen stromend water. De bewoners leven een eenvoudig leven maar lijken extreem tevreden. Wanneer we in het tea house aankomen is het tijd voor lunch en een vers kopje koffie/thee. Daarnaast staat een fijne yoga nidra sessie gepland. Als iedereen weer ‘aanwezig’ is, komen de leuke gesprekken op gang liggen we om de haverklap dubbel van het lachen. Heerlijk zoveel plezier. 🙂

Pikey Peak trekking Bhanjyang
Pikey Peak trekking dag 4, Pikey Peak Base Camp naar Bhanjyang, koffie tea house
Toilet Himalaya trektocht Nepal

Wil je meer weten over de Pikey Peak trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Pikey Peak trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.