In mei liepen we Pikey Peak trekking in Nepal. een schitterende trektocht in de lagere Khumbu (Everest) regio. De route brengt je via authentieke dorpjes en sprookjesachtige rhodondendronbossen naar Pikey Peak (4.065m), waar een panoramisch uitzicht over de Himalaya op je wacht. Onderweg sieren stupa’s, kloosters en manimuren de route. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En hoe gaat het? In dit blog: Pikey Peak trekking dag 2: Dhap naar Japre.

Dag 2: Dhap naar Japre

Pikey Peak trekking Nepal

  • Van: Dhap (2.850m) naar Japre (2.815m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 08:15 tot 14:15 uur
  • Afstand: 13 km
  • Stijgen: 442m
  • Dalen: 491m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Pikey Peak dames groepsfoto
Pikey Peak trekking dag 2, Dhap naar Japre, zandpaden
Nepalese vrouw met takkenbos op rug

Reisblog Pikey Peak trekking dag 2

Daar gaan we: Dhap naar Japre

Rond 08.15 uur trekken we de wandelschoenen aan en beginnen onze wandeling naar Japre. Het is erg bewolkt helaas, dus veel uitzicht is er niet (fingers crossed voor de komende dagen). Iedereen is nog een beetje gaar van de lange rit van gister, dus we doen het rustig aan. De route begint op een relaxte zandweg met hier en daar een shortcut door de rhodondendronstruiken. Stijgen en dalen doen we vandaag niet enorm veel, dus dat is een fijne binnenkomer.

Kennismaking

Wanneer we bij het tea house weglopen, worden we meteen getrakteerd op veel lokaal leven. Een dame met een flinke takkenbos op haar rug, boerderijtjes met kleinvee en leuke stukjes door het groen. Ook is er tijd om met elkaar te kletsen, de gids en drager te leren kennen en te wennen aan het wildplassen. Na twee dagen weet je niet beter, maar voor sommige mensen is dat ook een beetje inkomen.

Vogelverschrikkers Nepal
Pikey Peak trekking Nepal paden
Pikey Peak trekking dag 2, Dhap naar Japre, toilet

Regenbuitje

In de middag trekt de lucht volledig dicht. Jammer! Helemaal omdat de vooruitzichten voor de rest van de week er hetzelfde uitzien. Dit kan je natuurlijk niet plannen, maar balen is het wel. Het eerste zicht op Mount Everest laten we dus over aan ons verbeeldingsvermogen. Vlak voor de eindbestemming begint het te plensen. We schuilen in een tea house dat we om die reden ook maar bombarderen tot lunchplekje. Na een heerlijk zout noodlesoupje is de lucht opgeklaard en wandelen we verder.

Slapen bij een lokale familie

In Japre slapen we bij een leuk gezin met jonge kinderen. Ze vinden ons bezoek uiterst interessant. 😉 Het onderkomen heeft een prachtige locatie. Je kijkt de vallei in en naast het tea house staat een mooie boeddhistische stupa. Omdat vandaag een inkomdagje is, zijn we mooi op tijd binnen. We drinken thee en verruilen een yogalesje in de regen voor de ‘kletspot’. Altijd leuk om iets meer over elkaar te weten te komen.

Pikey Peak trekking dag 2, Dhap naar Japre, bewegwijzering
Pikey Peak trekking dag 2, Dhap naar Japre, bossen
Pikey Peak trekking dag 2, Dhap naar Japre, lokale kinderen

Wil je meer weten over de Pikey Peak trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Pikey Peak trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.