In mei liepen we Pikey Peak trekking in Nepal. een schitterende trektocht in de lagere Khumbu (Everest) regio. De route brengt je via authentieke dorpjes en sprookjesachtige rhodondendronbossen naar Pikey Peak (4.065m), waar een panoramisch uitzicht over de Himalaya op je wacht. Onderweg sieren stupa’s, kloosters en manimuren de route. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En hoe gaat het? In dit blog: Pikey Peak trekking dag 8: Phaplu naar Kathmandu

Dag 8: Phaplu naar Kathmandu

Pikey Peak trekking Nepal

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lokale kinderen Pikey Peak bergtrekking Nepal

Reisblog Pikey Peak trekking dag 8

Phaplu naar Kathmandu: een lange rit

Vroeg uit de veren voor een lange zitpartij naar Kathmandu. We nemen afscheid van de prachtige Himalaya en de ultieme rust die een bezoek aan dit gebergte met zich meebrengt. Hoewel het extreem vroeg is, kunnen we toch ontbijten bij het hotel. Met een lege maag de auto in, is nooit een goed idee. Zo’n zitdag is gekgenoeg zwaarder dan een wandeldag en daar moet je jezelf een beetje voor opladen. Gelukkig zijn we allemaal klein van stuk, dus dat betekent iets meer comfort.  

Doorzitplekken

Halverwegen de rit wisselen we van plek zodat iedereen even anders kan zitten. Ook stoppen we voor lunch in een traditioneel Nepalees wegrestaurant. Veel keuze is er niet, maar de maaltijd is altijd voedzaam en smakelijk. Dan rest ons de laatste kilometers door de stad. Hoe verder we richting het centrum rijden hoe vaker we stilstaan en bij hoe meer politiechecks ze ons eruit pikken. Ze moeten ons wel hebben vandaag. 

Dankbaar

Rond 16:00 uur bereiken we Kathmandu. Even douchen, de laatste inkopen doen en dan lekker uit eten. We blikken terug op reis. Wat vond je mooie momenten en wat is je bijgebleven? Mijn voornaamste herinnering aan deze fantastische dames is dat iedereen zichtbaar genoot vanaf dag 1! We hebben weinig bergen gezien, maar gekletst, genoten en gelachen voor tien. Tranen en lachen wisselden elkaar af. Het was ‘kwalitijd’. Dankbaar dat ik met deze mooie meiden en lieve moeders op pad mocht.

Ontbijt tea house Nepal
Nepalees meisje Phaplu

Wil je meer weten over de Pikey Peak trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Pikey Peak trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.