In mei liepen we Pikey Peak trekking in Nepal. een schitterende trektocht in de lagere Khumbu (Everest) regio. De route brengt je via authentieke dorpjes en sprookjesachtige rhodondendronbossen naar Pikey Peak (4.065m), waar een panoramisch uitzicht over de Himalaya op je wacht. Onderweg sieren stupa’s, kloosters en manimuren de route. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En hoe gaat het? In dit blog: Pikey Peak trekking dag 6: Junbesi naar Ringmu.

Dag 6: Junbesi naar Ringmu

Pikey Peak trekking Nepal

  • Van: Junbesi (2.680m), via Thupten Choling (klooster), naar Ringmu (2.805m) 
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (zonder kloosterbezoek makkelijk)
  • Start- en stoptijd: 06:30 tot 15:45 uur
  • Afstand: 20 km
  • Stijgen: 951m
  • Dalen: 882m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Ontbijt trektocht Nepal, pap met gevriesdroogd fruit
Pikey Peak trekking dag 6, Junbesi naar Ringmu, Thupten Choling klooster
Kaarsje branden klooster Nepal
Pikey Peak trekking dag 6, Junbesi naar Taksindu Ringmu , Dzarong Thupten Dongak Choeling, ceremonie klooster Nepal

Reisblog Pikey Peak trekking dag 6

Junbesi naar Ringmu 

Wanneer ik de gordijnen optrek zie ik een heerlijk zonnetje aan de lucht. Mijn hart maakt een klein sprongetje… zou het vandaag dan echt mooi weer worden? So far, so good! 🙂 Beneden staat ook nog het lekkerste havermoutpapje van de trekking klaar. Ik heb er alle vertrouwen in: it’s gonna be a good day.

Dzarong Thupten Dongak Choeling

Rond 06:15 uur vertrekken we naar Thupten Choling, een klooster in de jaren ’60 opgericht door Trulsik Rinpoche nadat hij Tibet was ontvlucht. In deze instelling wonen ruim 700 monniken en nonnen, waarvan zo’n 80% Tibetaans vluchteling is. Om er te komen klimmen we vanuit Junbesi zo’n 400m omhoog. Het is elke stap waard. Wanneer we aankomen wonen we een prachtige ceremonie bij die bij ons allemaal diepe indruk maakt. Wat een bijzondere plek! Onze drager, een Sherpa, is actief boeddhist en neemt ons op sleeptouw door het schitterende klooster. We hadden nog wel uren willen blijven, maar er liggen nog wat kilometers op ons te wachten vandaag.

Pikey Peak trekking dag 6, Junbesi naar Ringmu Taksindu
Koe trektocht bergen Nepal
Pikey Peak trekking dag 6, Junbesi naar Taksindu Ringmu, naaldbos

Naaldbossen

Terug bij het tea house in Junbesi pakken we onze tas en maken we ons klaar voor de reguliere dag. Eigenlijk zouden we het klooster gister bezoeken, maar dat kwam niet uit. Gelukkig, want vandaag is het weer prachtig en werd ons bezoek een feestje. Nu wandelen we verder van Junbesi naar Ringmu. De omgeving is totaal anders dan voorgaande dagen. Het is bewoonder en de rhodondendronbossen maken plaats voor naaldbossen. 

Yakkaas en verse groentesoep

Ergens halverwege de dag strijken we neer bij een ‘cheese shop’. We proeven een stukje lekkere yakkaas, officiëel nakkaas, want een vrouwelijk yak heet nak, maar ‘yakkaas’ verkoopt beter. 😉 Daarna duikt de man des huizes de kas in om verse ingrediënten voor onze groentesoep te plukken. Hoe vers kan je het krijgen? Daarna genieten met een kopje thee van het uitzicht dat we hadden kunnen hebben haha. Tja, hadden we al gezegd, dat het weer tijdens deze trekking niet erg meezit? :p

Pikey Peak trekking dag 6, Junbesi naar Ringmu Taksindu Ringmu, winkeltje
Yak cheese Pikey Peak trekking, Nak cheese
Pikey Peak trekking dag 6, Junbesi naar Taksindu Ringmu, verse groente uit kas
Pikey Peak trekking dag 6, Junbesi naar Taksindu Ringmu, mogelijk uitzicht
Pikey Peak trekking dag 6, Junbesi naar Taksindu Ringmu, pauze

Wandeling naar Ringmu of Taksindu

Na een fijne lunch wandelen we verder richting Ringmu en Taksindu. De zon schijnt al de hele dag, dus we zijn goed gehumeurd! 😀 Ook lopen we door fantastische kleine dorpjes waar mensen lekker bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden: wassen, het land bewerken, oppassen, hout sprokkelen. Heerlijk dat ‘gewone’ leven. Eenmaal in Ringmu is het 15:45 uur. We kunnen doorlopen naar Taksindu, dat 1,5 uur verderop ligt, maar dat zou betekenen dat we ‘laat’ binnenzijn terwijl het nu nog heerlijk vroeg is. Daarnaast scheelt het ons morgen 1,5 uur teruglopen.  De keuze om in Ringmu te overnachten is dus snel gemaakt. Schrijven, een kopje thee te drinken, kletsen, een heerlijke dal bhat eten en dan lekker slapen.

Wapperende gebedsvlaggen Nepal
Namaste Nepalees jongetje
Pikey Peak trekking dag 6, Junbesi naar Ringmu Taksindu, Nepalese hangbrug

Wil je meer weten over de Pikey Peak trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Pikey Peak trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.