In mei liepen we Pikey Peak trekking in Nepal. een schitterende trektocht in de lagere Khumbu (Everest) regio. De route brengt je via authentieke dorpjes en sprookjesachtige rhodondendronbossen naar Pikey Peak (4.065m), waar een panoramisch uitzicht over de Himalaya op je wacht. Onderweg sieren stupa’s, kloosters en manimuren de route. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En hoe gaat het? In dit blog: Pikey Peak trekking dag 7: Ringmu naar Phaplu.

Dag 7: Ringmu naar Phaplu

Pikey Peak trekking Nepal

  • Van: Ringmu (2.805m) naar Phaplu (2.413m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 08:45 tot 12:15 uur
  • Afstand: 13 km
  • Stijgen: 194m
  • Dalen: 438m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Hond, stupa en gebedsvlaggen
Pikey Peak trekking dag 7, Ringmu naar Phaplu, gebedsvlaggetjes
Groepsfoto Ringmu regen

Reisblog Pikey Peak trekking dag 7

Ringmu naar Phaplu

Wanneer ik uit bed stap, tikt de regen fanatiek tegen het raam. Ik schuif het gordijntje opzij. Alleen maar wolken! Dit belooft een druilerige grijze dag te worden. We pakken de boel in, lopen de trap naar beneden en schuiven aan voor het ontbijt. Een pannenkoek voor de verandering. Erg veel haast hebben we niet, want niemand heeft zin om door de regen te lopen. Wanneer het rond 08:45 nog steeds regent, zien we de bui al hangen. Dat wordt een nat pak vandaag. 😉

Witte toppen: woohooo!

Gewapend met regenjas en raincover stappen we de wolken in. Eénmaal aan de wandel, valt het enorm mee. Het is eigenlijk superlekker buiten en de meeste regen valt naast je. Iedereen loopt lekker zijn eigen tempo en we zien zelfs witte bergtoppen in de verte. Die hadden we nog niet gezien de afgelopen dagen! <3

Koffie in Phaplu… of toch niet?

In de verte zien we Phaplu al liggen. Een prachtig in het groen verscholen stadje met een landingsbaan. We slapen in een fijn hotel met een heus koffiezetapparaat. Iedereen is door het dolle heen wanneer er ‘cappuccino’ en ‘latte macchiato’ op de menukaart te lezen is. ‘Oeh, I’d like a nice cappuccino‘, hoor ik mezelf zeggen. ‘Sorry, no power‘, zegt de dame. Tja, het was ook te mooi om waar te zijn haha. 😉 Heerlijk toch!? Dat alles altijd anders loopt dan je denkt of wenst. Even later geniet ik van een lekker theetje. 🙂

Afscheid

Aan het einde van de middag nemen we afscheid van één van de dragers. De anderen reizen morgen met ons mee terug naar Kathmandu. Het is een lange rit, dus we vertrekken bijtijds. Rond 20:00 uur ligt iedereen dan ook al op één oor. Slapen als een baby doen we in het lekkerste bedje van de hele trektocht. 

Pikey Peak trekking dag 7, Ringmu naar Phaplu, dorpje
Pikey Peak trekking dag 7, Ringmu naar Phaplu, Nepalees kindje
Phaplu Nepal

Wil je meer weten over de Pikey Peak trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Pikey Peak trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.