In mei liepen we Pikey Peak trekking in Nepal. een schitterende trektocht in de lagere Khumbu (Everest) regio. De route brengt je via authentieke dorpjes en sprookjesachtige rhodondendronbossen naar Pikey Peak (4.065m), waar een panoramisch uitzicht over de Himalaya op je wacht. Onderweg sieren stupa’s, kloosters en manimuren de route. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En hoe gaat het? In dit blog: Pikey Peak trekking dag 5: Bhanjyang naar Junbesi.

Dag 5: Bhanjyang naar Junbesi

Pikey Peak trekking Nepal

  • Van: Bhanjyang (3.550m) naar Junbesi (2.680m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 16:00 uur
  • Afstand: 11 km
  • Stijgen: 327m
  • Dalen: 1.157m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lekkere koffie op reis
Pikey Peak trekking dag 5, Bhanjyang naar Junbesi, ontbijt
Jasmane Bhanjyang Pikey Peak trekking Nepal

Reisblog Pikey Peak trekking dag 5

Bhanjyang naar Junbesi: koffie

De koffiegeur komt me tegemoet wanneer ik ‘s morgens het tea house binnenloop. Nu ben ik zelf geen échte koffiedrinker, maar dat zijn de dames wel, dus dat maakt mij weer blij. Vijftien jaar geleden was er geen koffie verkrijgbaar in de bergen, tegenwoordig steeds vaker, maar op een trektocht zoals deze nog steeds niet. Je bent dus afhankelijk van de koffie die je zelf meebrengt.

Eerst een klimmetjes, dan alleen maar dalen

Bhanjyang is een schitterend tussen twee heuvels gelegen dorpje. Gister zagen we het plaatsje al beneden ons liggen toen we aankwamen, evenals het schitterende over de berg kronkelende pad omhoog voor vandaag. In een gestaag tempo wandelen we de berg op. Zo nu en dan trekken de wolken weg en hebben we vluchtig zicht op de omgeving. De vogels zijn goed vertegenwoordigd tijdens deze tocht en ook vanmorgen zingen ze er weer fanatiek op los. Genieten!

Pikey Peak trekking dag 5, Bhanjyang naar Junbesi, proost
Paden en trappen Pikey Peak trekking
Pikey Peak trekking dag 5, Bhanjyang naar Junbesi, stupa

Glibberige glijpartijen

We doen een bescheiden fotosessie op de top, proosten op de overwinning (ja, nu al! ;)) en zetten dan de afdaling in. Iedereen is geconcentreerd tijdens de afdaling want het is spekglad. De mist en regen in combinatie met de zandpaden zorgt voor een groot glibberfestijn. Het is continu zoeken naar boomstronken, stukjes gras of bladeren voor een beetje grip. Af en toe een valpartij hoort erbij. De prachtige felroze en rode rhodondendronbossen kleuren de dag.

Lunch op de vlakte

Bij een prachtig nieuw tea house op een open vlakte stoppen we voor lunch. De wolkenlucht is dreigend en niet veel later komt het dan ook met bakken uit de lucht. Dit kan geen toeval zijn. Weer valt de meeste regen naast ons. 🙂 Op één of andere manier wordt er toch weer voor ons gezorgd. We slurpen het lekkere noodle soupje naar binnen en wachten nog even totdat de grootste buien over zijn.

Rechtstreeks naar Junbesi

Door de glibberige paden én extra lange lunch zijn we laat vandaag. Het kloosterbezoek van vanmiddag wordt een race tegen de klok. Daarnaast lijkt het weer nergens op, dus we besluiten het klooster morgenvroeg, voor vertrek, te bezoeken. Doel voor nu is rechtstreeks naar Junbesi, de eindbestemming van vandaag. In dit fraaie plekje is het meteen gedaan met de rust. We zijn niet meer de enige gasten in het tea house. Stiekem wel een beetje jammer. 😉

Pikey Peak trekking dag 5, Bhanjyang naar Junbesi, theetijd
Pikey Peak trekking routebordje
Pikey Peak trekking dag 5, Bhanjyang naar Junbesi, glibberige paden
Wandelen regen trekking Nepal

Wil je meer weten over de Pikey Peak trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Pikey Peak trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.