In mei liepen we Pikey Peak trekking in Nepal. een schitterende trektocht in de lagere Khumbu (Everest) regio. De route brengt je via authentieke dorpjes en sprookjesachtige rhodondendronbossen naar Pikey Peak (4.065m), waar een panoramisch uitzicht over de Himalaya op je wacht. Onderweg sieren stupa’s, kloosters en manimuren de route. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En hoe gaat het? In dit blog: Pikey Peak trekking dag 3: Japre naar Pikey Peak Base Camp.

Dag 3: Japre naar Pikey Peak Base Camp

Pikey Peak trekking Nepal

  • Van: Japre (2.815m) naar Pikey Peak Base Camp (3.640m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 07:15 tot 16:45 uur
  • Afstand: 16 km
  • Stijgen: 1.079m
  • Dalen: 147m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Tanden poetsen trekking Nepal
Dragers Nepal
Pikey Peak trekking, rotsachtige paadjes omhoog
Pikey Peak trekking dag 3, Japre naar Pikey Peak Base Camp, manimuur

Reisblog Pikey Peak trekking dag 3

Japre naar Pikey Peak Base Camp

De weerverwachtingen voorspellen regen in de middag, dus we gaan vroeg van start. Alle heldere uurtjes en zonnestraaltjes die we kunnen meepakken, zijn meer dan welkom. Het is supermooi om de dag te zien ontwaken. Een berglandschap in pasteltinten bedekt met een dun laagje sluierbewolking. Een mooi begin van de dag.

Rhodondendrons in bloei

De route start over een zandpad omhoog en blijft eigenlijk de hele dag licht stijgen. In een heerlijk rustig tempo zetten we onze reis voort. Iedereen zit heerlijk in z’n eigen moment en geniet van de steeds dichterbegroeide rhondondendronbossen waarin we ons bevinden. Het mos dat op de stammen groeit maakt het tafereel bijna sprookjesachtig. Vooral nu alles volop in bloei staat. Begin mei is hét rhodondendronseizoen in deze regio. Daarnaast sieren stupa’s, manimuren en gebedsvlaggen de route.

Happy Hikers trekking Nepal
Rhodondendrons in bloei, trektocht Himalaya Nepal
Pikey Peak trekking dag 3, Japre naar Pikey Peak Base Camp, rhodondendron trekking
Rhodondendron trektocht Nepal, Pikey Peak
Pikey Peak trekking dag 3, Japre naar Pikey Peak Base Camp, rhodondendron trektocht

Sneeuwbui en lekkere lunch

Aan het einde van de morgen breekt het zonnetje door en plannen we meteen even ‘genietmomentje’. Even rusten op een grasveldje tussen de bloeiende rhodondendronstruiken. We eten fruit, kletsen en genieten van het uitzicht. Na een korte fotosessie rest ons nog een paar kilometer tot de luchstop. Hoe dichterbij de lunchplek we komen, hoe meer wolken er binnendrijven. Niet veel later begint het te sneeuwen. In het tea house warmen we op onder het genot van een life and cooking spektakel van de gastvrouw. Respect hoe ze voor iedereen in korte tijd een heerlijke maaltijd weet te bereiken. Smullen maar!

Lunch noodle soup Nepal trekking
Keuken tea house Nepal trekking
Vegetable fried rice with egg, trekking Nepal

Japre naar Pikey Peak Base Camp: de show is over

Hoewel het nog steeds regent na de lunch, moeten we toch verder lopen. Volledig ingepakt wandelen we verder. In de verte spotten we een felblauwe Himalaya-glansfazant, de nationale vogel van Nepal. Daarna trekt het écht dicht en is de show over voor vandaag. Het is vooral klimmen, met hier en daar een vlak stukje. Rusten zit er niet in, want stilstaan is te koud. Als het begint te onweren, schuilen we nog even in een verdwaald toilethokje langs het pad. Het ziet er alleen niet naar uit dat het weer gaat veranderen vandaag, dus het is beter om door te lopen… 

Opwarmen bij de kachel

Verstopt in de capuchon van onze regenjas kruipen we het wc-hokje uit en lopen verder van Japre naar Pikey Peak Base Camp. De sneeuw zorgt voor een bijzondere en intense belevenis. De koude handen nemen we dus maar even voor lief. Bibberend van de kou, nattigheid en 3 kilo sneeuw op onze schouders bereiken we het basiskamp. Zelfs de tea house eigenaren zijn verrast door dit weer in mei en doen meteen de kachel aan. We warmen onszelf op aan het vuur en drogen onze kleding. Kopje thee erbij en iedereen is weer het vrouwtje. Na een spontane tea house yogasessie, kruipen we onder de wol. Morgen vroeg opstaan voor de klim naar Pikey Peak.

Wandelen in sneeuwstorm Pikey Peak trektocht Nepal
Pikey Peak trekking dag 3, Japre naar Pikey Peak Base Camp, mist
Sneeuwstorm trektocht Nepal Himalaya

Wil je meer weten over de Pikey Peak trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Pikey Peak trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.