Het is weer zover. Een aantal mooie Pieterpad wandeldagen staan voor de deur. En… vanwege Pasen is een extra wandeldagje mogelijk. Maar wat stop je nu allemaal in je rugzak tijdens zo’n wandeling? Het antwoord is kort. De ideale paklijst is persoonlijk en bestaat dus niet. Wat ik meeneem tijdens mijn wandeltochten is afhankelijk van veel factoren: het aantal dagen dat ik loop, de plek waar ik overnacht, het seizoen, het weer, etc. In dit blog mijn persoonlijke inpaklijst wandelweekend: de must brings voor mijn weekendwandeling door Nederland.

Vrienden op de Fiets

Aankomend weekend hoop ik weer zo’n 90 kilometer te lopen. Omdat het deze dagen (nog) behoorlijk fris en nat kan zijn, kies ik voor een overnachting bij Vrienden op de fiets. Toen mijn ouders dat vroeger deden vond ik dat vooral heeeeel suf… maar nu niet meer. 😉 Ik heb het inmiddels verscheidene keren gedaan en dat bevalt uitstekend. Voor een lidmaatschap van € 8,- per jaar kan je op ontzettend veel plekken overnachten voor slechts € 25,- per nacht (incl. ontbijt en excl. toeristenbelasting). Ideaal wanneer je nog student bent, niet van overbodige luxe houdt of gewoon geen zin hebt om (te)veel te betalen. 🙂

Inpaklijst wandelweekend in Nederland

Omdat ik slaap bij Vrienden op de fiets, hoef ik geen kampeerspullen (tent, kookgerei, slaapzak, matrasje etc.) mee te nemen. Dit scheelt al snel vijf kilo en maakt het wandelen net een stukje relaxter. Daarnaast voorkom ik hiermee het risico om dit weekend als een verzopen katje rond te lopen. Hieronder vind je mijn meeneemlijst voor aankomende dagen (zonder kampeeruitrusting).

Basisuitrusting wandelweekend 

 • Rugzak
 • Paspoort
 • Telefoon + powerbank
 • Camera + lens
 • Ear phones
 • Vrienden op de fiets pas
 • Pieterpad boekje
 • Leesboek
 • OV-chipkaart
 • Geld + pinpas

Kleding wandelweekend Nederland

 • Wandelschoenen
 • Sokken + ondergoed
 • Shirt lange mouw
 • Shirt korte mouw
 • Hemdje
 • Regenjas
 • fleecetrui
 • Korte broek
 • Wandellegging
 • Slippers
 • Buff

Eten en drinken wandelweekend 

 • Aluminium spork
 • Gekookte eieren (onmisbaar tijdens het Paasweekend!)
 • Blikje tonijn
 • Ontbijtkoek
 • Mueslireep
 • Brood
 • Beleg
 • Fruit
 • Thee
 • Water
 • Rode wijn (onmisbaar tijdens ieder weekend!)

Toiletspullen weekend wandelen 

 • Tandenborstel
 • Tandpasta
 • Zonnebrand
 • Kokosolie
 • Labello
 • Mascara
 • Kam + elastiekje
 • Face wash
 • Shampoo
 • Deodorant

Ik ga wandelen en ik neem mee…

Heb je nog geen plannen dit weekend? Trek er eens lekker op uit! Helemaal niet zo’n gek idee aangezien wandelen alleen maar voordelen heeft. Gebruik bovenstaande inpaklijst wandelweekend en je hoeft in ieder geval niet meer na te denken over wat je meeneemt. Ook weleens fijn.🙃

Wandelen in Nederland

Meer weten over wandelen in Nederland? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Wil je meer weten over wandelen in Nepal? Lees dan deze blogs eens:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.