Rond 08.30 lopen we richting dalstation Bellevue. Daar nemen we de kabelbaan naar het startpunt van onze Tour du Mont Blanc. De tas zit goed vol met alle bagage (en appels en mandarijnen die we geen twee weken in de auto willen laten liggen.😉) Inclusief water is de rugzak bijna 20kg. Veel te zwaar natuurlijk, maar ach… we hebben goede hoop.

Tour du Mont Blanc dag 1

Dalstation Telepherique de Bellevue
Tour du Mont Blanc dag 1 onderweg naar Col du Tricot
Tour du Mont Blanc dag 1 Col du Tricot bordje

Tour du Mont Blanc dag 1: het begin

Binnen een uur lopen we over de bekende Nepalese hangbrug en voor we het weten beginnen we aan de tocht omhoog naar Col du Tricot (2120m). Het is wel even wennen met mijn bureaubeentjes, maar ik heb er alle vertrouwen in. Het weer is prachtig, om over het uitzicht nog maar niet te spreken. En dit is nog maar de eerste dag. Dat belooft wat. Op de col hebben we een geweldig uitzicht over het dal en onze volgende stop: Refuge de Miage.
Backpack Col du Tricot camping TMB
Refuge de Miage Tour du Mont Blanc
Tour du Mont Blanc dag 1 Refuge de Miage

Voetjes en knieën moeten even wennen

Mijn knieën en voeten moeten weer even wennen aan de afdaling. Zeker nu de tas nog zwaar is. Bij Refuge de Miage aangekomen heb ik behoorlijk trek, dus ik bestel een omelet. Hij is alleen zo groot dat ik hem spontaan een stukje minder lekker vind. Ik denk dat er wel zes eieren inzitten. Het is ook nooit goed haha. Verder is het geweldig. We zitten prinsheerlijk in het zonnetje met een fantastisch uitzicht op gletsjer de Miage.
Tour du Mont Blanc dag 1 bewegwijzering
Refuge de Truc Tour du Mont Blanc

Hij zit erop hoor: Tour de Mont Blanc dag 1

Na een dik uur knopen we onze tas weer op en lopen we het volgende ‘heuveltje’ over langs Refuge de Truc (superleuk tentje om te zien, krijg spontaan zin om weer te stoppen). Door de bossen lopen we verder richting Tresse, waar we de bus nemen naar een camping. De campingeigenaresse zegt dat we maar één nacht kunnen blijven omdat ze morgen sluiten. Komt dat even goed uit. 😉 Een rustige en relaxte eerste dag van onze Tour de Mont Blanc
Col du Tricot Tour du Mont Blanc
Bossen bij Tresse Tour du Mont Blanc dag 1

Wil je meer weten over de Tour du Mont Blanc? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Tour du Mont Blanc: het routeboekje van Noes Lautier. Hierin staat de klassieke route beschreven, inclusief varianten. Superhandig! Daarnaast is het ook raadzaam om een kaart mee te nemen. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.