Yoghurt, banaan, sinaasappel, kiwi, overheerlijke broodjes, ei, chocoladepasta, groene thee… Al mijn dromen komen uit! 🥰 Mijn benen beginnen er nu al harder van te lopen. We genieten enorm van ons uitgebreide ontbijt en ondertussen kan ik mijn dagboek even bijwerken. Nadat Aafke haar vijfde kopje koffie bestelt, vragen ze ons vriendelijk de ontbijttafel te verlaten. Er zijn meer gasten die op een plekje wachten. Ja, ja, we gaan al.😜

Tour du Mont Blanc dag 6

  • Van: Dolonne (Courmayeur) naar Refugio Elena
  • Beoordeling: ***
  • Overnachten: bivakkeren bij Refugio Elena
  • Hoogste punt: Alp Leuchey Sup 1938m
  • Afstand: 24,21 km
  • Ascent: 1739m
  • Descent: 902m
Tour du Mont Blanc dag 6 dagboek schrijven aan de ontbijttafel
Tour du Mont Blanc dag 6 voedingsstoffen aanvullen
Tour du Mont Blanc dag 6 Vaarwel Courmayeur

Tour du Mont Blanc dag 6: een lange dag

Weer compleet fris en fruitig lopen we met een weer netjes ingepakte rugzak door Courmayeur. Superleuk stadje. Helemaal voor het prachtige bergdecor. Dwars door het centrum lopen we de stad uit. Het is meteen weer ruim 700 meter regelrecht omhoog. Na 2.30 uur zijn we bij Refugio Bertone. Hier drinken we een bakkie en eten onze left over pizza van gister op. Smaakt meer dan prima na zo’n klim.
Tour du Mont Blanc dag 6 mooie straatjes Dolonne
Tour du Mont Blanc dag 6 uitzicht over Courmayeur onderweg naar Rifugio Bertone
Tour du Mont Blanc dag 6 Rifugio Bertone Italië
Tour du Mont Blanc dag 6 Thee drinken bij Rifugio Bertone

Een lang horizontaal pad door Italië

De rest van de dag is een redelijk horizontaal pad langs de berg. Heel veel stijgen en dalen hoeven we dus niet. Hoewel de uitzichten best mooi zijn en het pad niet heel moeilijk, gaat het me toch niet lekker af vandaag. Wellicht is het omdat ik heb gelezen dat het makkelijk was en me daarop het ingesteld. 😉 Ik vind het vooral eentonig en word een beetje moe van zo’n recht pad. Persoolijk vond ik dit deel van de route niet bijzonder inspirerend. Ik merk dat altijd meteen aan hoeveel foto’s ik maak. 🙈 En… gister en eergister waren natuurlijk ook waanzinnig mooi!
Tip: een wollen Supernatural shirtje is ideaal: licht, sneldrogend, zit goed en ruikt niet.
Tour du Mont Blanc dag 6 Alp Leuchey Sup uitzicht Mont Blanc
Tour du Mont Blanc dag 6 Rifugio Walter Bonatti richting Arnouva
Tour du Mont Blanc verlaten caravan in de bergen Italië

Bekaf, pizza en slapen

Na een korte stop bij Rifugio Bertone maken we ons op voor deel drie van vandaag. Hoewel je zou denken dat je niet verkeerd kunt lopen op een ‘recht’ pad, is het ons toch gelukt. Deze detour heeft ons zeker een paar uur gekost. 😉 Omdat we de nodige kilometers er al op hebben zitten én aan het einde van de dag nog een flinke daling en klim op het menu hebben staan, ben ik best wel moe wanneer we Rifugio Elena (2062m) bereiken. Officieel mogen we er niet bivakkeren omdat het zich niet boven de 2500m bevindt (en dat moet in Italië). We hebben echt geen puf om nog 500m te klimmen dus we nemen het risico. We zoeken een beschut plekje tussen twee heuveltjes, eten de laatste hapjes koude pizza en vallen als een blok in slaap.😴
Tour du Mont Blanc dag 6 verlaten huisjes onderweg naar Arnouva
TMB dag 6 Italië

Wil je meer weten over de Tour du Mont Blanc? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Tour du Mont Blanc: het routeboekje van Noes Lautier. Hierin staat de klassieke route beschreven, inclusief varianten. Superhandig! Daarnaast is het ook raadzaam om een kaart mee te nemen. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.