Om 08.00 uur vertrekken we richting Col du Bonhomme (2329m). We kunnen ons opfrissen bij het toiletgebouw naast de bivakeerplek. Luxe! Het is superlekker om zo vroeg te zijn. De eerste dagen kostte het inpakken en organiseren een stuk meer tijd. Wellicht komt het door de havermout die ik deze dagen niet door mijn strot krijg, dus zo snel mogelijk wegwerk. Gelukkig heeft zuster Aafke een citroenpoedertje (magnesium) waarmee ik de boel kan wegspoelen. De voedingsstoffen zijn in ieder geval weer binnen. Een goed begin.

Tour du Mont Blanc dag 4

  • Van: Refuge la Balme naar Refuge des Mottets
  • Beoordeling: *****
  • Overnachten: bivakplek des Mottets
  • Hoogste punt: Aiguille Croche 2487m
  • Afstand: 14,31 km
  • Ascent: 430m
  • Descent: 1132m
Tour du Mont Blanc dag 4 ontbijten bij de tent
Tour du Mont Blanc dag 4 opfrissen bij openbaar toiletgebouw Refuge de la Balme
TMB dag 4 frisse wandeling in de ochtendschaduw
Tour du Mont Blanc dag 4 sneeuw onderweg
Tour du Mont Blanc dag 4 rood en zwart gesteente
TMB dag 4 Col du Bonhomme

Tour du Mont Blanc dag 4: waanzinnig mooi

De weg naar Col du Bonhomme gaat superlekker. De beentjes doen het uitstekend vandaag. We klimmen vervolgens door naar Col de la Croix du Bonhomme (2433m) en eten in de gelijknamige hut een overheerlijk soepje met Frans brood en dito kaasjes. Fantastisch lekker! Of het nu door het lopen komt dat alles smaakt of niet, je kunt me niet blijer maken! Omdat het nog steeds vroeg is, besluiten we variant 4 te lopen via Tête Sud des Fours en Tête Nord des Fours.
Tour du Mont Blanc dag 4 prachtig uitzicht nabij Col du Bonhomme
Tour du Mont Blanc dag 3 Graatwandeling Traject 2 Mont Joly naar Aiguille Croche
TMB steenmannetjes
TMB dag 4 Paula en Aafke
Refuge Col de la Croix du Bonhomme TMB
Lekker eten Refuge de la Croix du Bonhomme
Tour du Mont Blanc dag 4 Paula en Aafke Col de la Croix du Bonhomme

Tour du Mont Blanc variant 4: Tete des Fours

Variant 4 wordt beschreven als ‘vrij pittig’. Dat viel mee. Het is wel lang en doordat er weinig tot geen bewegwijzering is, moeten we even zoeken, maar het landschap is zeer afwisselend en iedere stap mooi. Op Tête Nord des Fours zien we Mont Blanc in zijn volle glorie. Nice! Bij de afdaling richting Refuge des Mottets lopen we twee keer verkeerd. Gelukkig komen we er op tijd achter, maar in beide gevallen vonden we het niet erg. Het waren de mooiste plekjes. Bijvoorbeeld Lac de Mya. Prachtig! Ook lopen we weer de hele dag tussen de blauwe bessen. En nee, we kunnen er niet afblijven.
Tour du Mont Blanc dag 4 hike richting Tete Nord des Fours
Tour du Mont Blanc dag 4 Tete Nord des Fours view
Tour du Mont Blanc variant 4 Tete Sud des Fours
Tour du Mont Blanc Lac de Mya
TMB chillende koeien
TMB bloemetjes in de bergen
Tour du Mont Blanc dag 4 Aafke uitrusten Snickersmomentje

Kaas bij Ville des Glacier

In Ville des Glaciers, net voor Refuge des Mottets, zit een klein kaaswinkeltje. Als kaasfan móet ik een stuk kopen. Lekker!!! Ongelofelijk! Ik zit echt te genieten ’s avonds bij de tent met uitzicht op Mont Blanc en mijn overheerlijke Franse kaasje met nootjes. Op en top genieten hoor. Vlak voor Refuge des Mottets staan enkele verlaten huisjes waar we onze tent kunnen opzetten. We zijn zeker niet de eerste (lees: er staan nog tien tenten), maar dat maakt niet uit. Prachtig plekje.
Ville des Glaciers TMB kaasmakerij
Tour du Mont Blanc kaasmakerij Ville des Glaciers
Kaas kopen Ville des Glaciers Tour du Mont Blanc dag 4
Tour du Mont Blanc lekkerste kaas ever uit kaasmakerij Ville des Glacier
Kamperen + kaas = genieten TMB

Wil je meer weten over de Tour du Mont Blanc? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Tour du Mont Blanc: het routeboekje van Noes Lautier. Hierin staat de klassieke route beschreven, inclusief varianten. Superhandig! Daarnaast is het ook raadzaam om een kaart mee te nemen. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.