Wakker worden met het ijs op je tent. Nou ja, wakker worden. Eigenlijk heb ik gewoon helemaal niet geslapen haha. Ik had het superkoud vannacht. Maar nu wel prachtig helder weer en het uitzicht waar ik op hoopte. Na de tent ingepakt te hebben, staat de zon alweer aan de horizon en is het goed vertoeven op de berg. We lopen via een prachtige graatwandeling naar Aiguille Croche, na Mont Joly het hoogs()te punt van dit traject. Een prachtige wandeling!

Tour du Mont Blanc dag 3

  • Van: Tresse naar Mont Joly
  • Beoordeling ****
  • Overnachten: bivakplek bij Refuge de la Balme
  • Hoogste punt: Aiguille Croche 2487m
  • Afstand: 14,31 km
  • Ascent: 430m
  • Descent: 1132m
Bivakkeren Mont Joly Frankrijk
Tour du Mont Blanc dag 3 goedemorgen wereld
Tour du Mont Blanc dag 3 goedemorgen wereld
Tour du Mont Blanc dag 3 onderweg naar Aiguille Croche

Tour du Mont Blanc dag 3: even bijtanken

Na Aiguille Croche volgt een flinke afdaling. In de brandende zon. Waar ik vannacht al mijn kleren aan had, zou ik ze nu wel uit willen doen. Het is superwarm en we moeten nodig ons water bijvullen. De bewoonde wereld ligt alleen nog niet in de buurt. Bij Chez Gaston op Col du Joly tanken we alles weer even bij. Omdat we slecht geslapen hebben, gaat een flinke maaltijd er ook goed in. In het heerlijke middagzonnetje drogen we onze klamme sokken en schoenen onder het genot van een overheerlijke carpaccio.

Tour du Mont Blanc dag 3 graatwandeling Mont Joly naar Aiguille Croche
TMB View Aiguille Croche
Tour du Mont Blanc dag 3 Graatwandeling Traject 2 Mont Joly naar Aiguille Croche

Mooi op tijd

In de middag dalen we verder af richting Refuge de Nant Borrant. Superleuke hut waar we even gezellig in de tuin zitten. Vlak bij is een bivakplek, maar we besluiten alvast een stukje van de route van morgen te lopen omdat het nog vroeg is. Ook daar is een bivakplek, dus dat komt goed uit. Het laatste stukje route naar Refuge de la Balme is erg relaxt en mooi. Op de bivakplek is het druk. Er staan zeker nog tien andere tenten. Terwijl we onze tent aan het opzetten zijn, rond 17.30 uur, komt de politie langs. We mogen onze tenten niet opzetten voor 19.00 uur dus iedereen moet alles weer afbreken.

Tour de Mont Blanc afdaling Aiguille Croche naar Refuge de Nant Borrant
TMB Blauwe bessen plukken
TMB paarse bloemen
TMB dag 3 Paula thee Refuge de Nant Borrant
Tour du Mont Blanc dag 3 van Refuge de Nant Borrant naar Refuge de la Balme

Aanschuiven bij Refuge de la Balme 

Omdat we tijd over hebben, geven we onszelf een flinke schrobbeurt bij de public toilet naast de bivakplek. Even kleding wassen, onszelf wassen, tanden poetsen etc. Heerlijk. We voelen ons weer helemaal fris en fruitig. En, nog steeds geen blaren dankzij mij Injini teensokken.  Daarnaast kunnen we ook nog eens in de refuge terecht voor een maaltijd. Het kan niet op! Op tijd en warm liggen we in ons bedje.

Tour du Mont Blanc Blij met mijn Injinji sokken
Tour du Mont Blanc bivakeerplek Refuge de Nant Borrant
Tour du Mont Blanc dag 2 Paula Mont Joly
TMB dag 3 Paula Refuge de la Balme

Wil je meer weten over de Tour du Mont Blanc? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Tour du Mont Blanc: het routeboekje van Noes Lautier. Hierin staat de klassieke route beschreven, inclusief varianten. Superhandig! Daarnaast is het ook raadzaam om een kaart mee te nemen. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.