Maarten van Rossumpad etappe 13: Beekbergen naar Apeldoorn. Een afwisselende route van 15 km door mooie bossen (met veel blauwe bessen in het najaar) en langs kleine beekjes en sprengen, maar ook veel langs bebouwing en grote wegen. De wandeling start in het centrum van Beekbergen en brengt je via Ugchelen naar Apeldoorn. Bij De Naald en Paleis ‘t Loo eindigt Maarten van Rossumpad etappe 13.

Maarten van Rossumpad etappe 13

Beekbergen naar Apeldoorn

  • Start: bushalte Koningsweg Beekbergen
  • Stop: bushalte Paleis ‘t Loo
  • Afstand: 15 km 
  • Route: ***
  • Leuk: mooie bossen, veel vlinders, sprengen, Paleis ‘t Loo
  • Minder leuk: minder aantrekkelijke verbindingsstukjes, veel paden langs bebouwing en wegen

Wil je Maarten van Rossumpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Maarten van Rossumpad etappe 13, Beekbergen naar Apeldoorn, rennen
Wandelen met kinderen in bos
Maarten van Rossumpad etappe 13, Beekbergen naar Apeldoorn, mooie bospaden

Maarten van Rossumpad etappe 13: Beekbergen naar Apeldoorn

Gewapend met kar en wandelschoenen beginnen we met positieve zin aan de nieuwe etappe: Maarten van Rossumpad etappe 13. We zijn inmiddels al 3 weekenden achter elkaar op pad en hebben de smaak te pakken. De prille ochtendzon speelt met de bladeren in het bos dat bruist van leven: zingende vogels, geurende dennen en fladderende vlinders. Een golvend zandpad reikend tot de horizon ligt voor ons. Dan volgen leuke bospaadjes, een vlonderpad en een kristalheldere spreng verscholen in het groen. We gaan goed van start! 🙂

Ben je benieuwd welke LAW’s er nog meer zijn in Nederland? In het blog Lange Afstand Wandelpaden + routeboekjes vind je alle langeafstandpaden op een rijtje inclusief bijbehorende wandelgids.

Maarten van Rossumpad etappe 13, Beekbergen naar Apeldoorn, sprengen
Boomklever Beekbergen Apeldoorn
Maarten van Rossumpad etappe 13, Beekbergen naar Apeldoorn, picknicken bankje in bos

Beekbergen naar Apeldoorn: ‘ruitenwisser te paard’

Plotseling horen we een geluid! Een opgezadeld paard galoppeerd voorbij. Hij is zo wild, dat we even een stapje opzij doen. De ruiter is nergens te bekennen. We vermoeden dat iemand eraf is gevallen, maar het paard kan natuurlijk ook zijn weggerend tijdens het opzadelen. Zoeken heeft geen zin, want mocht de ruiter eraf gevallen zijn, dan kan dat km’s verderop al gebeurd zijn. Het voorval houdt alle wandelaars die we tegenkomen bezig. Ook op Lotje maakt het diepe indruk… elke voorbijgang mag het verhaal horen. Ze vertelt erbij dat als de ‘ruitenwisser’ zien, ze de dokter moeten bellen. Schatje. <3

Maarten van Rossumpad etappe 14: wegen en bebouwing

Wat volgt is een iets minder mooi deel van de route door bebouwing, langs drukkere weken en een spoorlijn. Hier en daar nog steeds leuke stukjes door het bos, maar we hebben beter gezien. Ook is de route op veel plekken onduidelijk aangegeven. Ik raad zeker aan de gpx van deze route te downloaden op je telefoon. Alleen vertrouwen op de bordjes is een uitdaging.

Eikenlaan
Routeteken LAW op boom
Echte tonderzwam

Nog niet uitgelopen

Verder struinend door de bossen langs Apeldoorn wandelen we naar De Naald en Paleis Het Loo. Het tijdstip in combinatie met het weer doet ons besluiten er (weer) een etappe achteraan te plakken. Dat hebben we vaker gedaan tijdens dit pad omdat veel etappes wat korter zijn. Het gaat ons nooit zozeer om de bestemming, maar meer om het wandelen en samenzijn. Per dag kijken we hoe het gaat en of we er nog plezier in hebben. Op dit moment is buiten zijn heerlijk. Daarnaast zijn alle km’s welkom voor de trekking in Nepal, die ik over een paar weken begeleid.

Willem III en Emma De Naald
De Naald

Meer lezen over het Maarten van Rossumpad (LAW 4)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je Maarten van Rossumpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.