Maarten van Rossumpad etappe 5: Wadenoijen tot Ravenswaaij. Een route van 18 km dwars door de Betuwe. Je wandelt langs rivier de Linge naar Buren, Onderweg sieren appel-, peer-, kers- en pruimboomgaarden het landschap en loop je over dijkjes met zich op ultra Hollandse landschappen. Het fruit is begin augustus helaas nog niet eetrijp, maar het is een genot om te zien hoe alles groeit en bloeit. Maarten van Rossumpad etappe 5: let’s go! 😀

Maarten van Rossumpad etappe 5

Wadenoijen naar Ravenswaaij

  • Start: station Tiel Passewaaij of bushalte Wadenoijen
  • Stop: bushalte Ravenswaaij
  • Afstand: 18 km 
  • Route: ***
  • Leuk: stadje Buren, boomgaarden, rivieren
  • Minder leuk: veel verhard 

Wil je Maarten van Rossumpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Kraampjes onderweg
Maarten van Rossumpad etappe 5, Wadenoijen naar Ravenswaaij, fruitboomgaard

Maarten van Rossumpad etappe 5: Wadenoijen naar Ravenswaaij

We rijden met Smurfmobiel naar station Tiel Passewaaij, parkeren de camper en wandelen in 1.5km naar Wadenoijen. Met een goede nacht achter de rug en een stevig zonnetje aan de horizon, zijn we optimistisch gestemd. Toch is vandaag een beetje inleveren ten opzichte van gisteren. Toen liepen we veel onverhard en door de uiterwaarden. Was supermooi! Vandaag domineren hoofdzakelijk asfaltwegen de route.  

Maarten van Rossumpad: gezellig Buren

De route start van Wadenoijen naar Buren, dat halverwege de etappe ligt. Eerst een stukje over en langs de beruchte Betuwelijn en dan het stadje in. In Buren ook wel ‘parel van de Betuwe’ of ‘Oranjestad’ genoemd (vanwege de band met het Oranjehuis), is het een levendige bedoening. Fietsers, wandelaars en terraszitters… overal waar je kijkt. We wandelen onder de Huizer of Cuilenburgsepoort (1395) door richting de binnenstad en verlaten het stadje via een mooi slingerpaadje in het noorden met zicht op de Korenmolen Prins van Oranje.

Ben je benieuwd welke LAW’s er nog meer zijn in Nederland? In het blog Lange Afstand Wandelpaden + routeboekjes vind je alle langeafstandpaden op een rijtje inclusief bijbehorende wandelgids.

Maarten van Rossumpad etappe 5, Wadenoijen naar Ravenswaaij
Maarten van Rossumpad etappe 5, Wadenoijen naar Ravenswaaij, Buren

Landweggetjes

Na Buren brengt de route ons over landweggetjes richting Zoelmond en Ravenswaaij. Om heel eerlijk te zijn, vind ik het geen bijster interessant stuk. Ook is het best warm, en is er in augustus nog geen eetrijp fruit te koop langs de weg. Wel komen we langs een kaasboerderij die kaas en nootjes verkoopt. Lekker! Precies wat we nodig hebben in deze hitte. Leuk toch, hoe het universum weer voor je zorgt. Ik word er blij van!🧀 

Van Ravensburg naar Maurik

Dat lekkere kaasje geeft ons een energieboost, dus we besluiten door te lopen naar Maurik. Iets centraler, zodat we de volgende keer makkelijker kunnen starten. Als we over de dijk lopen. belt JP de belbus vast (dit moet minimaal een uur van tevoren). De vriendelijke dame pikt ons keurig op tijd op en zet ons af bij Smurfmobiel op station Tiel Passewaaij. Weer een heerlijke dag! Nu voetjes in de lucht en home sweet home.🍀

Maarten van Rossumpad, Wadenoijen naar Ravenswaaij, JP en Lotje
Maarten van Rossumpad etappe 5, Wadenoijen naar Ravenswaaij, wandelen over de dijk

Meer lezen over het Maarten van Rossumpad (LAW 4)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je Maarten van Rossumpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.