Maarten van Rossumpad etappe 3: van Rossum, de stad waar Maartens wiegje stond, naar Waardenburg. Een tocht van zo’n 15km. We zijn inmiddels in de Bommelerwaard. Deze etappe lopen we grotendeels langs de Waal, gaan op ontdekkingstocht in de uiterwaarden, bezoeken het prachtige Zaltbommel en steken de Waal over via de Marinus Nijhoffbrug naar Waardenburg waar deze etappe eindigt. Maarten van Rossumpad etappe 3, verras ons! 

Maarten van Rossumpad etappe 3

  • Van: Rossum naar Waardenburg
  • Start: bushalte Rossum
  • Stop: buhalte Waardenburg
  • Afstand: 15km 
  • Route: ****
  • Leuk: (uiterwaarden van de) Waal, Zaltbommel, Marinus Nijhoffbrug, uitzichten
  • Minder leuk: veel verhard, kabaal op de brug

Wil je Maarten van Rossumpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Maarten van Rossumpad etappe 3, Maarten van Rossumhuis
Maarten van Rossupad etappe 3, Rossum naar Waardenburg, Heemtuin de Mispelhof

Maarten van Rossumpad etappe 3: Rossum naar Waardenburg

Vanuit Rossum, waar Maarten het levenslicht zag, wandelen we over de dijk langs de Waal. Het zijn kilometers asfalt waar je ‘u’ tegen zegt, maar het vrije uitzicht inclusief een paar flinke zonnestralen maakt een hoop goed. Onderweg genieten we van vogels, schepen, kerktorens, molens en mooie huisjes. Hier wandelen is geen straf. Lotje zit lekker te kletsen in de kar en mag een ijsje uitzoeken. Het kleine meisje helemaal blij, dus wij ook. 😉 Op ons dooie akkertje lopen we verder over de dijk richting Zaltbommel.

Verrassend Zaltbommel

Het Middeleeuwse vestingstadje Zaltbommel is één grote verrassing. Wat een ontzettend mooi, leuk en gezellig plekje! Alleen de huizen al, ik zou er zo willen wonen. Overal waar je kijkt, torent de 100m hoge spits van de St. Maartenskerk boven het vlakke landschap van de Maas en Waal uit . We wandelen door het stadspark, de binnenstad met haar prachtige gebouwen, waaronder het Maarten van Rossumhuis dat tegenwoordig fungeert als museum en de Waalkade met zicht op de Waal. We verlaten Zaltbommel niet voordat Lotje in de speeltuin heeft gespeeld. We hebben de afspraak dat ze in elke speeltuin die ze ziet 10 minuutjes mag spelen.

Marinus Nijhoffbrug

In de verte zien we de enorme Marinus Nijhoffbrug al liggen. Een brug van bijna 1km die ons over de Waal brengt. Van de Bommelerwaard naar de Tielerwaard en Betuwe. Toen we er met de auto overheen reden, waren we er zo. Lopend is het toch wel indrukwekkend. De uitzichten vanaf de brug zijn prachtig, maar het geluid van voorbijrazand verkeer is overweldigend. Vooral voor het kleine meisje. Ze wordt er een beetje stil van en wil heel graag even ons handje vasthouden.😉 Eenmaal de brug over komen we aan in Waardenburg, het eindpunt van Maarten van Rossumpad etappe 3.

Ben je benieuwd welke LAW’s er nog meer zijn in Nederland? In het blog Lange Afstand Wandelpaden + routeboekjes vind je alle langeafstandpaden op een rijtje inclusief bijbehorende wandelgids.

Maarten van Rossumpad etappe 3, Sint-Maartenskerk en kerkhof
Maarten van Rossumpad Martinus Nijhoffbrug

Meer lezen over het Maarten van Rossumpad (LAW 4)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je Maarten van Rossumpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.